Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Studentka MM

SPOKOJNA STUDENTKA SZUKA POKOJU DO WYNAJECIA W KRAKOWIE DO 200ZL!

Polecane posty

Gość e tam ja wynajmuje pokój u
fajnych ludzi w centrum warszawy i płacę 150 złotych. jak wracam z uczelni to robię zakupy dla nich i dla siebie. Po południu odkurzam swój pokój i zahaczam o ich pokoje.czasem ugotuje obiad, ale nikt ode mnie tego nie żąda...i mieszkamy tak sobie już drugi rok. A Pani, u której mieszkam mówi że kokosów na mnie zbijać nie będzie bo pokój i tak stał pusty. Nie tylko ja tak mam, wielu moich znajomych też.

Ale ja Ci tłumaczę, że w dzisiejszych czasach nikt nie chce mieć służby mieszkającej z nim, a jak już, to nie takiej;) Co do osób chorych i starszych... jeżeli ktoś nie umie sobie sam ugotować, zamieść, uprać i jest obłożnie chory, to zbyt dobrych warunków w domu nie ma:O Myślę, ze akademik to cudo w porównaniu z miejscami, gdzie latami leżą naprawdę chorzy i samotni ludzie...

Gość studentkamm
NO WLASNIE, Bo utarlo sie ze w Krakowie musza oskubac studenta jak sie da:/

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaasne
e tam ja wynajmuje pokój u---> Ehe... jednostki moze tak maja, a nie "wielu" :P

Gość lallaaa
Studentka powodzenia zyczę:) szkoda że ludzie tutaj jaja sobie robią, ja niestety mie mogę ci pomóc bo z innej częsci kraju jestem ale trzymam kciuki pa

Gość DESKA DO CHOLERY JASNEJ
STUL WRESZCIE PYSK BO P I E R D O L I S Z TAKIE GLUPOTY ZE NIE MOZNA TEGO CZYTAC :o WYDAJE CI SIE ZE POZJADALAS WSZYSTKIE ROZUMY A TAK NAPRAWDE GLUPIA JESTES JAK BUT :o

Gość studentkamm
dzieki lalla za dobre slowo. Ja uciekam, nauka czeka, milego dnia, email zostawilam wiec moze jakby ktos cos widzial, slyszal.dajcie znac:)

Może i tak, ale jeśli ona tak chce... Nie wiem, czy słyszałaś o tym, co się działo we Francji w 2003 r. po fali upałów. Zmarło tam wtedy ok. 20 tysięcy ludzi, wielu odnajdowano po paru tygodniach, bo sąsiadom zaczął zapach przeszkadzać. Bardzo drastyczny przykład, ale daje pojęcie o skali problemu: takich ludzi jest ogromna liczna, są samotni i nie mają nikogo. Zwłaszcza teraz, gdy full ludzi wyemigrowało. Nie chodzi tu tylko o obłożnie chorych, ale też o takich, którzy np. mają problemy z chodzeniem i nie są w stanie schylać się przy szorowaniu podłogi, wspinać, by zdjąć firany do prania itd., a mają duże mieszkania po mężu, który zmarł i dzieciach, które wyjechały.

Gość e tam ja wynajmuje pokój u
u mnie w grupie ćwiczeniowej jest kilka osób w takiej samej sytuacji, jest nawet dziewczyna,którą babcia(60 lat) tak polubiła, że nic nie musi płacić-mówi że jest jej wnuczką której nigdy nie miala. nawet mieszkanie chce jej zapisać, a w domu nic nie musi robić. Babcia stwierdziła"na studiach to ciężko, więc się ucz i się niczym nie martw". czyli nie jednostki!może większość płaci dużo ale jest dużo wyjątków.

Acha, warto pamiętać o minusach takiej opieki. Są one dobrze opisane tutaj, co prawda w innym kontekście, ale artykuł daje do myślenia jacy mogą być ci starsi ludzie: http://wiadomosci.onet.pl/1458035,2678,1,1,dom_starcow,kioskart.html No ale wiadomo - będziesz mieszkać prawie za darmo, więc i ryzyko spore...

