Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boba77

Ciąża a tabletki anty...

Polecane posty

Gość boba77

Temat stary, ale tym razem dotknął i mnie. Od roku biorę tabletki anty, stale , regularnie, zawsze. Ost krwawienie w przerwie wystapiło wcześniej niż zwyke, było normalne- średnio obfite. Jednak już przed nim zaczęłam odczuwać dziwne dolegliwości, ból brzucha, głowy, nudności – nie rano a od południa do nocy. Jestem ciagle śpiaca i zmęczona, bolą mnie okrutnie piersi. Dziś robiłam 3 podejścia do apteki po test – zabrakło mi odwagi. Ciąża nie byłaby niczym złym w moim przypadku. Byłabym bardzo szczęśliwa będąc w ciązy. Tylko czy jest ona możliwa przy braniu regularnym tabletek?

jest możliwa, nie ma 100% antykoncepcji. zrób test, jeśli sie okaze ze jestes w ciązy to przerwij branie tabletek.

Gość boba77
no właśnie od 3 dni rozpoczęłam nowe opakowanie... jutro chyba faktycznie zrobie test...

Dziewczyno tutaj beda rożne spekulacje...owszem nie musisz być w ciąży...moze najwyzsza pora na przerwe 3 miesieczna od tabsów lub zmiana tabletek? moze pojawiły sie problemy z wątroba? Albo dopadla Cie jakas infekcja Dla czystego spokoju pojdz po test jutro płytkowy najlepiej (nie strumieniowy bo czytałam tu na forum ze dziewczyny często panikują bo przebja im druga kreska) to wydatek kilkunastu złotych...Dla pań w aptece to normalne, nie robi to na nich wrazenia

Gość boba77
tabletki są ok, od poczatku ich brania nie miałam zadnych dolegliwości, świetnie się czułam . Jasminelle maja niewielką ilość hormonu i mój organizm dobrze na nie reagował. Infekcji raczej nie mam bo 2 misiące temu byłam u lekarza i było ok.

objawy moga tez wystąpić od za długiego stosowania...bądź co bądz to hormony...ale uspokoisz się jak zrobisz test :)

Gość boba77
sunny girl, watroba tez jest ok :) poza tym moja obawa przed zakupem dzisiejszego testu nie wstyd w aptece - bardziej obawa o jego wynik - chociaż jaki by nie był byłby dobry :)

Gość boba77
znacznie wcześniej brałam ponad 2 lata cilest (mocniejszy w dawke hormonów) i tez nic mi się nie działo, potem była 1,5 roczna przerwa i jasminelle.. hmm. zobaczymy, dzieki za pomoc w doborze testu - nigdy nie robiłam i nie wiedziałam że jest kilka rodzajów ;)

Gość boba77
dzieki