Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obolala

bol miesiaczkowy - czy powinien wystepowac?

Polecane posty

Gość obolala

dziewczyny, mam ogromne bole zwiazane z okresem, 1, 2 dzien to masakra, czuje straszny ucisk w dole brzucha i jade na tabsach przeciwbolowych, ktore tylko troche zmniejszaja bol. Czy okres powinien kojarzyc sie z bolem? Niektorzy z moich znajomych mowia, ze maja bezbolesne okresy i ze nie ma powodu, by cos mialo bolec. A ja co miesiac przezywam meke, szczegolnie 1 dnia :( Czy to jest normalne? A moze ma nic nie bolec? Czy to jest powod, by zglosic sie do ginekologa?

ten ból powodują skurcze oczyszczającej się macicy jak są za silne to idź do gina, może coś doradzi

Gość jeśli Cię to martwi
pogadaj z ginem to moze byc objaw endometriozy ale niekoniecznie czasem tabsy łagodzą te objawy ja kiedyś nie miałam ale niestety od 2-3 lat też mam straszne bóle brzucha w pierwszym i drugim dniu okresu....moja ginka zrobiła mi usg, zbadała mnie i mówi że niby wszystko w normie.... sama nie wiem co myślec, biore No Spa, w sumie na jeden okres idzie całe opakowanie..... :-(

Gość jeśli Cię to martwi
no i zauważyłam ze gdy byłam szczuplejsza nie miałam takich problemów, tkanka tłuszczowa gromadzi estrogeny (czy je produkuje....) więc może jest jakaś zależnośc między wagą a bolesnością miesiączek.... tylko cholercia jak schudnąc ?!

Gość bzdura z tą wagą
zawsze byłam typem chudzielca (169cm/50kg) i od zawsze mam bardzo bolesne miesiączki:(

Gość obolala
ja tez jestem szczupla, wiec nie wiem, jak do tego ma sie waga. Ja zawsze myslalam, ze jak ktos szczuplejszy to gorzej to przechodzi.

Gość jeśli Cię to martwi
przecież nie piszę że u każdego waga ma wpływ, zauważyłam jedynie taką tendencję u mnie każdy ma przecież inny profil hormonalny i inny powód bolesnych miesiaczek

Gość obolala
a zwykla No Spa Ci pomaga? Jeszcze tego nie probowalam.

mnie pomaga kombinacja nospa (2 zwykłe lub 1 forte) + ibuprom max po 3-4 godzinach muszę powtórzyć dawki i już jest ok - najgorsze mija

Gość mnie ketonal pomaga
A brałaś Ketonal?? Mnie pomaga i to bardzo. Biorę, kiedy tylko zaczyna mnie boleć i mam spokój na cały dzień.

Gość obolala
nie bralam, jest na recepte prawda? Czyli musze isc po niego do lekarza ;( A jest bezpieczny i ile bym musiala wziac tabletek?

Gość ale was wkurze
nie wiem co ma nospa ale nie mozna brac roznychlekow bo paracetamol nie moze byc brany z ibuprofenem jesli macie bardzo bolesne krwawienia to zgloscie sie do lekarza po leki rozkurczowe

Gość jeśli Cię to martwi
zgadzam się z poprzedniczką leki to nie składniki koktajli by je miksowac Ketonal jest silnym lekiem na receptę i niestety po dłuższym stosowaniu przestaje działac No Spa ma działanie rozkurczowe dlatego wpływa na skurcze macicy

Gość bejbe lily
nie przestaje działać!! PRZESTŁBY GDYBY BRAŁA CODZIENNIE !a bedzie łykac tylko przez pierwsze 2 dni miesiaczki

Gość mnie ketonal pomaga
Ketonal jest na receptę. Mnie internista przepisał bez problemu. Wciąż działa tak samo, bo biorę go tylko 2 x w m-cu. Biorę 2 tabletki dziennie.

Gość przyczyna bolesnych
miesiączek może być przodo lub tyło zgiecie macicy, a na to nic się nie poradzi. Pocieszam, bolesne miesiączki przechodzą zwykle po pierwszym dziecku ;)