Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto mi powie co i jak

Chcę założyć konto w mbanku-czy będę coś płacić?

Polecane posty

Interesuje mnie osobisty rachunek oszczędnościwo-rozliczeniowy.Niby jest na stronie napisane,że nie płaci się za korzystanie i założenie,ale czy nie ma w tym jakichś haczyków?Czy trzeba zapłacić za kartę do bankomatu albo za cokolwiek przy podpisywaniu umowy?

nic się nie płaci za kartę ,prowadzenie konta ,korzystanie z wyznaczonych sieci bankomatów , jedynie za przelewy 0,5zł

Przy podpisywaniu umowy też nic?To jak im się to opłaca,co oni z tego mają?

Pewnie chodzi ci o eKonto. Rzeczywiście nic się nie płaci za prowadzenie rachunku, nie ma obowiązku zasilania konta, można mieć pustki. Bezpłatne są przelewy dokonywane przez internet w ramach tego samego banku, za przelew zewnętrzny płaci się 50 gr. Inne opłaty są w przypadku przelewów do ZUS, skarbówki i czegoś tam jeszcze, ale niewielkie. Karta do bankomatu jest bezpłatna. Płatna jest tylko eKarta do zakupów w sieci - to specjalna karta zastępująca w internecie kartę kredytową, bardzo bezpieczna, bo można nie mieć na niej żadnych pieniędzy, załadować bezpośrednio przed transakcją na odpowiednią kwotę, a jeśli coś zostanie, rozładować do zera. W ten sposób nawet, gdybyś miała gigant pecha i ktoś przechwycił numer karty, nic nie zrobi, bo nie będzie na niej forsy. Taka karta kosztuje 25 zł rocznie. Haczyków nie ma. Mam konto już dość długo i jestem zadowolona. O czym pamiętać - przy otwieraniu konta trzeba bezwzględnie zapamiętać numer klienta, hasło i telkod. Są potrzebne do robienia przelewów, a telkod do załatwienia czegokolwiek w banku (wszystko przez telefon). Kolejna sprawa - przy podpisywaniu umowy podpisujesz też umowę dot. kart, ale żeby je uzyskać, trzeba zadzwonić i zamówić je. Konsultanci są spoko, mówią ludzkim językiem i bez problemu wszystko da się załatwić i o wszystko zapytać. I jeszcze jedno - od razu jak zaczniesz się posługiwać kontem, zmień listę haseł jednorazowych na papierze na hasła wysyłane na komórkę. Mniej zachodu i znacznie wygodniej.

Gość inteligo bank
a ja polecam inteligo