Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marakub

Laserowa korekcja wzroku

Polecane posty

Gość Apostroficzna
Anita sory piszesz, że to nie okulistka decyduje, tylko badania rpbione na miejscu w klinice, ale to ja mam takie pytanie teraz - załóżmy, że chciałabym się zdecydować na taką operację w blikpolu o którym piszesz, bo cos tam dobrze o nich czytałam, idę na te badania, mówisz żeona jakieś 2godziny trwają i co ? I jak mnie nie zakwalifikują to rozumiem, że nic nie płacę tak? Czy płacę coś za te badania nawet jak się okaże, że i tak mnie nie zakwalifikują do operacji? Weź mi to wyjaśnij jak możesz

Gość Mariqa23
Na chwile obecną takie rozwiązania są bardzo popularne. W ogóle mnie to nie dziwi. Chociaż nie każdy może mieć w ten sposób leczony wzrok. Najlepszym rozwiązaniem jest konsultacja ze specjalistą w takiej klinice jak ta http://www.okolaser.com.pl/ . Ludzie tam znają się na rzeczy, odpowiednio zbadają i powiedzą czy jest szansa

Gość gość
Owszem jest to dość popularna metoda ale nie wszyscy mogą zostać zakwalifikowani. Wstępna konsultacja to podstawa. Warto wybrać się na konsultacje do kliniki do Wrocławia

Gość Kiara45
Taką bezinwazyjna metodą jest na chwile obecna z tego co słyszałam Zabieg Lentivu . Jest to mikrosoczewkowa korekcja wzroku . Ja po tym zabiegu 4 tygodnie póżniej mogłam już się powspinać na ulubionych skałkach ;)

Gość LauraKlamczyk
Szczerze to jestem zainteresowana wykonaniem zabiegu laserowej korekcji wzorku już od dłuższego czasu, jednak szczerze trochę się tego bałam. Teraz postanowiłam wrócić do tego i znalazłem kilnikę Optegra. Wygląda naprawdę profesjonalnie, ale wolałabym poznać Wasze opinie. Jak ogólnie to wygląda i czy na pewnoo jest to warte wykonania? Dzięki za każdą pomoc :)

Gość Gezik
Polecam, mają na prawdę fajny zabieg laserowy Lentivu - szybko i bezboleśnie. No i na trzeci dzień ja już normalnie funkcjonowałam!

Gość kasandra785
Widzę, że wiele tu opinii na temat metody Lentivu w klinice Optegra. Czy mogłabym poznać przebieg zabiegu, odczucia itd? Zastanawia mnie ten zabieg. Wiadomo, że wszystkiego dowiem się na konsultacji, ale wolę zapytać osoby, które to przeszły.

Gość gość
Mialem robiony lentivue w czwartek. 8.30 przyjechalem 10.30 wychodzilem. Sam zabieg 10-15 min . Nie jest nieprzyjemny ani przyjemny. Odrazu widac bardzo dobrze lekka mgla przez 3 g suche oczy ktore mi jakos nie przeszkadzaja tego samego dnia a pozniej juz normalnie. Ale efekt widziec bez soczewek jak sie budzisz i zasupiasz. Super... wkoncu to zrobilem. Polecam

Gość gość
Mialem -2,5 robiony poznan optegra. Przebieg. Jest taka maszyna jak tomograd wyglada zakladaja rozworki na oczy i plastruja wyjeżdżasz patrzysz w tube w swiatelko wlacza laser i wszystko biale sie robi wyjezdzasz bierze skalpel nacina i penseta wyciaga z pod rogowki platek i widzisz i jest fajnie po 16 latach soczewek.

Gość gość
Ja jestem po takiej korekcji wzroku i mam się dobrze, widze lepiej, ale nadal dla swojego spokoju pozostaje pod stałą kontrolą doktora okulisty. Teraz chodzę do pana doktora hanarza który przyjmuje w gabinecie okoakcent. To naprawdę godny zaufania doktor.

Gość gość
Laserowa korekcja też pamiętaj nie jest dla każdego, musisz to skonsultować z okulistą tak jak mówią dziewczyny. A próbowałaś już może nosić soczewki? Ja kupuje z https://mylenshop.com/ i naprawdę nie czuje, że w ogóle je mam, więc może spróbuj, lepsze to niż okulary moim zdaniem.

Gość Halina Dziarska
Jest metoda lentivu i .... wiem ,że jest to metoda poktórej najszybciej wraca się do zycia codziennego . Jestem po badaniach kwalifikacyjnych w Optegrze w Rzeszowie i jestem bardzo zadowolona z przebiegu samych badań. i podejścia do pacjenta

Gość Lalalla
No wlaśnie ja się zdecydowałam na zabieg w Rzeszowie w Optegrze. I też na Lentivu - bardzo mnie przekonały opinie na temat tego zabiegu, że szybko się wraca do normalnego funkcjonowania. I to jest super!

Gość Synka
no wlasnie w Rzeszowie dobrze przeprowadzają ten zabieg. A klinika sprawdzona i pewna wiec wiec warto zaufać czasem i zadbać o swoje zdrowie! ja nie wahałabym sie drugi raz i zrobiłabym znowu Lentivu

Gość Kassal
no ja zdecydowanie chwalę sobie właśnie w Rzeszowie Optegrę. Można bardzo dobrze poprawić sobie wzrok, a najważniejsze to mieć sprawdzone miejsce z dobrymi lekarzami!

Gość frejda

ja akurat miałam w Optegrze w Katowicach i też jestem zadowolona. Co prawda w innym mieście, ale myślę, że w każdym mieście jest podobna jakość usług. Ja miałam korekcję metodą lentivu przy wadzie -5 i -4 z astygmatyzmem. Długo się zbierałam do zabiegu, ale przkeonał mnie fakt, że będę mogła już chodzić bez okularów i że jest to mega nowoczesna metoda. Jednak warto korzystać z nowoczesnych udoskonaleń. 

Gość Luzia

Na pewno nie ma powodu by bać się laserowej korekcji wzroku. Warto jednak mieć świadomość, że po samym zabiegu, trzeba o siebie szczególnie dbać i nie forsować się. Moja znajoma rok temu miała korekcję w Centre de la Vision i od tego czasu zupełnie normalnie funkcjonuje bez okularów.

Gość Rozima

no wlasnie najważniejsze o wybrać odpowiednią klinikę. ja robiłam zabieg w Optegrze i szczerze mówiąc doskonale przeprowadzony zabieg, fachowa opieka...a sam czas dochodzenia do siebie był pod dobrą opieką! polecam!

Gość nektis

no to prawda, dobra klinika i dośiadczony lekarz to kluczowa sprawa. Ja miałam metodą lentivu w Optegrze w Krakowie i zabieg był bez komplikacji, szybko doszłam do siebie i teraz nie są już mi potrzebne okulary 

jeśli tylko ktoś może sobie na to pozwolić – niech się nie zastanawia, moja korekcja laserowa u dr Nowosielskiej to był strzał w dziesiątkę, zabieg krótki, szybko się dochodzi do siebie, poprawę widać – że tak powiem – na pierwszy rzut oka ;)