Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość glupolka

INFORMATYCY POMOZCIE BLAGAM

Polecane posty

Gość glupolka

Co mam zrobic jesli pisze tekst w wordzie po rosyjsku a miedzy slowami poszczegolnymi spacje sa rozne jwielkosci. Czy jest jakas szans by zaznaczyc caly tekst i te odtstepy sie wyrownaja.Prosze pomozcie

Gość moze piszesz wyjustowanym
tekstem

Gość glupolka
tak idiotka pisalam wyjustowanym tekstem.Czyli co mam teraz zrobic? Prosze pomoz madra glowko

Gość glupolka
wrownalam do lewej i pomalu likwiduje spacje- dobrze robie? czy moge tak robic gdy wyrowanm do lewej? Dzieki strasznie za pomoc

Gość mozesz dac dzielenie
wyrazow... ale to badziewnie wyglada... Przeciez pisze sie wyjustowanym. Cos za cos... ALbo dzielnie wyrazow albo nierowne spacje ;)

Gość mozesz dac dzielenie
aha... informatykiem nie jestem - wiec sie nie wypowiadam ;) Dziwny problem jak dla mnie :D

Gość glupolka
cholera zle zrobilam wyrowanal mdo lewej i spacje ustawilam prawidlowo ale tekst musze wyjustowac na koncu a wtedy te spacje znow sie mi rozsztrzelone robia?

Gość glupolka
kurde a gdzie jest ta opcja dzielenia wyrazow. Sorry za te pytania ale naprawde jestem matol jesli chodzi o komputer

Gość a od czego jest pomoc
mnie tez nikt worda nie uczyl... sama to robilam metoda prob i bledow ;) Automatyczne dzielenie wyrazów W menu Narzędzia wskaż podmenu Język, a następnie wybierz polecenie Dzielenie wyrazów. Jeżeli polecenia Dzielenie wyrazów nie ma w podmenu Język, byc może trzeba zainstalować narzędzie dzielenia wyrazów. Zaznacz pole wyboru Dziel wyrazy automatycznie. W polu Strefa przenoszenia wprowadź wielkość obszaru między końcem ostatniego wyrazu w wierszu a prawym marginesem. Aby zmniejszyć liczbę łączników, należy poszerzyć strefę przenoszenia. Aby prawy margines był mniej postrzępiony, należy tę strefę zwęzić. W polu Ograniczaj kolejne przenoszenia do wprowadź maksymalną liczbę kolejnych wierszy, w których może być zastosowane dzielenie wyrazów. Uwaga Aby zastosować automatyczne dzielenie wyrazów tylko w części dokumentu, należy w czasie dzielenia wyrazów pominąć określone akapity. Należy najpierw zaznaczyć tekst, w którym nie mają być dzielone wyrazy, z menu Format wybrać polecenie Akapit, kliknąć kartę Podziały wiersza i strony, a następnie zaznaczyć pole wyboru Nie dziel wyrazów i włączyć automatyczne dzielenie wyrazów w zwykły sposób. (Zauważ, że jesli tekst został oznaczony formatem Nie sprawdzaj pisowni lub gramatyki, Word nie będzie dzielił wyrazów w takim tekście.)

Gość glupolka
heheh dzieki sliczne za wyczerpujaca odpowiedz:* teraz moj humanistyczny rozum sprobuje to zrozumiec.Dzieki

Gość a od czego jest pomoc
to bylo "kopiuj wklej" z wordowskiej pomocy tylko :P Nigdy nie dzielilam sama, wole wyjustowane ;)