Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kimla

Nie samym dzieckiem Matka żyje

Polecane posty

witajcie:) też jestem szczęśliwą mamą niespełna 5 - miesięcznego Synka i planuję niebawem urlop wychowawczy. Skoro rezygnuję z pracy zawodowej ( zresztą jak się okazuje bez specjalnego zalu;) ) i własnych dochodów, staram się mieć inne \"odskocznie\" bo to po prostu nieodzowne. A dbając o własny relaks dbam koniec końców o dziecko - Ono świetnie rezonuje nasze nastroje:) Oczywiście uwielbiam spędzać czas z moim dzieckiem, co tu dużo mówić:) ale co jakiś czas muszę się też oderwać. Chodzę na zajęcia językowe, do teatru, kina, czytam, udzielam się w netowym forum, odwiedzam bliskich...... Faktem jest co pisze Ociec, że panuje wciąż wśród wielu facetów przekonanie, że \"obciachem\" są czynności pielęgnacyjno - opiekuńcze przy własnym dziecku...nie do wiary zupełnie...że jeszcze panuje taki swoisty mentalny ciemnogród;):P na szczęście mój mąż nie ma takich przekonań;):):) pozdrawiam wszystkich !!!!

ale babki i panowie tylko jedna osoba wypowiedziala sie( i to nie dokonca stanowczo co do roli męża) ze ma meza ktory jej nie pomaga wiec idziemy do przodu raczej i żaden ciemnogrod tylko jesli jest tak ze maz nie pomaga to dlatego jak chyba pan wspomnial same do tegomamy nie dopuszczaja do dziecka i taka smutna prawda bo jesli by ich troche obciazyc i pokazac ze swietnie sobie radza to byly by zaraz efekty....a dodam ze moj wiele razy robil nietak i mowil nie toale nigdy go nie karcilam czycos bo dla mnie bylo najwazniejsze ze wogole robi i docenialam.nawet w nocy raz mala malo co mu nie wypadla ale ja nie widzialam powodu dokłótni bo jestem pewna ze on sam sie bardziej przestraszył...

hmm... no niestety w pracy mojego męża wśród młodych, wykształconych facetów z dużego miasta panuje generalnie taka opinia jak opisałam....i dlatego tak mnie to zaskakuje. Nie jestem przekonana czy jak piszesz Tyno: \"nie dopuszczanie\" ojca do dziecka przez mamę powoduje takie zachowania...jak się facet sam \"garnie\" to na ogół nic i nikt mu nie stoi na przeszkodzie. Musi być wewnętrzna motywacja, choć i stymulacja poztywna o jakiej Tyno piszesz - czyli docenianie tych starań przez kobietę:) pozdrawiam !!!:):):)

aha powiedzcie Dziewczyny jak to organizujecie gdy chcecie "pożyć nie tylko dzieckiem" ( jak w temacie topiku;) ) - kto wtedy u Was przejmuje opiekę nad dzidziusiem - mąż, babcia, ktoś inny ??

stanowczo mąż, bo niby on rodzicem nie jest? :) Mój mąż bardzo dużo mi pomógł w opiece i wychowaniu naszej córki.

U mnie maz jesli wychodze sama, jesli razem to moi rodzice. Od lutego zacznie tez przychopdzic do nas opiekunka raz na jakis czas. Wreszcie;)

hej hej:) i ja nie mam przed sobą tylko mojego szkrabka:) kocham go strasznie ale jestem tak\"niedobrą \"mamą\" że od czasu do czasu zostawiam go na dwa dniu u babci i razem z S mamy czas TYLKO dla siebie:)

Gość ociec
Yzulka - i to mi sie podoba - ty niedobra mamo;) - zaraz Cie zbesztają.....

a co o sobie:) mam 24 lata,tak jak Principolo:)czytam Harrego-a właściwie przeczytałam w ciągu 3 dni:):):):)szkoda że to ostatnia część lubuje się w tatuażach,młody ma 2 mcy i narazie z nim w domu jestem ale we wrześniu idę do pracy i do szkoły:) tatuś bardzo pomaga w opiece nad małym-chociażby teraz :):) KOCHAM GO STRASZNIE:):) ale znajduje czas na to zęby mieć możliwość pobycia tylko z S,pobuszowania po necie,spotkania ze znajoma,poczytania książki.

ociec:) w końcu dziadkowie sie do czegoś przydać muszą,a że do nikogo nie mam większego zaufania....:):) ja i moje rodzeństwo (cioteczne)też bylismy zostawiani u dziadków-dziwne często w tym samy czasie-no potem babcia miał dość wnuków na kilka tyg,ale co sie dziwić 10 w wieku od 4 do 13 lat:P:P moja mama ma na szczęście tylko "5":):):)

