Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ...Piotrek 1985...

Mam problem.. pomożecie mi.. ? prosze.. !

Polecane posty

Gość ...Piotrek 1985...

Witam was. Mój problem wygląda tak. coraz częściej zdarza mi się spożywac alkohol.. kiedyś piłem kilka piwek co sobota na imprezie ze znajomymi i to było tyle. teraz jest już inaczej bo czuje że musze częściej sięgać po alkohol... nie chce się pakować więcej w to bagno... Proszę Was, może macie jakieś porady, jak chociaż troche ograniczyć spożycie alkoholu... znacie może jakieś leki..? (esperal wykluczam, to nie dla mnie) takie żeby były bez recepty, żeby mi choć troche pomogły i żebym rzadziej sięgał po piwo a może wogóle przestał.. ? czekam na wasze rady.. mój problem nie jest jakiś wielki bo nie pije codziennie.. i nie chce żeby tak było.. dlatego reaguje od razu i czekam na Wasze opinie... znacie może jakieś specyfiki które mogą mi pomóc żeby w niewielkim stopniu.. bardzo liczę na Waszą pomoc..

Gość Sproszkowany korzeń KUDZU
można kupić w niektórych aptekach albo na allegro.

Gość nie pij Piotrek
nie pij Piotrek nie pij w piątek piątek zły jest na początek co z sobotą pracującą będziesz chory na stojąco nie pij Piotrek nie pij w czwartek picie w czwartek nic nie warte coś się zdarzy przyjemnego nic nie zapamiętasz z tego pij w sobotę pij w niedzielę na ulicy i w kościele przypal sobie w każde święta pal spokojnie leż i stękaj nie pij Piotrek w poniedziałek ty się na to nie nadajesz w poniedziałek trzeba walczyć po pijaku sił nie starczy nie pij Piotrek nie pij w środę w środę jedziesz samochodem nie ujedziesz za daleko jeszcze staniesz się kaleką wtorek lepszy jest do picia musisz przecież mieć coś z życia pij we wtorek ile wlezie a najlepiej po obiedzie nie pij Piotrek o dziewiątej pić tak wcześnie jest niemądrze lepiej gdy się robi ciemno kiedy jest już wszystko jedno mówisz w głowie się gotuje w sercu rwie się i kotłuje nie bądź taki delikatny twardy bądź jak Roman Bratny wszystko dobrze jest do kiedy nie narobisz sobie biedy nie dość że dokoła nędza ty się sam w tę nędzę wpędzasz wypij trochę przed kolacją żeby móc spokojnie zasnąć jeśli jeszcze cię nie bierze powiedz co ty na to szczerze a Piotrek na to szczerze ja wohl ja wohl ich liebe alkohol...

moja matka kiedys nie akceptowala mojego chlopaka.krzyczala gadala i w koncu powiedziala"idz do cioci gosi i zanies jej dokumenty"(zrobila to specjalnie mama) no wiec poszlam do tej cioci.nie widywalam jej. weszlam do domu.wujek tadek pijak lezy prawie nieprzytomny na lozku,ciocia nerwowo pali papieros za papierosem,bo boi sie gdzie teraz bedzie przeniesiony jej syn,pawelek.pawelek ma 26lat i siedzi juz 4raz.za znecanie sie nad rodzina i spozywanie alkoholu.corki z domu uciekly dawno,gdzie ktora mogla,na stancje,za mąż.wiadomo kobieta w alkohol raczej nie wejdzie.po powrocie do domu mama pokazala mi zdjecie cioci gosi,jej przyjaciolki z mlodosci.widzialam piekna i szczesliwa dziewczyne.w niczym nie przypominala mi tej siwej styranej zyciem kobiety. zostawilam mojego chlopaka,pil troche za duzo.chociaz troche to malo powiedziane.teraz mam oczy szeroko otwarte. wystarczy argumentow?chcesz komus zlamac zycie?alkoholiz to tragedia!!!

Gość ...Piotrek...1985
Wierszyk bardzo ładny.. a jeżeli chodzi o ten Sproszkowany korzeń KUDZU.. myślicie że w połączeniu z silną wolą mógłby mi pomóc troche ograniczyć spożywania tego alkoholu ?

Gość Kudzu - ołownik łatkowaty
Preparaty kudzu są też wykorzystywane do leczenia alkoholizmu i nikotynizmu. Codzienne przyjmowanie kudzu wyraźnie zmniejsza pociąg do alkoholu i zapotrzebowanie na alkohol. Kudzu pobudza wydzielanie serotoniny i dopaminy w mózgu. Niedobór dopaminy powoduje depresję i chorobę Parkinsona. Przedłużone i zwiększone wydzielanie serotoniny daje stan poprawy samopoczucia i efekt zadowolenia, brak strachu i lęku, przypływ odwagi. Dzięki temu alkoholik, aby wywołać u siebie ten objaw nie musi sięgać po alkohol. Warto tu dodać, że amfetamina również uwalnia dopaminę i serotoninę i blokuje ich wychwyt zwrotny. Można więc kudzu wykorzystać do leczenia uzależnienia od amfetaminy.

Gość ...Piotrek 1985...
Wielkie dzięki :))

Gość ajt
moj kolega tez bral proszeczki... teraz jest na odwyku juz chyba drugio tydzien. wniosek? tylko silna wola pomaga.