Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

monia056

peeling kwasem glikolowym

Polecane posty

hej dziewczyny:) chcialabym sie dowiedziec czy ktoras z was miala robione zbiegi kwasem glikolowym? jestem umowiona za tydzien na zabieg cena 150zł (mam straszne blizny po tradziku i rozszerzone pory) mam nadzieje ze te zabiegi pomoga mi zlikwidowac to okropienstwo... piszcie piszcie jak cos wiecie na ten temat :)

Ja robię sobie zabiegi kwasami 40%. Nie mam trądziku, ale od lat na jednym policzku na dole mam wiecznie jakieś niespodzianki, które pozostawiają brązowe ślady na baaardzo długo. Na razie jestem po 4-ch razach, ale bede robić dalej co tydzień aż do marca/kwietnia. W tym roku same z siostrą kupiłyśmy kwasy z neutralizatorem i wyszło dużo taniej. Moja sis ma cerę typowo trądzikową i w tamtym roku wydała majątek na kwasy, przechodziła całe lato i trochę jesieni bez żadnych większych problemów i na zimę znowu wyszło. W tamtym roku widziałam u niej dużą poprawę. Ja sama robię po to by zlikwidować przebarwienie i te ślady po moich wypryskach. Koniecznie używaj filtrów po tych zabiegach bo możesz dostać przebarwień! Ja nie używałam w tamtym roku i dostałam właśnie tą plamę na policzku. Tej zimy z tym walczę. Mi osobiście pasuje filtr 50+ z La Roche Posay, czytałam na różnych forach, ze z Avene tez są dobre, ale nie mogę nigdzie dostac próbki, a nie chce kupować w ciemno.

Tez miałam taki zabieg 30% kwasem. Efekt - buzia gładka jak pupcia niemowlaka...nie zauważyłam jednak pomocy w walce ze zmianami trądzikowymi. Może potrzeba kilku zabiegów.

Gość polaquita
tak, raz zrobilam sobie zima taki zabieg ale z tych lzejszych, tzn, nie musialam przechodzic tygodniowej fazy "poparzonej twarzy w strupach" tylko lekkie zaczerwienienie. Faktycznie, po tym zabiegu moglam wychodzic z domu bez podkladu, ale po jakichs 2 mcach zaczely wyskakiwac pojedyncze pryszcze. Wyjechalam wtedy do Hiszpanii, byc moze zmiana diety, czekolada i 40 stopniowy upal przez 2 mce spowodowala wyskakiwanie ropniakow, ale generalnie, na jakis czas peeling pomogl. Ja akurat wydalam w owym czasie 50 zl u dermatologa ale pewnie dlatego, ze pochodze z malej miejscowosci. Peeling silniejszy wiem, ze kosztowal ponad 100 a bylo to 3 lata temu.

ja bede miala podobno peeling 60-70% bo dermatolog poiwedziala ze mam duze blizny po tradziku, boje sie ze po tym zacznal wyskakiwac mi pryszcze ktorych juz od dawna nie mam zostaly mi tylko okropne slady... kobieta poiwedziala ze bedzie trzeba zrobic kilka tych zabiegow ale ile okaze se po pierwszym jak moja skora zareaguje... a jeszcze mam pytanie ile trwa taki zabieg.... dziekuje za wasze odpoiwedzi :)

Gość Elunia...
Ja na kwasy chodzę od kilku lat. Na początku dlatego, że miałam okropną cerą trądzikową z bliznami. Po pierwszej serji (6) pozbyłam się trądziku, ale nie na zawsze tzn pojawiają się krostki ale już symbolicznie. Tak naprawdę to teraz raz w roku chodzę na kwasy. Automatyczne po tym cera się poprawia,,trądzik przynajmniej na kilka miesięcy znika, a potem to jakaś krostka może się pojawić. W tej chwiki dla mnie najważniejsze jest to ,że moja cera jest gładziutka, i świeża. Pory są zamknięte, i naprwdę wszyscy widzą zmiany. Ostatnio moja kuzynka powiedziała gdy mnie zobaczyła: Boże jaką \Ela ma ideaną cerę,ą kiedyś była taka kostropata.

a probowalyscie kiedys robic taki zabieg same w domu? wiem ze na allegro o wiele taniej mozna kupic rozne kwasy i samemu robic taki piling w domu... tylkoczy to aby nie jest ryzykowne?;/

Jak napisałam wyżej. Kwasy którymi robię teraz sama zabiegi kupiłam na allegro. Firma sweet skin system, pamiętaj, ze musi być do tego neutralizator. Butelka jest mała, ale starca na wiele razy, ja zrobiłam już 6 a moja siostra nieco wiecej bo ma duzo zmian potradzikowych i moze teraz juz robic dwa razy w tygodniu. Dziewczyna u ktorej moja sis kupila napisala jak to robic. Kladziesz kwas na 3 min, pozniej neutralizatro na 5 min i zmywasz. Wczesniej przemywasz twarz woda z lyzeczka sody.

Gość alina_kwiatek
Byłam z mamą na peelingu migdałowym w New Look. Nie wiedziałam co jej zaproponować, ale na miejscu polecili jej glikolowa dla skóry dojrzałej. Jest widoczna poprawa, zmniejszyły się przebarwienia, skóra się odmłodziła i nieco wygładziła. Mama była zadowolona.

Gość gość
Bylam na peelingy glikolowym w Black Pearl w Krakowie i efekt bardzo mnie zadowolil :)

Gość gość
Mi peeling kwasem glikolowym bardzo pomogl, polecam ten w black pearl w krakowie :)