Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Młody16

Łysienie -Trądzik - Tłusta Skóra głowy? - PROLAKTYNA?

Polecane posty

Gość Młody16

Cześć no wiec przedstawie wam swoja piękna historie mam 16 lat (wlasciwie to juz 16,5) i tak: Wypadały mi włosy - z tyłu głowy w okolicy potylicznej i powiekszac sie zakola wiec postanowilem odwiedzic z tym problemem dermatologa. Zlecono mi badania na których została wykryta hiperprolaktynemia (wiec pełen ciekawosci strachu i wszystkiego co w takich chwilach do glowy przychodzi postanowilem przeszukac internet i zobaczyc o co z tym chodzi) Od dłuzszego czasu mialem problemy z przetluszczajaca sie skóra głowy (mycie jej co 1 dzień albo wygladalem jak menel) oraz trądzik na plecachi gdzieniegdzie spotkalem sie z opinia ze to wszystko ma zwiazek z prolaktyna. U dermatologa zrobilem sobie trichoskopie i oto wyniki Wnioski z trichoskopii: Nie potwierdzono lysienia androgenowego.We wszystkich okolicach stwierdza sie zwiekszony odsetek jednostek z pojedyncza lodyga, co moze sygerowac rozpoznanie lysienia telogenowego.Konieczne potwierdzenie w trichogramie Trzy liczby po rodzaju włosów to będa kolejno : okolica czołowa,potyliczna,skroniowa prawa Włosy meszkowe wpw(x20) 4 , 3 , 4 Srdnica ponizej 0,03mm 2 , 8 , 0 Srednica 0,03-0,05mm 34 , 43 , 35 srednica powyzej 0,05mm 64 , 49 , 65 (to są dane procentowe oprocz wlosow meszkowych) złuszczanie występuje wszedzie Wyniki prolaktyny 1. 31,9 ng/ml (zrobione w grudniu) 2. 26,64 ng/ml z połowy stycznia i Prolaktyna godzine po Metoclopramidzie 115,91ng/ml Trichogramu nie bylo poniewaz pani doktor uznała ze jednak nie potrzebny. Na prolaktyne dostałem Parlodel, na włosy loxon 5% i szampon stieprox... czy to pomoze? pytanie? CO SIE ZE MNA DZIEJE?

Gość Młody16
w trichoskopii jest jeszcze kilka innych kolumn ktorych nie chcialo mi sie przepisywać.. jesli cos chcecie wiedziec napiszcie

Gość Młody16
hej ej

Gość Daro86
Ja takze mam problem z lysieniem, trądzik na plecach i przetłuszczające sie wlosy, takze musze myc codziennie. Jest na to jakas rada ??

Młody16 napisz na forum medycznym ;) tutaj może być ciezko z specjalistą. Jak już to trafisz na kogoś kto myśli że jest madry i jeszcze Ci coś głupiego doradzi :o tutaj kazdy sie może podać za specjaliste...