Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KuchareczkaZwanaMama

Co do jedzonka 4miesiecznym maluszkom ?

Polecane posty

Gość KuchareczkaZwanaMama

Co wprowadzac maluszkom po 4 miesiacu ? Ja nie mam zielonego pojecia, nie moge znalezc w necie zadnej tabeli zywieniowej,a wizyta u pediatry za ponad 2 tygodnie :( Pomozcie doswiadczone mamusie :)

Mój Rysiek dostał pierwszą papkę w 4,5 miesiąca. Wcześniej byliśmy na wakacjach i nie chciałam mu nic dawać. Po pierwsze przejdż się do sklepu, gdzie są słoiczki dla dzieci. Jeśli w twojej miejscowości jest np rossmann i inne markety, supermarketyitp, znajdziesz w nich dużo propozycji. Słoiczki są opisane od którego iesiąca można podawać. Pierwsza zawsze jest MARCHEWKA. Podajesz na początek łyżeczkę. Najlepiej do południa, bo lepiej jest w dzień jechać do lekarza niż nocą - w razie problemów. W kolejne dni dalesz więcej. Nie pamiętam co było dalej. Zdaje się, że jakieś ziemniaki z dynią. Proste, nieskomplikowane dania. Zwróć uwagę na desery - na początek jabłka. Na początku kupowałam GERBER, HIPP I BOBOVITE (czy jakoś podobnie). Później zrezygnowałam z hipp, bo drogie. Teraz głównie to 3, bo są fajne kawałki jedzonka do gryzienia, cociaż im wyższy miesiąc, tym też jest ok w pozostałych firmach. Hipp jest najdroższy. Wejdż na jakieś strony np edziecko. Coś powinnaś znaleźć.

na słoiczkach Bobowity jest ich tekefon na infolinie,zadzwoń a przyslą Ci super poradnik jak karmić dziecko,tam jest wszystko podane miesiąc po miesiacu.Naprawde taki poradnik zywieniowy ułatwił mi zycie:-)