Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jolka3456

chce sie dowiedziec od kogos powaznego

Polecane posty

Gość Jolka3456

czy naprawde wspomaganie dzialania tabletek hormonalnych dodatkowo jeszcze prezerwatywa uchroni mnie calkowicie przed ciaza? czy nadal sa szanse ze zajde? :(

Gość są szanse
zawsze są

no jeżeli ta metoda by jeszcze zawiodła to chyba byłoby ci to dziecko naprawdę pisane...

a ja myślę że nie ma dużej szansy...po pierwsze-gumka by musiała pęknąć..a po drugie- tabletki by nie działały tak jak powinny...dwa pechy w jednym :O

Gość Jolka3456
no wlasnie, zgadzam sie, to juz chyba wtedy musialoby byc przeznaczenie ;) a jesli chodzi o wysoka prolaktyne-tzn 49 a norma w laboratorium to 35- to czy przy tym mozna uzywac hormonalnej antykoncepcji?

najlepiej spytaj ginekologa...on zadecyduje...a bierzesz już jakieś tabsy czy tak na przyszłość pytasz? :)

Gość Jolka3456
pytam na przyszlosc tzn pewnie na niedaleka przyszlosc bo byc moze ze moj chlopak bedzie chcial ze mna wspolzyc juz za jakis czas. szczerze to wolalabym nie miec jak na razie pelnego stosunku bo sie cholernie boje ciazy i wolalabym poprzestac na pieszczotach i innych rodzajach seksu niz klasyczny

powiem ci szczerze że ja też używam tabsów i gumek...chociaż jestem mężatką...ale nie chcę zajść w ciążę...samym tabletkom nie ufam,samym gumkom to już wogóle...a jak połącze to i to to czuję się bezpiecznie..a o to przecież chodzi :) a ile masz lat?

Gość ** ** ** ** ** *** *** *** ***
prawdopodobieństwo że zajdziesz w ciąże przez rok stosowania samych prezerwatyw to od 3 do 12%...załóżmy że używasz prezerwatyw odpowiednio, ale coś czasem może nie wyjść i uśrednimy to do 5% prawdopodobieństwo, ze zajdziesz w ciążę przez rok stosowania samych pigułek to 0,1% prawdopodobieństwo, że zajdziesz w ciążę przez rok stosowania prezerwatywy i pigułek to 0,005%.

Gość Tusia 852
możesz spokojnie zaufać tabletkom ja też przez pierwszy miesiąc się bała ale później mnie poniosło i ... od tego czasu jestem ich pewna:) jeśli tylko będziesz się stosować do kilku prostych zasad to spoko:)

a ja i tak nie zaufam tylko tabletkom...boję się że to akurat ja znajdę się w tym 0,1 % który wpada...ale każdy robi jak chce i nikt nie powinien się w to wtrącać...

Gość Tusia 852
nie no spoko ja tylko odpowiadam na jej pytanie tylko troszkę szkoda zdrowia ale mnie nic do tego:)a decydując się na seks każdy powinien być świadomy tego czynu, my narazie nie chcemy mieć dzieci bo nie mamy warunków ale jeśli byśmy byli w tym 0,001% to jakoś damy radę;)

haha ja jestem świadoma skąd się dzieci biorą ;)...jak by było dziecko to też byśmy dali z mężem rade...bo wiesz mi nie chodzi o to że nie chcę dziecka bo nas nie stać czy coś w tym stylu...nie o to chodzi....ja po prostu nie lubię dzieci i nie czuje potrzeby macierzyństwa....a skoro można tego uniknąć to wole stosować dwie metody i mieć spokój ;)

Gość Jola3456
ja mam 22 lata i na razie nie chce wyjsc za maz, moze za jakies 2-3. ja tez nie chce miec dziecka poki co bo nie mam warunkow ani stalego oparcia dla ewentualnego potomostwa. poza tym nie wiem, moze na razie facetowi wystarcza pieszczoty i inne rodzaje seksu niz stosunek klasyczny ? ;)