Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eeeeecccccc

słaba temperatura

Polecane posty

Nie mierzy się pod pachą, jak napisała Madu. Mierzysz przy styku z błonami: usta, pochwa, odbyt (1 z tych miejsc przez cały cykl), o stałej godzinie (porannej), codziennie, przed wstaniem z łóżka i natychmiast po przebudzeniu, po minimum 3 godzinach snu.Termometrem rtęciowym 8 minut a elektronicznym - do zapikania.Nie spełnienie choćby jednego z wyżej wymienionych warunków (a nie spełniasz, bo pomiar robisz pod pachą) powoduje, że temperatury nie można brać pod uwagę w kwestii NPR.

a ile kosztuje taki doustny termometr??

ja mam Mirolife Mt16C2 i kosztował 20 zł z groszami - jest elektroniczny i super szybki - pika jak ma dość. Ale możesz tez kupić taki za 5zł rtęciowy tylko z większą podziałką (tzw. termometr owulacyjny)

Do NPR w zasadzie nadają się tylko elektroniczne z dwoma miejscami po przecinku. Taki dostaniesz z Microlife, tylko dwa modele: MT 1622 oraz MT 16C2Koszt każdego - około 20 zł, z gwarancją prawidłowych pomiarów na 2 lataMożna mierzyć oczywiście rtęciowym ale osobiście jestem zdania, że może to być niebezpieczne dla zdrowia.

no szczególnie z rana jak człowiek nieprzytomny i zbije mu się taki rtęciowy tam gdzie nie powinen...

dziekuje wam dizewczynki bardzo :* dobranoc :*

Oczywiście niebezpieczne, gdy się zbije (a już w ogóle jak się przegryzie, zdarzało się).Ja rtęciowy stosowałam do czasu, gdy mierząc (waginalnie) zapomniałam o termometrze, wstałam z łóżka i... bach na ziemię.Mirolife ma dodatkowo pamięć pomiaru. Można wyłączyć po zapikaniu i spać dalej, odczytując pomiar rano.

ngLka - dobrze że wypadł ;) tez zmykam dobrej nocy wszystkim :)

Wolę nie myśleć co by było, gdyby się złamał - choć pochwa na szczęście mocno rozciągliwa i pojemna, prędzej by się pewnie schował, niż złamał przy siadaniu. Dobrze, że nie mam zwyczaju siadać przed wstaniem, tylko się zrywam ;)

Gość eeeeeeccccc
czesc dziewczyny.przeczytalam wszystkie wasze posty i dziekuje za wyczerpujace odpowiedzi.dzisiaj jest moj 20 dzien cyklu od 7-go do wczoraj moja tempka wynosila 36,2 36,3.dzisiaj mialam 36,4.byc moze tempka wzrosnie ale przede wszystkim chodzi mi czy to normalna temperatura tak mala i ciagle 36,3 przez dwa tygodnie.w tamtym miesiacu mialam 40 dniowy cykl wiec mysle ze to jeszcze za wczesnie na owulke.

Gość eeeeeeccccc
zaznaczam ze przstrzegam zasady mierzenia tempki.

Gość eeeeeeccccc
ja mam teraz 36.3 czy to znaczy ze po owulacji powinna sie podniesc co najmniej do 36.6?????

Gość dla zabawy nie mam nicka
Ja mam zazwyczaj 36,1 albo nawet 35,8 i żyję. To na prawdę zależy od organizmu, a mierzenie temp. polega na wykazaniu zależności między temp. w poszczególnych fazach cyklu i nie jest powiedziane, że każdy musi mieć 36,8 czy jeszcze inaczej.

Gość eeeeecccc
czy to znaczy ze owulacja mogla jeszcze nie nastapic przy takiej tempce????

Gość eeeeecccc
dziziaj rano mialam tempke36,0 jesli jutro wzrosnie do gory to bedzie oznaczac ze byla owulka????prosze o odpowiedzi.