Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PROSZE POmOZCIE MI

KRWOTOK od 3 dni prosze pomozcie!!

Polecane posty

Gość PROSZE POmOZCIE MI

Witam wszystkie kobiety! Sluchajcie potrzebuje pomocy z waszej strony. Mialam wielki problem z ubezpieczeniem i nie moglam pojechac nawet na pogotowie bo nie stac mnie na splate faktury wystawionej przez szpital za leczenie (sama sie utrzymuje i wynajmuje z marnej umowy zlecenie) 21 sycznia skonczyl mi sie okres i 3 dni temu dostalam krwotoku. Na poczatku zdziwilam sie bo okres juzmialam przeciez ale po chwili zorientowalam sie ze to niejest zwykle krwiste plamienie. W Krwi bylo mnostwo duzych skrzepow i fragmentow skrzepy nitkowate jak i wieksze gladkie jak i rozszarpane .( przepraszam ale chciala bym jak najdokladniej opisac). Ubezpieczneie bedemiec za ok 2 tygodnie wiec jutro rano jade na pogotowie i splata faktory to wlasnie taki czas wiec ubezpieczenie powinno mi to pokryc. Nie gorączkuje mam bole brzucha schudlam chyba przez te 3 dni i o ile to mozliwe.. Jestem swiezo po okresie.. tyle krwi ile ze mnie sie" utloczylo' podlacz @ to norma.. ale teraz ten krotok dodatkowy wypllukal mi z organizmu chyba wszystko kompletni enie mam sily .. jestem tak oslabiona ze ledwo na nogach stoje.. i tylk oczekam do jutra.:((((((( nie piszcie ze powinnam niezwlocznie sie udac i ze zdrowie wazniejsze bo ja to wiem ale j anie moge od kogos pozyczyc pieniedzy a sama tego nie pokryje a niestety nie wyczaruje... dlatego jutro pędze.. lecz nie wiem czego sie psodziewac:( Powiadomilam ciocie jedyna krewna w tym miescie i ona sie boi ze moglam poronic, jednak ja ostatni raz kochalam sie 4 miesiace temu.. lecz ona twierdzi ze moglam miec normalnie okres co prawda nieregularny i byc w ciazy i po prostu nie wiedziec.. sluchajcie jestem pzerazona napiszcie co o tym sadzicie lecz pamietajcie ze jutro jade na pogotowie........ PROSZE:(:(:(:( moze ktroas miala krwotok i powie cos wiecej.... teraz sie zastanawiam czy to nie poronienie.. nie moze to byc przeciez.. przepraszam ze tyle napisalam ale prosze odpiszcie..:(

ja tu sie nie poznam, nie jestem specjalistka od ciaz. ale wiesz ze lekarz jest na 1 miejscu. pytanie ile moze wyniesc faktura za leczenie? a moze lepiej sie udac do prywatnego ginekologa? koszt wizyty chyba 60/70 - 120 zl (nie wiem - nie bywalam, ja bywam na NFZ). pisze co dziewczyny mowia za prywatnego ginekologa.

Gość PROSZE POmOZCIE MI
prywatnie wizyta kosztuje 50 zl plus badania a nie wiem ile ich bedzie ale podejrzewam ze wszystkiemozliwe... ostatnio lezalam w szpitalu i splacalam fakture za 132 zl a lezalam przez 4 godziny po zaslabnieciu... a nie stac mnie nawet na 100 zl:(((((( chodzi mi o to co to moze byc wiem ze to stwierdzi lekarz ale ktos tak moze mial?? /bo nie wiem czego si ejutro spodziewac... oj tylko nie poronienie:(((

Gość PROSZE POmOZCIE MI
prosze naprawde nikt si enie wypowie i nie pomoze.:((((

Bez sensu jest strzelać co Ci jest.. Poczekaj do jutra,wiem,że jesteś w nerwach.. ale postaraj się,pij dużo płynów.

jak na moje to poroniłas i powinnas naprawde (rozumiejac wszystkie twoje powody) leciec teraz na szpital . oni czekaja 2 tygodnie na spłate faktury . a dla ciebie może sie naprawde nieciekawie skończyc ta sytuacja . . ZAMIATAJ NA POGOTOWIE DZIEWCZYNO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

to poszukaj lekarza gdzie bedzie taniej. moze powiedz ze jest nagla sprawa a nie masz ubezpieczenia i tyle pieniedzy ile wynosi wizyta. moze opusci? bo jesli jest tak jak mowisz to bedzie gorzej. potem zaslabniesz itd.

