Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomidoorowa...

Co robicie z mięsem, na którym gotowana była zupa?

Polecane posty

Gość pomidoorowa...

ja oddaje psu, bo nikt u mnie nie lubi, a nie wiem do czego mozna je wykorzystac..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość to pies szczęściarz
pierogi, naleśniki, z sosikiem lub jarzynkami tzw. potrawka do pysznego obiadu, pulpeciki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pomidoorowa...
pierogów i nalesników nie umiem, a jak zrobic pulpeciki z gotowanego miesa??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja najczęściej na drobiu gotuję. Wyjmuję mięso oddzielam od kości kroję i wrzucam do zupy. Dla mnie zupa bez mięsa to mało najadliwa jest, ale ja traktuję zupę jako całe danie, nie jako pierwsze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja gotuje np rosół na prędze. Mimo, że mój mąż nie lubi mięsa z zupy tak samo jak ja, to to chętnie zjada. Podaję ciepłe do ziemniaków i surówki, albo do kaszy :) Czasem zrobię sos. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość to pies szczęściarz
nie nie umiesz tylko ci się nie chce robić - bo nie ma prostszego i szybszego dania niż naleśniki pierogi też robi się prozaicznie łatwo tylko odrobinę chęci i troszkę czasu, ale mniej niż leniom sie zdaje Nie ma pyszniejszego mięska niż takie gotowane - u mnie niestety sami wielbiciele takiego mięska, więc często ginie ono w pomroce dziejów zanim zdąży ostygnąć i nie ma do czego robić naleśników ;-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja z mięsa takiego najczęściej robię " paszteciki" w naleśnikach albo potrawkę w jakimś sosie.Chude mięso rosołowe lubię z sosem chrzanowym, lub ogórkowym. Pulpety lub klopsy z gotowanego też można robić. Albo zastanowić się, czy przypadkiem, nie dokupić jeszcze jakiejś "padliny" i upiec pasztet. Osobiście kupnych nie jadam, wolę swój -jaki on by nie był.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hiacynta5
Jezeli drobiowe - to czesto obsmazam w przyprawach albo panieruje (np. skrzydelka) i podaje z surowkmi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jak jestem głodna, to zjadam z musztardą (kości kurczakowe albo ze schabu) jak nie - to dzielę na male kawałki i wrzucam z powrotem do zupy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Jak gotuje zupe na drobiu to wrzucam większe części i potem albo robie potrawke albo poprostu mam kolejne danie - smaże na oleju w panierce.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość z makaronem i warzywami
przerabiam na zapiekanke :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość anglosas
ja najczęściej wkładam do wanny i wędzę w dymie z junkersa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość anglosas
tak, szczególnie w okolicach Essex :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ciotka Matylda w papilotach
anklosas umarłam po twoim tekście!!!Normalnie leżę i kwiczę!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ciotka Matylda w papilotach
anglosas*

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pomidoorowa..
górka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość można podsmażyć na kolację
Kroję na małe kawałki, wrzucam na patelnię, smażę i przyprawiam solą oraz pieprzem. PYCHA.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mięso

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mięso
z zupy jeśli przetrwa to dzielę na mniejsze kawałki i dodoaję do uduszonej miesznki warzywnej, najchętniej z kalafiorem, marchewką, groszkiem i brokułami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość upppppppppo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×