Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość EffeliNa xD

Włosy ... xD Ja już nie wytrzymam z nimi / Puszą się, łamią są suche jak siano

Polecane posty

Gość EffeliNa xD

Jeśli znacie jakieś sposoby na przesuszone, zniszczone włosy, które się łamią i są jak siano ... xD PISZCIE ;((

Gość EffeliNa xD
Właśnie już używałam i nic mi to nie pomaga ... używałam tez dove i kosmetykow, szamponow itp...innego typu ;/ Kompletnie nic :( Nie wiem co mam z nimi zrobic ... x((

rewelacyjna jest maseczka z loreala w takim pomaranczowym opakowaniu.

Gość EffeliNa xD
A dokładniej ... xD ??

Gość mi pomaga
szampon i odżywka pantene pro-v. te do suchych włosó, intensywną regeneracja i inne podobne. ważna jest odżywka bo sam szampon dużo nie pomoże. a suche włosy przygładzam np. jedwab albo jakiś nabłyszczacz, wcieram go w końcówki i partie które tego wymagają. Giss kur- to nic nie działało na moje włosy a na twarzy dostawałam strasznego uczulenia- krosta na kroscie, dove- zadnego efektu, wlosy jakies sztywne, jeszcze bardziej suche- nivea wygładzająca-całkiem całkiem:) 2.miejsce po pantene;), fructis do niczego, po wyjsciu na dwor szopa 2 razy większa niż jak bym umyla szamponem do włosów cienkich;) i też jakieś takie ciężkie te włosy. Dobry dla mnie jest jeszcze elseve. To są moje spostrzeżenia, widocznie sama musisz wszysstko wyprobować i wyciągnąć swoje wnioski.

Co dokladniej?? Jest w takim okraglaym opakowaniu, w pomaranczowym opakowaniu. Ja robie tak ze jak umyje glowe szamponem to potem wycieram delikatnie wlosy recznikiem i wcieram maseczke we wlosy i rozczesuje grzebieniem i nakladam folie a nastepnie recznik i trzymam z godzinke na wlosach i splokuje

Gość EffeliNa xD
Dzieki dziewczyny ;* :):) jestescie kochane :D Postaram sie wyprobowac :) a znacie moze jakies domowe sposoby na takie włosy ... :P

Gdy włosy są suche i łamliwe Kąpiel mleczna Na umyte włosy nałóż kilka łyżek pełnotłustego mleka. Po kwadransie należy spłukać obficie włosy letnią wodą. Zabieg najlepiej powtarzać raz w tygodniu, a z pewnością wasze włosy staną się mniej suche i łamliwe. Kompres z oleju i cytryny Łyżkę ciepłego oleju rycynowego wymieszaj z sokiem z cytryny. Taką mieszankę wmasuj w skórę głowy, a włosy przeczesz grzebieniem, by dobrze rozprowadzić na nich mieszankę. Następnie załóż na głowę czepek foliowy i owiń głowę ręcznikiem zamoczonym w gorącej wodzie. Gdy ręcznik ostygnie, zamocz go ponownie. Po 20-30 minutach dokładnie umyj włosy. Maseczka z oliwy i żółtka Łyżeczkę oliwy z oliwek wymieszaj z trzema kroplami witaminy A oraz żółtkiem. Maseczkę nałóż na skórę głowy i włosy, owiń głowę foliowym czepkiem i ręcznikiem. Po 20-30 minutach spłucz włosy wodą z dodatkiem soku z cytryny. Pożądany efekt osiągniesz stosując maseczkę, co dwa tygodnie.

Gość EffeliNa xD
A znacie preparaty ... :] Domowej roboty :):P które juz wyprobowalyscie ???????

Może idź do fryzjerki, zrób jakąś kurację i przy okazji ona poleci Ci profesjonalne preparaty do tego typu włosów. Może nawet u niej będziesz mogła kupic. To najlepsze rozwiązanie moim zdaniem:) A domowe sposoby....moja siostra stosuje żółtko jajka jako maseczke lub zwykłe piwo:)

Gość EffeliNa xD
NO własnie dzisiaj zaczelam stosowac to żółtko xD Włosy stały sie miekkie xD ale narazie po 1 stosowaniu nie widze znacznej poprawy ^^ MOze jak troszke dłuzej bede stosowala to cos pomoze, ale ja jeszcze dodaje troche soku z cytryny i kilka kropel oleju rycynowego :) Powiem jeszcze ze włosy sie lepiej ukladaja :)

Gość olejek kokosowy
+szampon Alepia 7olei.... i moje rozjaśnione długie włosy mają znów blask....

Gość EffeliNa xD
A jaki koszt tegooo szamponu???XD

Gość EffeliNa xD
aaa...i gdzie go mozna dostac ...???:)