Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze_

jakas ciekawa ksiazka?

Polecane posty

Gość prosze_

Czy ktoś z was mógłby polecic mi jakas ciekawa ksiazke, z gory dziekuje :)

Gość prosze_
no wlsnie co do tego nie jestem zdecydowana moze cos o milosci

O miłości niezłe są Amandy Quick ( to jeden z jej pseudonimów) Jeszcze w miarę da się je przeczytać. W ogóle wydawnictwo Da capo wypuszcza romanse, ale trzeba trochę chłamu poczytać, zanim sie wybierze ulubione autorki. Chyba, że nie masz dużych wymagań co do jakości artystycznej tekstu:-)

Gość hgjgjkg
ja lubię jacka higginsa, to są takie historyczno-sensacyjne, o ira, kgb, bliskim wschodzie, czyta się jednym tchem

Gość może może
ja polecam Cejrowskiego którąkolwiek książkę z "Gringo" w tytule. Są suuper

Gość prosze_
a cos z psychologia

Gość Meli
ja tam lubię wszystkie książki (no prawie) ale polecam Ci przede wszystkim książki Paulliny Simons "Jeździec Miedziany", "Tatiana i Aleksander" i trzecią część trylogii "Ogród letni" (wydawnictwo Świat Książki) jest tu przede wszystkim miłość, ale nie tylko, naprawdę piękne książki, polecam!

Gość prosze_
i co i tylko tyle? Chialabym przeczytac dobra ksiazke, jaka waszym zdaniem jest najlepsza?

Agatha Christie - polecam wszystko. Rewelacja. Nie nudziłam się przy zadnej jej książce. Osławiony Dan Brown ( autor \"Kodu Leonarda da Vinci\" ) jest autorem wielu bardzo interesujących książek. Polecam bardzo: \"Anioły i Demony\", \"Cyfrowa Twierdza\" - świetna!!!! i \"Zwodniczy Punkt\" - genialna! Z czytanych ostatnio polecam \" Chemia śmierci\" - doskonała pozycja Backeta do połknięcia w jedną noc i \"Dawka geniuszu\" - autora zapomniałam, ale wspaniałe tempo akcji, doskonała narracja, dużo się dzieje i ciekawie. Książka nie cienka, ale na jednym oddechu można ją wciągnąć :) Miłosnych flaczorów żadnych nie czytałam, więc nie polecam. Polecam praktykować zamiast o tym czytać :D

A każdej bez wyjątku matce polecam książkę "Sczepionka" autorstwa Palmera ( z zawodu lekarza ). Książka jest ...fikcją literacką.... przynajmniej oficjalnie.... Naprawde polecam to przeczytać.

I jeszcze polecam ksiązkę " Mózg"- też autora nie pamiętam, też jest lekarzem, a ksiązka - choć może nie rzuca na kolana - to jest bardzo ciekawa, miejscami oparta na faktach i poruszająca problem eksperymentowania na pacjentach wbrew ich woli :( Warto się z tym zapoznać.... proceder na skalę jakiej sobie nie wyobrażamy.

Gość danutka888
O ponadczasowych wartościach moim zdaniem dobrze pisze Jolanta Cywińska. Pierwszy raz płakałam przy lekturze „Trzy kroki od miłości dwa kroki od śmierci”. Na pierwszy rzut oka romans wojenny, ale książka ma w sobie dużo, dużo więcej. Dopiero po lekturze człowiek zaczyna rozumieć, czym jest wojna dla zwykłego człowieka. Jak ktoś fascynuje się okresem II Wojny Światowej z perspektywy normalnego człowieka to chyba lepszej książki nie ma. Przynajmniej takiej nie znam.