Gość cdn
myślę, że Twoja ciocia może mieć racje ! mogłaś poronić...

żeby to tylko nie skończyło się jakimś zakażeniem.. jeżeli to poronienie to czas jest na wagę złota .. naprawdę..

Gość PROSZE POmOZCIE MI
ale jak mozna byc w 4 miesiacu ciazy nie miec kompletnieobjawow i nie wiedziec nic o tym.. nie mowcie mi ze poronilam bo ja nie moglam stracic dziecka:(!!!!!!!!!!!!! z tego co wiem to poronienie przechodzi bardziej brutalnie jakas goraczka niesamowity bol. ojjjj:(((..... od zmyslow odchodze...:((( tak mam na to dwa tygodnie a jutro zmieniam umowe ze zlecenia na stale i w przeciagu 2 tygodni bede meic ubezpieczenie czyli jakos rachunek zostanie splacony:((( a moze to zwykly krwotok jakis..:(... dzis skrzepow nie bylo tylko jasna pomaranczowa doslownie krew.. o matkoo az sie boje jutra..:((((( i jak tu spac... dlatego tu siedze :(

ja tamk mialam przy miesniakach, a potem okazalo sie, ze krwotoki to typowe przy tej dolegliwosci. To po kilku dniach przejdzie, ale nie ryzykuj, powinnas isc jak najszybciej do lekarza

no niestety zdarza sie . żadna z nas odpisującuch nie rzyczy Tobie zle . naprawde . ale zdarza sie . lec na erke .

Gość PROSZE POmOZCIE MI
janigdy nie mialam zadnych kobiecych problemow.. ani nadzerki zadnych torbieli no nic.... ja coraz bardziej zaczynam myslec o tym poronieniu bo to chyba najgorsze co mogla bym sie dowiedziec.. to ja juz wole sie leczyc na cos:(((( ale cos mi sienie chce w to wierzyc.. no jutro pojde:(((:(:(:(:( z rana.. kurwa..

Gość Mariinnnnna871223232211
Moja znajoma poroniła po 4msc zajscia w ciaze a jak ? jej płód o ktorym nie wiedziała za3mał się w rozwoju i był martwy i dopiero po pewnym czasie je poroniła .. nie zycze ci tego! NAPISZ JUTRO !

Gość PROSZE POmOZCIE MI
ehh w sumie to zadne moje watpliwosci nie zostaly rozwiane..:( ale dziekuje z sie wypowiedzialyscie

co miało sie stac to sie stało . nieswiadomie . . tak sie zdarza. pozdrowienia , trzymaj sie . .🌼

Gość SIOSTRADOBRARADA
Nie pomysl, ze to kolejna rada w stylu: zdrowie wazniejsze niz wszystko inne, ale niestety takie trzeba wyciagac wnioski ... sprawy ginekologiczne sa naprawde ryzykowne, zaniedbania moga powodowac nawet nieplodnosc! A pomyśl, kiedys pewnie zechcesz byc w ciazy ... I mysle, ze jesli pojdziesz prywatnie do gina (wizyta srednio kosztuje 50 zl., przynajmniej tu gdzie ja mieszkam) to nie zostawi cie na lodzie, przynajmniej zbada, stwierdzi jakas diagnoze i gdy to bedzie wymagalo leczenia w szpitalu udasz sie tam ... Tymczasem oszczedzisz czas i nerwy na rozmyslanie, czy ci zwroca z ubezpieczenia czy nie. Ja bym nie zwlekala.

Gość PROSZE POmOZCIE MI
ale porpnienie nie moglo byc tak.. bezbolesne.. mialam silne bole jak podczas naprawde silnego okresu.. ale nie zwijalam sie z bolu... jutro dam znac:( dziekuje:*

Gość SIOSTRADOBRARADA
ehhh, nie wiem jak jest z bólami, ale pewne sprawy kazda kobieta przechodzi inaczej, a nawet jesli to nie poronienie, to jakis stan zapalny tez moze sie wkraść, w końcu nie wiesz co to jest ... idź do gina.

