Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pro ana kkkk

czy uwazacie ,ze anoreksja jest zla?

Polecane posty

Gość pro ana kkkk
a wlasnie ja slyszlam ze nie jest zla ,i myslalam ze tutaj moze jest ktos z chcialabym pogadac

a z tego co wiem pro any nie mowia o swoim sekrecie wiec po jaki kij zalozylas ten topic. przeczytaj sobie jeszcze raz ten bzdurny dekalog zakladaj czerwona sznurowke (albo od razu czerwona petle na szyje)i idz sie niszczyc w samotnosci, a nie ludziom humor psujesz.

Gość pro ana kkkk
polimeraza - to nie jest twoje prywatne forum ,mozesz sie nie udzielac

Czy masz problem z anoreksją tylko czy z czymś jeszcze? Jak chcesz prowadzić rozmowę, skoro nie znasz zasad dialogu międzyludzkiego?

słyszałas, ze nie jest zła? no a tu usłyszałas, że jest zła, i co teraz? kto ma rację? człowieku, rób ze swoim życiem co chcesz, chcesz się zniszczyc, to sie zniszcz, chcesz sie wyleczyc, to sie wylecz matrwiłabym się, jakby moja siostra takie rzeczy pisała - ty raczej moja siostrą nie jesteś, wiec rób co chcesz

Gość pro ana kkkk
tak za to wy znacie dialog az za bardzo ...i to nie jest sekta a wsparcie ,dla kobiet ktore chca byc idealne

a_abdanq : moim zdaniem to nie jest osoba ktora ma problem z anoreksja ale wyraznie szuka go. good luck. enjoy this game..

Gość pro ana kkkk
dobra nie bylo tematu ,ide pogadac z kims kto sie na tym zna ,pa

Czy nikt ci nie mówił że nie ma ideałów? To stan do którego się zmierza, a nie osiaga i osiada na laurach lub marach, jak kto woli.

Gość pro ana kkkk
spieprzaj głupia mała szmato - ciekawe dlaczego mnie wyzywasz? jakies problemy psychiczne?

problemy psychiczne to masz wyraznie ty :) a tamto to bylo zwykle chamstwo. czasem sie to zdarza w normalnym swiecie..

ktoś tu dzisiaj przeczytał egoistów i mu sie zachciało zostać anorektycznką tak jak Aneta Kręglicka:P ludzie to są zachciewni jak małe dzieci:P

Też taką znałam. Odwiedzam ją na Cmentarzu Północnym, dwadzieścia parę lat miała :(

ksenofaryna: ja tez dobrze znam istote problemu, ale uwazam ze jak takiemu dzieciakowi co dopiero szuka klopotu, sie nawrzuca to moze sie znudzi i zajmie czyms innym..

Poli: wydawalo mi sie ze jedna byla z duzej a druga z malej litery:P moze za moalo dzis zjadlam:P

to co ma kręglicka na ręce w tym artykule z pudelka wygląda raczej na lekko zniszczoną gumkę do wlosów niż wstążkę pro-ana ;) swoją drogą wygląda przerażająco.. powodzenia w dążeniu do czegoś takiego :o

nie wiem, o co ci, autorko, chodzi chcesz zrobic sondę, c zy uwazamy, ze anoreksja jest zła? czy chcesz się z góry pokłócić ze wszystkimi, że nie jest zła? masz swoje nastawienie, nie chcesz go zmienic - to po co sie pytasz ludzi? chcesz im udowodnic, że nie sa idealni, bo nie są wychudzeni? tu to na nikim nie zrobi wrazenia, cel "wychudzę sie na wiór" jest atrakcyjny tylko dla chorych, dla zdrowego człowieka jest to absurd i nic, do czego by w ogóle chciał dążyc wiec moze poszukaj sobie innych stron, gdzie sa takie jak ty, tam bedziecie sobie poklaskiwać tylko rodzicom współczuję

polimeraza, ktoś kto chce mieć z tym problem, już go w jakimś stopniu ma. Ale to i tak nie zmienia faktu że obok tego ktoś tu sobie bagatelizuje w ogóle ten problem i nie mam najmniejszej ochoty dyskutować z autorką na ten temat. Otwiera mi się nóż w kieszani na samą myśl o tych dyrdymałach, które z nudów wygaduje pro ana

zle sie wyrazilam.. po pierwsze uwazam ze to pomaranczowe pyskate nie ma zaburzen odzywiania, ale widocznie ich szuka. moze jej sie spodobala kręglicka na pudelku, a moze uwaza ze jak sie pobawi w porcelanowego motyla to szybciej schudnie a potem wroci do normalnego zycia.. a moze jak sie stuknie w glowe i poczyta pare obiektywnych opini na ten temat (tych wrzucajacych tez) to zda sobie sprawe w jakie gowno o malo sie nie wpakowala. ale mylic sie moze kazdy :)

a jeśli już chodzi o pytanie autorki to anoreksja jest zła, zresztą jak każda choroba psychiczna;)

byc może jest to faktycznie osoba, która jeszcze z anoreksją nie ma nic wspólnego i wydaje jej sie, że to fajne odchudzanie po prostu i moze wtedy jest sens z nia dyskutować, żeby się nie wpakowała w gówno; ale jak sa już jakies konflikty z rodzicami na tym tle, to może już weszła