Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość widziłem niejakie zrzuty rysun

Wiem że jest na tym forum niezły wymiatacz w CATII V5

Polecane posty

Gość widziłem niejakie zrzuty rysun

w którymś temacie tylko nie mogę ich znaleźć były jako odnośniki. a więc Potrzebuję dowiedzieć się jak można zasymulowac złożenie kilku elementów i nagrać do tego filmik. W filmiku ma byc jak po kolei wszystko jest składane. Chodzi mi np o połączenie 2 płyt 4 śrubami . Musze miec nagrane łączenie śrubami i dokręcanie nakrętek. Jak np zrobić aby wszystkie 4 śruby jednocześnie łączyły płyty? czy wystarczy poprostu nadać im coincydencje typu "fiX" ? proszę o pomoc.

Gość szkicownik - pytanie
W jaki sposób można ustawić aby w szkicowniku i w środowisku part (generalnie wszędzie) używać jednego polecenia kilkakrotnie bez konieczności klikania ikony za każdym razem? Przeszukałem wszystkie opcje i jakoś nic nie znalazłem : / Umknęło mi czy nie ma takiej możliwości ? i jeszcze jedno... jak za pomocą jednokrotnego użycia polecenia "hole" wykonać kilka otworów?

Gość DWUKROTNE KLIKNIĘCIE IKONKI
- wystarczy dwa razy kliknac na ikonce aby uzywac jej "ciagle" - dotyczy szkicownika - hole + (user) pattern = lepsze rozwiazanie. 1 Hole tworzy 1 szkic w ktorym masz srodek otworu .... JEDNEGO otworu.

Gość a ja ma taki problem z catią
Otoz zrobilem rzuty z modelu 3d i w powstalym drawingu zrobilem przekroj jednego widoku. Zauwazylem ze przesuniecie modelu 3d powoduje przesuniecie widokow w drawingu ( po update). Problem polega na tym ze linia tnaca przekroju nie przemieszcza sie wraz z widokiem lecz pozostaje w miejscu ( przez co powstalu widok przekroju jest zupelnie inny ) .. Czy istnieje jakis sposob by ta tnaca przemieszczala sie wraz z reszta widoku po zmienie w 3d ?? dziekuje z gory za wszelkie sugestie

Gość Dawing
W drawingu o ile dobrze pamiętam każdy rzut ma własny obszar roboczy jeżeli nie trafiłeś linią przekroju w obszar to została ona przyporządkowana innemu rzutowi lub obszarowi ogólnemu rysunku i przesuwa się lub nie przesuwa wraz z nim. Ewentualnie narysowana przez Ciebie linia nie jest dokładnie zorientowana na rzucie tz. leży w dowolnym jego miejscu i po przebudowie modelu 3D przecina go w całkiem dowolnym miejscu.

Gość modyfikacja
Spróbuj zdefiniować linię lub łamaną przekroju jako element typu Sketch w przestrzeni 3D modelu. Taki kontur (Sketch) może być powiązany z geometrią modelu przestrzennego części/zespołu i dzięki temu może reagować na każdą zmianę w modelu przestrzennym. Oczywiście konieczny jest Update rysunku po każdej modyfikacji modelu 3D.

Gość rzuty z modelu 3d
Mam takie pytanie . Otoz zrobilem rzuty z modelu 3d i w powstalym drawingu zrobilem przekroj jednego widoku. Zauwazylem ze przesuniecie modelu 3d powoduje przesuniecie widokow w drawingu ( po update). Problem polega na tym ze linia tnaca przekroju nie przemieszcza sie wraz z widokiem lecz pozostaje w miejscu ( przez co powstalu widok przekroju jest zupelnie inny ) .. Czy istnieje jakis sposob by ta tnaca przemieszczala sie wraz z reszta widoku po zmienie w 3d ??

Gość prośba
Witam serdecznie. Mam ogromną prośbę, szukam przykładowego projektu mieszalnika wstęgowego o objętości roboczej 300-350l. lub wzkazówek i materiałów pomocnych go jego zaprojektowania.

Gość masakra catia

Gość czarna kaszanka