Gość ewula1
Jarku---84 ale ta studentka jest najprawdopodobnie POLKA !!! :):) i co ty na to? ;)

Fan, ale samotni starsi ludzie są nieufni zazwyczaj, raczej trudno trafic na taka osobę. Z kolei gdyby moi dziadkowie byli w tak złej formie, to na pewno by sami nie mieszkali, albo by mieszkali z moimi rodzicami, albo ja bym z nimi mieszkała. Nie chciałabym, zeby mieszkali z nimi zupełnie obcy ludzie. Fajnie jest napisać w internecie, że sie jest uczciwymi itd. Ale nigdy bym nie zostawiła moich dziadków sam na sam z obca osobą. tym bardziej, że starsi ludzie są czasami jak dzieci.

To fakt, ale zwróć uwagę, że od Twojego (słusznego) podejścia, że starszymi osobami powinna zajmować się rodzina coraz częściej się odchodzi. Po prostu, taka kolej rzeczy. I ci ludzie muszą sobie kogoś do opieki znaleźć, a za zawodową opiekunkę się płaci. Moim zdaniem, ma szansę - choć biorąc pod uwagę to, co jest opisane w artykule, który wkleiłem, może jej się trafić niekoniecznie miła i sympatyczna starsza pani...

Znam jedną osobę, która chciała tak dostac pokój. najgorsze, że ta starsza pani dała ogłoszenie, ze wynajmie pokój studentowi za drobne prace biurowe oraz pomoc w remoncie. Ta pani była pisarką, felietonistką, w sumie dość normalna osoba. Skończyło się tak, że gość posprzątał jej mieszkanie, pomagał, przychodził do niej i np. porządkował rzeczy po mężu, coś tam przepisywał, niby przygotowywał pokój dla siebie, ale potem ona zaczęła się dziwnie zachowywać... Tzn. mówiła mu nieprzyjemne rzeczy, w ogóle podejrzanie się zachowywała. Oczywiście jako psycholog (!!!!:O) myślę, ze robiła to specjalnie, żeby się go pozbyć po tym, jak zrobił remont, posprzątał oraz wykonał to, co mu kazała. Przykre. A kobieta ma 81lat:O

Gość deska jestes tragiczna
co topik to tam znajduje Twoje wypowiedzi, szkoda tylko, że często nie masz pojęcia o tym o czym piszesz, wymądrzasz się, a o problemie wiesz z reguły tyle co nic i argumentujesz jakimiś historyjkami, które oczywiście nie Tobie się zdarzyły tylko jakiemuś koledze, koleżance itp... chyba rzeczywiście przegrałaś życie bo nie wyobrażam sobie mieć takiej znajomej jak Ty, która gówno wie, ale na wszystkie tematy sie wypowiada... takie osoby są nadzwyczaj irytujące...

Gość deska wszedzie sie wciska
z tymi swoimi pseudo radami. a kyszzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Gość dokładnie ......
kiedyś się wypowiadało o odszkodowaniu za zgubienie listu na poczcie, a nawet nie wiedziała co to jest zwykły polecony.... :o

Gość to musi byc jakaś
zakompleksiona wieśniara, która podbudowuje swoje ego wymądrzając się na kafe... a pewnie w realnym życiu jest jakimś paszczakiem, na którego nawet pies z kulawa noga by nie spojrzał... żałosne :o

Gość nie wszyscy studenci
to chlejące olewusy...

20:34 to musi byc jakaś zakompleksiona wieśniara, która podbudowuje swoje ego wymądrzając się na kafe... a pewnie w realnym życiu jest jakimś paszczakiem, na którego nawet pies z kulawa noga by nie spojrzał... żałosne Dokładnie tak. Jak na to wpadłaś?:D Może przeczytałaś, jak pisałam o tym na forum?:P

Gość asanka
deska>>>>>>>co się przejmujesz?tak już jest ze swoje wady próbuje się ukryć zwracając uwagę na wady innych.....padło na ciebie i olej to ciepłym moczem:D ja cie lubię i wypowiadaj się jak najczęściej mając w dupie co inni o tym sądzą🖐️

Gość deska a ile mialas juz prób
samobójczych?

Gość deska poszla spac hehehe

Gość a może srać....

Gość gość
ja ci wynajme za taka cene nawet mniej

Gość gość
serio za 150 nawet lecz okolice krak