Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam bo ....

PROSZE O RADE PIT-11

Polecane posty

Gość pytam bo ....

dostalam w pracy od ksiegowej 3x pity -11. jeden mialam wyslac do mojego urzedu skarbowego, drugi podpisac i oddac w firmie, trzeci jest dla mnie. moje pytanie brzmi- czy ja mam cos z nim zrobic? dostane jakis zwrot tak? ale czy to ze wyslaam do us 1 egz wystarczy? i jak zostane poinformowana o zwrocie? prosze o pomoc to moja 1 praca!!!

Gość ona2682
prawdopodobnie firma rozliczyla go za ciebie ale lepiej idz do kadr i sie dowiedz o co chodzi swoja droga jak masz watpliwosci to czemu nie zapytalas od razu?

Gość pytam bo ....
PIT-11 BYL JUZ WYPISANY I TEN EGZ MIALAM WYSLAC DO US I WYSLALAM I CO DALEJ?

PIT-11 wysyłałaś do US???? Jesteś pewna że nie był to PIT-36 (lub inny)? PIT-11 wysyła pracodawca, jest to jego obowiazkiem.

Firma ma obowiązek wysyłać 1 egz. PIT-11 do US. Nie gadaj, że za swoje wysłałaś? Teraz ten PIT-11 musisz rozliczyć i złożyć do US roczne zeznanie podatkowe na druku PIT-37.

Gość pytam bo ....
ale ja wyslalam wszystkim pity11 do ich urzedow bo jestem od spraw administracyjnych... tylko co dalej??????????

Gość pytam bo ....
ale jak mam rozliczyc ten pit 11?

OMG! Przecież w pierwszym poscie piszesz coś innego. Teraz to albo zaklad pracy, czyli księgowa wypełni PIT-37 (lub inny) albo trzeba samemu wypełnić zeznanie roczne i wysłać. Tak jak pisała Ill.

Normalnie rozliczyć. Jeśli nie potrafisz, zwróć się z podaniem o rozliczenie do swojego zakładu pracy lub znajdź jakąś księgową, która ci za 10 zł rozliczy.

Gość pytam bo ....
czyli mam przepisac te dane z pitu11 na pit 37? i do kiedy mam do zlozyc? dzieki

Rozliczenie to nie tylko "przepisywanie danych". Żeby to zrobić, musisz wiedzieć jak - trudne nie jest, ale dla laika może sprawiać problem. Na początek znajdź kogoś, kto ci to zrobi i pokaże jak.

Gość daria8l
Wszystko co trzebie wiedzieć o druku PIT-11 znajdziemy tutaj: http://aty.pl/pit-11-informacja-o-wplaconych-zaliczkach/ Po przeczytaniu tego artykułu już wszystko wiem. Wielu z nas gubi się w tych wszystkich druczkach, ale kiedy ktoś dokładnie tłumaczy, wszystko jest jasne i przejrzyste. Jestem pewna, że przyznacie mi rację. Oczywiście, pod warunkiem, że przeczytacie ten artykuł.