Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a guuuu guuuuu

silica - dobra na porost włosów?

Polecane posty

Gość a guuuu guuuuu

jestem w trakcie hodowania wymarzonej czupryny :) jednak przyzwyczajona do krótkich fryzurek co chwile podcinam włosy ;] na dzień dzisiejszy sięgają ramion. słyszałam, że silica (i innego tego typu preparaty) przyspieszaja wzrost wlosow? czy to prawda? ktoś stosował?

Gość Zoska Loren
troche pomaga ale cudow nie czyni

Gość a guuuu guuuuu
czyli włosy rosną szybciej? :) a wzmacnia? bo szukuję się od miesięcy do kupna (nie jest droga), ale sama nie wiem czego mam się spodziewać.

Gość a guuuu guuuuu
może znacie inne bardziej skuteczne preparaty?

Gość a guuuu guuuuu
słyszałam jeszcze o żółtkach jaj. ;] ale wole nie eksperymentować. jakieś sprawdzone sposoby?

Gość jest o włosach ogromny wątek

dziewczyny.przede wszystkim powiem wam ze to wszystko nic nie dziala. -jadlam silice,skryzpowite,vichy kapsulki wcieralam,szampony na porost wlosow,,plyny od dermatologa,szampony z allegro,kosmetyki przyspieszajace porost wlosow,wax,witamine d i to wszystko zuzylam w ciagu 7 m-cy i wiecie co urosly mi okolo 9 cm czyli zupelnie normalnie.Do tego nabawilam sie choroby skory gdyz szampon od dermatologa byl na jakis sterydach i dostalam uczulenia i dla odmiany mialam wypryski na glowie i twarzy i do teraz od 2 mies sie lecze aby usunac wypryski. Zrozumialam ze nie da sie przeyspieszyc wlosow niczym trzeba si epogodzic.Ja zamiast szalec i liczyc cm na glowie inwestuje w dobre odzywki i nie farbuje poprostu robie im totalny odpoczynek. Slyszalam ze picie piwa przyspiesza porost wlosow,ja nawet zaczelam polewac piwo na wlosy przy ostatnim plukaniu gdyz ni elubie piwa,ale czy to jest mozliwe zeby urosly nie wiem. Mialam recepty na smarowanie olejkiem rycynowym,drozdzami ale uwierzcie nie daje nic.Pakowalam w kazde reklamowane rzeczy kase,potrafilam wydac za plyn na 2 tyg kuracje 400zl dzis wiem ze moje wlosy rosna wg wlasnego tepa...a to wszystko to pic na wode. i wielkie oszustwo i kolejne chwyty reklamowe/gdyby wszystko takdzialalo na swiecie kobiety mialy by wszystko w zasiegu reki aby oszukac nature ale tak nie jest -nie ma takich tabletech,lub na mnie nie dzialaja.bede odwiedzac ten topik moze ktoras znajdzie cud,to znajac mnie sprobuje.pozdrawiam.Wiem ze moj list zdolowal niektorych,ale ja naprawde tez sie gdzies z tym mecze ze obcielam wlosy prawie z przed pasa do za ucho szok ...co ja zrobilam.

Gość justaaaaaaaaa
Dziewczyny, nie wiem dlaczego wy chcecie zeby wasze "czuprynki" rosły szybciej od preparatow wzmacniajacych wlosy.........? Moje włosy akurat szybko rosną ale zawsze mialam problem z ich 'stanem', tzn. zawsze były słabe, łamliwe, nawet powiedziałabym sianowate. Jakiś czas temu przyjacióła namówiła mnie na Silicę Duo firmy Vitalas. I pmogło mi. SŁOWO!!!! Zadne maseczki na włosy, żadne odżywki, żadne cudo szampony tylko właśnie te tabletki. Jedno opakowanie sporo kosztuje ale jak wydałam 60 złotych to mialam kuracje na 2 MIESIACE!!! A po dwoch miechcach bylo zdecydowanie widac roznice. Co dla mnie było wazne jeszcze to fakt ze biore TYLKO 1 tabletkę dziennie. UFFF Pozdrawiam i życzę powodzenia w kuracjach.

