Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sweet Dreams II

Gdzie studiujecie i jak ocieniacie poziom waszych uczelni ???

Polecane posty

Zainspirował mnie inny temat;) I zaznaczam nie chodzi o to, zeby sie przescigac, kto ma trudniej Tylko o to by wymienic poglądy na temat polskich uczelni, UW, UJ, UMCS, ale tez i akademie i szkoly prywatne ;) Jak jest u was? Cięzko, czy raczej idzie przezyc? ;) Poziom naprawde jest wysoki, a wykladowcy wymagający? Czy raczej to tylko taki pic na wodę? ;))

Gość Swet Dreams
Ja bodaj od roku studiuje kafeterie i uwazam ze poziom jest zenujacy a ludzie na tych studiach sa denni. :(

Ja studiuję na Politechnice Warszawskiej. Powiem tak: Rację mają Ci, którzy mówią, że łatwo się dostać, trudniej utrzymać. Na kierunkach, gdzie wystarczyło zdać maturę, jest koszmarnie. Nie douczą, wymagają dużo ponad LO. Mój kierunek (jeden z wyższych progów na PW:P): Traktują nas jeszcze jak ludzi, da się żyć, ale jest ciężko. Czasem trafi się megauprzejmy ćwiczeniowiec, ale wykładowcy traktują nas jak przybłędy. Poziom wysoki, szczególnie z przedmiotów technicznych (chociaż mój kierunek nie bardzo się z tym wiąże). Widać, że zapychali nam plan :P

Gość kilka lat temu
skończyłam SGGW. rewelacja. Świetni wykładowcy, wysoki poziom, praktyki, ćwiczenia, podręczniki - wszystko za darmo, albo za grosze. To chyba najbogatsza uczelnia w kraju, więc... warto. Wszystko wyposażone na swiatowym poziomie. Wyjazdy, wycieczki, lux. 5 najlepszych lat mojego życia edukacyjnego. Zastanawiałam się nad jakimś minusem, żeby tak nie słodzić.... ale nie znalazłam.