Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stststs

Czy facet który nie ma kobiety powinien ogranczać się z masturbacją?

Polecane posty

Gość stststs

Jedno mówią, że masturbacja to nic złego, inni, że w nadmiarze może jednak powodować jakieś złe skutki. Facetowi, który jest sam trudno powstrzymać się całkowicie od masturbacji ale lepiej żeby w miarę możliwości nie masturbował się za często czy wg was nie ma powodu, żeby narzucać sobie takie ograniczenia i można kiedy tylko ma się ochotę i to w niczym nie szkodzi?

Gość stststs
Szkodzi w nadmiarze czy nawet jeśli możliwie rzadko to robi? No i jak szkodzi?

podobno szkodzi w nadmiarze ze chyba masz potem problem z e wzwodem ale nie jestem tego pewna lepiej niech sie jakich facet wypowie ;P

Gość stststs
No też słyszałem taką opinię

Gość theblackcat
Ograniczac, ale nie sadze zeby np raz na 1-2dni cos szkodziło. Niby dlaczego?

nieszkodzi z umiarem , np. 2 razy na tydzien . a kłopoty związane są pózniej z dojściem do orgazmu z partnerka . bo członek tak sie przywyczaja do nacisku reki ,że nie każda partnerka ma taki ścisk w środku . i facet po długim "jechaniu na ręcznym" nie może dojść z dziewczyną .

Gość stststs
Jankesa Ale jak będzie masturbował się nie za często, czyli tyle ile napisałaś to też grozi mu potem problem z dojściem podczas seksu? Poza tym ja np nie ściskam wcale penisa mocno podczas masturbacji, raczej lekko go pocieram. Może w takim razie mi w mniejszym stopniu grożą późniejsze problemy?

Gość stststs
No i jeszcze jedno. Nawet jak facet już się rzeczywiście przyzwyczai do masturbacji ale potem ma dłuższą przerwę (wystarczy tydzień-dwa), która jak wiadomo powoduje zwiększenie wrażliwości na bodźce, to i w takiej sytuacji może mieć problem z dojściem podczas seksu?

a na jak długo starczy ci takie lekkie pocieranie. wiadomo jak będzie :P z czasem zaczniesz sie "ostrzej zabawiac " i tpojets problem , nie jestem przeciwniczka onanizmu , uwazam go za zdrowy sposób rozładowywania napięcia . przyjemności życze . ale tak właściwie to dlaczego cie to martwi . juz tak spędzasz duzo czasu ,czy dziewczyna z toba skończyła i ciężko ci sie pozbierac ? 🌼

Gość stststs
Na jak długo starczy mi takie lekkie pocieranie? Do tej pory starczyło mi na jakieś 21 lat (bo masturbuje się gdzieś tak od 3 roku życia). Dziewczyny nie mam ale nie chciałbym mieć zawinionych przez siebie problemów kiedy będę miał dziewczynę.

to pisz od razu ,że jestes prawiczkiem :). spoko ,każdy jakoś daje sobie rade . najpierw musisz wogóle spreóbować z kobietą ,a pózniej martw sie ewentualnymi problemami , a nie twierdze ,że takie będziesz miał . powodzenia

Gość theblackcat
nie przejmuj sie masturbacją. Młody jestes.

Gość stststs
Od razu mi lepiej:)