Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Micitanka84

Proszę o poradę-przesoliłam rosół

Polecane posty

Gość Micitanka84

Wiem wiem.. dwie kostki knorra, sol i ziarenka smaku w nadmiernej ilości...sama chemia, ale z irlandzkich kurczaków bez tego ani rusz.Proszę o rady co robić ? Dziękuję

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wrzuć surowego ziemniaka on ''pochłonie'' tą sól

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jak nie musi być koniecznie rosół to ugotuj jakąś zupę warzywną na tym wywarze - warzywa wchłoną część soli

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Micitanka84
Dziekuje pieknie. Chcialam rosol dlatego skorzystam z pierwszej rady. Wiedzialam ze na Panie zawsze mozna liczyc z kafeterii.Pozdrawiam serdecznie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Micitanka84
To jeszcze raz ja.. wiem,ze moze infantylne pytanie, ale tego ziemniaka wrzucic do zimnego rosolu, czy gotowac?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wrzucić surowego i go w rosole pogotować. Jesli rosół bardzo słony wrzuc więcej ziemniaków i je ugotuj. Musza mieć czas i warunki, żęby wchłąniać sól A na przyszłość - jak dajesz kostki knorra to już nie dawaj soli. One i tak są słone

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
musisz pogotować tego ziemniaka w tym rosole...od czasu do czasu próbuj ten rosół czy już jest dobry...smacznego :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość trzeba wrzucic jajko
tzn bialo surowe-zetnie sie i zabierze ze soba sol-sprawdzona rada

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Micitanka84
Jeszcze raz Wszystkim Paniom dziekuje, jestem poczatkowa kucharka i wszystkie rady sa dla mnie bardzo cenne, zaraz ide eksperymentowac.Milego dnia :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do ferer
A ciebie to co ugryzło? :o Idź do swoich klocków Lego a przyzwoite i przyjazne wszystkim szukającym pomocy forum zostaw w spokoju 😠

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ergot
ziemniak nie moze byc irlandzki!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nie słyszałam o tym, że białko z jajka może odsolić cokolwiek????? Roztrzepanym białkiem to najczęściej klaruję galarety mięsne,rybne. A to mnie zaciekawiło ? hę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gosc

z bialkiem sie sprawdza:) wlasnie eksperymentowalam

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×