Oj wy niedobre Matki, co podrzucacie dziadkom własne rodzone dzieci, hihihihi:):), fajnie, że nas coraz więcej. ja też bym moją na weekend podrzuciła, ael mieszkają daleko. Zostaje mąż, w końcu też jest rodzicem, a ja mam czas dla siebie. W weekendy wprawdzie, ael teraz sobie siedzę, a on walczy z małą, próbuje ją uspać.

ja jakoś nie mam odwagi \"wykorzystywać\";) dziadków bez poważnej przyczyny, np. dlatego tylko że chcemy sobie pobyć razem z mężem sami...;) mimo że dziadkowie jedni i drudzy są blisko i chętni pomóc. Staramy się tak organizować czas by we dwoje dać radę, przynajmniej na razie gdy dziecko jest malutkie, absorbujące. Może jak podrośnie... ?;) tak więc wychodzę głównie wtedy gdy mąż może zostać z Synkiem. Za kilka miesięcy pewnie bedziemy chcieli być na weselu kuzyna więc wtedy będzie wielkie wyjście we dwoje i dzidek posiedzi u dziadków. No ale wtedy będzie miał już roczek:) dobranoc

hej:) u nas do tej pory byl problem z G spaniem poza domem chociaz ma 1,5 roku... fakt ze juz minelo kilka mies od ostatniej proby ale zawsze jak chcielismy przenocowac u tesciow to strasznie plakla -budzila sie w nocy, nie wiedziala gdzie jest... samej jeszze poza domem na noc jej nie zostawilam -rdzice przyjezdzaja do nas jak gdzies wychodzimy. Zreszta moze nie bylo tez takiej potrzeby - i tak zawsze od 19.30 mamy spokoj bo Gaba spi;)

Gość MamaKornelia
Nasz synek ma 4 niesiace i zabieramy go z mezem doslownie wszedzie ! W ubieglym tygodniu byl w dwoch galeriach , w tym na otwarciu wystawy naszego znajomego. Prowadzimy z mezem aktywny tryb zycia i nie zamierzam izolowac od niego naszego synka, zostawiajac malego np. z babcia. Wrecz przeciwnie - chce mu pokazac nasze zainteresowania - myslie, ze to wplynie lepiej na jego rozwoj niz codzienne spacery po blokowisku, gdzie na szczescie nie mieszkamy :)

heeej:) jesteśmy sobie z Małym u dziadków na kilka dni, wygrzejemy się w rodzinnym ciepełku;) ( dziadkowie zachwyceni ! ), a Tatuś nieco odsapnie, bo w domku został;):P jak jest u Was - jesteście na wychowawczym, czy wracacie do pracy ?? miłej niedzieli

Gość wątek miał być o czymś
i dla kogoś innego :-o

Gość niecto
Tak to już jest, że czasem wątki schodzą na swoje własne tory. Ludzie piszą, jeden post wynika z drugiego...

wlasnie taak wszystko zeszło na inny tor to może w końcu ktoś mi powie jak z tą jogą?

\"Wątek dla Mam pełnoetatowych domowych, pracujących, przyszłych, oczekujących. Jeśli potrafisz pisać tylko o swoich pociechach, albo jeśli potrzebujesz oderwania sie od tematyki \"dzieciowej\", relaksu, poplotkowania, wyżalenia się i pomarudzenia to zapraszam do pisania \" tak pisze Autorka tego topiku na wstępie - czyli chyba wszystko jest OK i \"na temat\" ???;):):)

hihi ;):) ktoś o jogę pytał ale bez odzewu...a to był w sumie \"niedzieciowy\" temat;)

wiecie co ok temat byl nie samym dzieckiem matka zyje no ale jakby nie mowic zawsze sie gdzies pojawi wiec nie rozumiem w koncu wy te dzieci kochacie to i jakbyscie nie probowaly to i tak temat wrocil!

hej hej:) ale pusto...wnioskuje ze jak nie piszemy o dzieciach to w zasadzie nie mamy o czym pisać....

Gość doplex
ufli --- dziecko caly tydzien u dziadkow to tez przesada :O

Czy my rzeczywiście nie potrafimy pisać o niczym innym????? Ja bardzo chciałabym zacząć ćwiczyć jogę:), ale tak samej można zacząć. Może ktoś zna jakąś stronkę z ćwiczeniami dal bardzo początkujących?

Kimla, polecam tutejsze forum \"Fitness, masaże, joga i inne \" - tam coś powinnaś znaleźć nt. jogi, no i na pewno nie będzie tematu dzieci ;) pozdrowienia

Dziękuję, właśnie wracam z tego wątku.Naczytałam się o jodze teraz tylko zacząć.