Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alfredka

ozonoterapia

Polecane posty

Gość alfredka

Czy ktoś poddawał siebie lub dziecku temu zabiegowi. dodam, ze chodzi o ozonoterapię zębów. Jeśli tak proszę napisać, czy to jest zabieg bolesny lub w jakiś sposób nieprzyjemny?

Gość alfredka
???????

Gość alfredka
nikt tego nie stosował?

Gość hermiona_1
Ja mialam ozonoterapie zebow - moja dentystka stosuje ja przy leczeniu kanałowym a ja mialam zaby wrazliwego zeba (i mnie bolal) i wtedy tez mialam ozon. Nie wiem czego dokladnie chcesz sie dowiedziec - dodam ze nie nie boli.

Gość hermiona_1
A nieprzyjemny moze byc troche ten zapach ozonu.

Gość agaww
a co to w ogóle daje?

Gość hermiona_1
Ozonoterapie stosuje sie np przed zalozeniem plomby bo to jakby lepiej czysci to miejsce, wiem ze stosuje sie to tez jak ktos ma problemy z dziaslami.

Gość po prostu ozon jest zabójczy
a konkretnie reaktywny tlen, zabija wszystko i teraz stosują to tez w stomatologii do dezynfekcji

Gość ja miaałaaam
ja miałam ozonowanie zębów. zabieg nic nie boli, poniekąd jest nawet przyjemny, bo na koniec zęby smarują takim lekko słodkawym mazidłem. z wszystko trwa zaledwie chwilę.

Gość alfredka
Dziewczyny, a jak dokładnie przebiega taki zabieg? Mojemu 4-letniemu dziecku psuje sie jedyneczka. Na razie jest maleńka plamka, ale wolałabym wcześniej to jakoś zahamować. W necie przeczytałam, ze alternatywą do lapisowania jest właśnie ozonoterapia. Nie wiem tylko, czy jak długo trwa taki zabieg, jak on wygląda. Czy wcześniej jakoś przygotowują tego zęba. I jaki jest koszt takiego zabiegu. No i ciekawa jestem czy ząb też ciemniej jak przy lapisowaniu?

Gość ja miaałaaam
właściwie to ja nie wiem, czy ejst sens na mleczakach robic ozonowanie, bo to nie jest tani zabieg. ale w sumie to twoje dziecko, więc może ja się nie będę wypowiadac na ten temat ;) nie wiem, na czym polega lapisowanie, bo tego nigdy nie miałam, ale mi nic nie sciemniało w buzi ;) ząb wygląda, jak wyglądał, ale podobo zahamowane jest jego dalsze psucie się. jak to wygląda? sama nie wiem jak to opisac... zabieg trwa kilkanaście sekund, dentysta przykłada taki patyczek do zęba na kilka sekund i smaruje takim mazidełkiem zółtawym... i to chyba tyle ;) przynajmniej ja tak miałam. a skąd jesteś w ogóle?

Gość alfredka
ja miałaaam Jestem z okolic warszawy. Wydaje mi sie,z eto co opisałaś to nie jest ozonowanie, bo ozon to przecież gaz. Wyczytałam w necie, ze tam zakłada sie jakiś kapturek na zęba i puszcza ozon. Chciałam sie jednak dowiedzieć od kogoś kto to przechodził osobiście jakie są wrażenia. A jeżeli chodzi o mleczaki, to dlaczego nie nie dbać. Nie wiem jak drogi jest zabieg, ale przecież te ząbki maja jej posłużyć jeszcze jakieś dwa, trzy lata.

Gość ja miaałaaam
tak, ty wiesz lepiej, co ja miałam :o uwielbiam taką reakcję :o ty myślisz że rurę od odkurzacza ci przystawią, żeby wpuścic ten gaz do takiej małej dziurki? :o

Gość alfredka
ja miaałaam Nie wiem co ty miałaś robione, ale ty sama też chyba nie wiesz. To co znalazłam w necie na ten temat Ozonoterapię wykonuje się osobno dla każdego zęba z próchnicą w następujący sposób: po starannym oczyszczeniu zęba dopasowuje się do niego miękki, silikonowy kapturek. Powinien on szczelnie i całkowicie otaczać ozonowany ząb. Kapturek założony jest na końcówkę podającą ozon z urządzenia KaVo HealOzone. Po włączeniu rozpoczyna się podawanie ozonu – trwa ono w zależności od nastawienia przez czas 20 do 60 sekund. I to już cały zabieg ozonoterapii. Po ozonowaniu zęba konieczne jest pokrycie go specjalnym płynem hamującym rozwój bakterii, a przy niewielkich dziurkach, również przyśpieszającym demineralizację. A poza tym nerwowa jakaś jesteś!