Gość poronienie nie zwla z nóg
a z tego co piszesz bolało cię galancie... ja bym nie czekała na twoim miejscu ale jeżeli musisz połóż się, jak najmniej się ruszaj i dużo pij. Telefon pod ręką . Bałabym się zasnąć w tej sytucji.

Gość PROSZE POmOZCIE MI
dopiero uporalam sie z ubezpieczeniem i wlasnie co weszlam d domu:((((... wlasnie sie szykuje i jade do szpitala:(( a dzis zaskoczyla mnie sytuacja gdyz bylo mega duzo sluzu jak bialko jaja ale bardzo malutko krwi przyjade to sie odezwe...

Gość SIOSTRADOBRARADA
I co .....??????

Gość dziewczyno napisz cos nam

Gość wie ktos cos o tej dziewczynie

Gość PROSZE POmOZCIE MI
przepraszam ze sie nie odzywalam ale lezalamw szpitalu... dzis wyszlam i sama nie wierze.. zrobili mi 2 razy pobieranie krwi na betaHCG i raz usg. na usg slysze od lekarza " o.. tu jest jajnik.. to jest macica.. o tutaj wlasnieto cale... oo...( odwrocil monitor) mamy tez pęcherzyk w jajowodzie" w tym momencie malo na zawal nie zeszlam bo to wypowiedziane z jego ust oznaczalo ciaze pozamaciczna na ktora wlasnie lezala moja kolezanka na lozku z sali po 2 poronieniach. Ale chwilke moment.. minela minuta i on juz tej ciazy nie widzi... wszystko ok wracam na sale... w przeciagu dni pobieraja mi krew poownie i dopiero dowiaduje sie ze to na bete. Lekarz nie mowi nic, jak przycodzi na obchod to mysmy go prawie sila zatrzymywaly zeby sie cokolwiek dowiedziec... lezalysmy 3 baby niezdiagnozowane kolejny dzien bez zadnych informacji poniewaz pytanie skutkowalo odpowiedzią "mooooze". rano wpada pielegniarka i oznajmia "Pani byla w ciazy?? na skrobaneczke bedziemy jechac" a ja takie oczy.. yy jak to jak to bylamw ciazy moment nikt tego nie otwierdzil usg wykazalo ze jestem juz czysta w srodku a krwawienie zaniklo. gdzies wyszla.. potem ponownie usg... nic nie wykazalo.. i pytam lekarza " Panie doktorze niech mi pan powie , mozliwe abym poronila? " i w tym momencie mam przed oczxami caly smietnik ktory ze mnie wylecial.. a doktorek lekko usmiechnal sie i rzekl " no moooze to i bylo poronienie.. " moze tak moze nie moze umre za 5 minut. podczas badania ginekologicznego stwierdzil " oj tam si epani przejmuje pewnie torbiel pani poszla i dlatego krwia sie pani zalała z innymi smieciami" 74 letniej kobiecie ktora lezala przez chwile z nami na sali na pytanie " co mi tak wlasciwie zrobiliscie" odpowiedzial " no jak to co :D wyskrobalismy pania" kurrrr.....wa!!!! Co to wogole za szpital! a ponoc lekarze super slawni bla bla bla... mysmy wszystkie byly chore na samo lezenie tam.. zero informacji i idiotycznie prostackie okreslenia .. wypisano mnie do domu bez diagnozy. moze to byla torbiel moze poronienie.. nie wykluczamy.. a jak pytalam juz na dowidzenia zanim dostalam karte wypisu co mi jest na obchodzie to lekarz zasmial sie i powiedzial " ja tego nie wiem a pani chce wiedziec??????" nie polecam nikomu oddzialu ginekologii w szpitalu MSWiA w Szczecinie.

Gość PROSZE POmOZCIE MI
poprawka 2x usg tak czy siak dziewczyny z sali same sie diagnozowaly i domyslaly co nam jest.. a szlag mnie trafial jak wpadali na obchod rano raz i wieczorem raz.. opieka beznadziejna.. i to miala byc obserwacja?.. kobiety wspolczuly mi mowiac ze urodze kiedys dziecko a ja nie wiedzialam czy smiac sie czy plakac tylko ciagle mysle ze mozliwe ze stracilam dziecko... w prawdzienie planowane.. aczkolwiek moje i bylo by jedyne i kochane...

Gość dziwne nie stac cie na 100 zl
na lekarza ale na internet cie stac