Gość kuba27repka
Może i przyspieszają, ale niestety często Twoje włosy mogą stracić "blask".. Poczytaj trochę i podejmij opinię : http://www.handsomemen.pl/Tag,Utrata%20blasku%20w%C5%82os%C3%B3w.html

Witaj „justaaaaaaaaa” Ostatnio trafił do mnie ciekawy e-biuletyn: "W zimie nasze włosy potrzebują szczególnych starań aby zachować ładny wygląd. Mrozy i śnieżyce skłaniają nas do noszenia grubych czapek, czego nie lubią nasze włosy - szybciej się przetłuszczają, tracą połysk, zaczynają się łamać i wypadać. Włosy są naszą wizytówką. Gęste, grube i lśniące świadczą o zdrowiu i odpowiedniej pielęgnacji. Co możemy zrobić, kiedy zauważymy, że włosy się łamią lub zaczynają nadmiernie wypadać? Jedną z głównych przyczyn złej kondycji i wypadania włosów jest niedobór witamin i składników mineralnych w diecie codziennej. Na kondycję włosów wpływa także pogoda (mróz i włosy pod czapką lub ostre słońce) oraz prowadzony przez nas tryb życia (stres). Preparat Silica Duo jest bardzo pomocny wtedy, kiedy odczuwamy, że nasze włosy są słabe, zaczynają tracić blask i nadmiernie wypadać, a paznokcie stają się kruche i łamliwe. Silica Duo uzupełnia codzienną dietę w krzem oraz witaminy z grupy B, cynk i wit. E. Substancje te wpływają korzystnie na włosy i paznokcie, poprawiając ich elastyczność, sprężystość i połysk. Zawarte w Silica Duo witaminy z grupy B (szczególnie tiamina) działają także przeciwstresowo. Ma to istotne znaczenie ponieważ nadmierne wypadanie włosów i ich przedwczesne siwienie związane są często właśnie ze stresem." Zaczęłam szukać info na temat tego produktu i trafiłam na twoją pozytywną opinię. Dziękuję i pozdrawiam Karolina Lang

Gość Mylenka123
Hej :) Ja osobiscie używalam tego produktu i chociaz zawsze mialam grube wlosy w pewnym momencie [ po rozjasnianiu ;/ ] zaczelam je tracic w dosyc sporej ilosci. Silica nie ma dzialac jako cudowny srodek na porost włosów ! ale Wzmocnić je , tak samo paznokcie. Poczytajcie sobie skład tego typu kosmetykow. Na mnie silica zadzialala dobrze znowu wrócila moja gęsta czuprynka :) i wiecej włosów nie traktowalam rozjasniaczem. Oczywiscie wcieralam takze nafte kosmetyczna [ ktora takze mi pomogla patrzac z mojego doswiadczenia] takze nie mowcie ze to pic na wode , kazdy organizm przyjmie rozne preparaty inaczej. Pozdrawiam :) Teraz siegam po silice w momencie kiedy widze ze moje wlosy znowu zaczynaja sie gubic czy tracic blask :)

Gość olifal
tak jest dobra,używam jej od 2 tygodni i tak jakby widzę już mały efekt do tego używam WAX maseczki i też mi pomaga,miałam piękne włosy gdyż nie zaczęłam je szamponetkować co tydzień na inny kolor : ( po tym farbowaniu moje włosy wogóle nie rosły i czułam jakby normalnie był w nich stop więc poszłam do apteki i do sklepu kupiłam sobie garnier fructis bez slikonów szapon i odżywkę a potem poszłam do apetki po silice i po wax maske na włosy widzę efekty więc polecam i nadal jej używam ps:tabletki nie sprawiają problemu z połknięciem

Gość sloneczkoooo87
Ja mam dość dziwną sytuacje ;p Bo podbieram swojemu mężowi szampon Revita, sprawdza się zarówno w przypadku osób, które cierpią na zaawansowane łysienie, jak również dla tych, którzy dopiero zaczęli tracić włosy. http://www.szamponrevita.pl/ z tej strony go zamawia, (ale by sie usmiał gdyby sie dowiedzial że mu podbieram) ;D powodzonkaa heeej :P

Gość gość
ja stosowałam premium collagen 5000 i po nim miałam najlepsze efekty co do włosów

Gość tereska_kreska

Z różnymi szamponami i odżywkami na porost włosów miałam do czynienia i najlepsze efekty są dopiero teraz przy  Hair Medic. Najbardziej dobitnie widać że włosy zostają na głowie po kąpieli, w brodziku zostają po takim prysznicu tylko pojedyncze włosy a do tej pory to były całe kołduny...nie muszę mówić że zatykałam odpływ regularnie chyba ze 3 razy tygodniowo.