Gość ja miaałaaam
no to chyba dokładnie to samo ci powiedziałam :o powiedziałam ci, co miałam robione, chciałam nawet polecic dentystę, ale widzę że ty i tak wiesz lepiej i pomocy nie potrzebujesz. może i jestem nerwowa, ale przy takich osobach jak ty to nietrudne...

Gość alfredka
Ja miaałaaam A czy to ja pierwsza zaatakowałam? Po prostu chcę sie upewnić czy to na pewno o ten zabieg chodzi.A Ty od razu nerwy, ze ja wiem lepiej co Ty miałaś. A ja bidulka grzecznie spytałam. Poproszę jednak o ten namiar na dentystę. Może między jednym a drugim atakiem nerwicy coś mi skrobniesz ;-)

Gość aga.............
a ile kosztuje coś takiego??

Gość aaapomoc
ja ozonuję ząbki dziecku- zaczęłam jak mial 2,5 roku. Nic nie boli, nie ziemnieje, trzeba powtarzać co 6 miesiecy. Nie ejst tanie ale wolę zapłącić wiecej niż zeby przez 3-4 lata z czarnymi chodził wyglada tak- stomatolog bierze urzadzenie- wyglad troche jak długupis z gumową koncówką- przykłąda szczelnie na 40 sekund, potem czymś smaruje i już mieliśmy problem z 9 ząbkami po 6 miesiacach trzeba było 4 doozonować zatrzymuje wczesną demineralizację plus odpowiednia ochrona- mycie zebów i jest ok a o mleczne trzeba dbać

Gość aaapomoc
a kosztuje nad 50 zł za ząb- Warszawa

Gość aaapomoc
aaapomoc a gdzie w Warszawie zrobiłaś ozonoterapie dla dziecka w tej cenie?Pilnie szukam.

aaapomoc mam pytanie gdzie zrobiłaś dziecku tą ozonoterapię i to tak tanio bo ja pilnie potrzebuję dla mojej 1,5 rocznej córki.????

Gość przerażonaaaaaaaaa
Witam! Polecam Duodent w Warszawie, konkretna i fachowa pomoc dla maluszków. Koszt jednego ząbka 160zł-nie żałujcie-więcej wydaje się na zabawki i słodkości :) Byłam tam z 1,5 rocznym dzieckiem.

Gość dla zainteresowanych
duodent 160, a na targowej na pradze 30 zl + 20 jednorozaowo za kapturek, niezla rozpietosc cen prawda? dopiero zapisalam dziecko, rok i 8 miesiecy, no az sie boje ze jak tak tanio to moze gorzej, ale to chyba nie mozliwe, gabinet przystosowany specjalnie dla dzieci ponoc, wiec ... no sprawdzimy.;) a ktos moze juz z niego korzystal?

Gość Pomooooocy
...a czy kto mógłby mi poradzić,gdzie i za ile zrobię ozonoterapię zębów dla siebie? Jesli ktoś mógłby pomoc mi z informacją,to bardzo,bardzo prosze.

Gość asdo24
Hej, mam pytanko-Czy ktoś z okolic Torunia wie gdzie można wykonac ozonowanie ząbków 3-latkowi i ile to kosztuje w danym gabinecie? Bardzo proszę o odpowiedź.

Gość JadwigaSz.
Polecam ozonoterapię w jeleniogórskim KCM Clinic! Fantastyczny gabinet, a nawet 2:) i super lekarze. Dzięki nim, mój czterolatek przestał bać sie dentystów i lekarzy w ogóle! polecam, warto nawet dojeżdzać spoza Jeleniej!

Gość bluszczyk1982
O- jak miło, że ktoś z Jeleniej:) Fakt, dentystów mają bardzo dobrych, ja się leczę u dr Turka i zawsze z przyjemnoscią przychodzę na wizytę:P

Gość JadwigaSz.
Hahah, ja też u dr Turka! Widziałąm, że mająw wakacje jakąś specjalna oferte - za 100zł ale nie wiem co wchodzi w taki koszt?

Gość KCM Clinic
Cieszymy sie z zadowolenia naszych Klientów:) Jeśli chodzi o wakacyjną promocję, to za 100 zł oferujemy pakiet: scaling (usuwanie kamienia) piaskowanie (usuwanie osadów) polerowanie fluoryzacja Serdecznie zapraszamy!

Gość tak ale trzeba tez wiedzieć
Aha