Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość halina zgniła malina

Czy wszyscy Polacy to Słowianie ?

Polecane posty

patrząc na urode ludzi dookoła to chyba nie bardzo :-(

Gość oj dziara dziara
Tzw. słowiański typ urody jest mitem. Nie ma to nic wspólnego z pszenicznymi wlosami, niebieskimi oczami i rumiana buzią. Słowianie sa bardzo rózni - sa i blondyni (Sporo w Polsce, Czechach, Rosji) ale zwróć uwage na kuczoczarne Serbki, Chorwatki,Bułgarki - a to też Słowianki.

Gość oj dziara dziara
kruczoczarne miało być.

no tak ale Serbowie czy Słowency to południowi Słowianie - troszke ich słońce spaliło przez kilkanascie wieków :-)

no idiotki... :O jedna o Słowianach jako grupie etnicznej a druga o typie urody... :O jeśli murzyn dostaje obywatelstwo, jest formalnie Polakiem ale nie Słowianinem

Jarek dlaczego jestes taki głupi? a ja Twoje życie prywatne skoro przez cały czas siedzisz na cafe i to damskim cafe . Jakies problemy Jareczku?>

Gość cyckonoz
ciuchutenko,dokladnie:D

Gość oj dziara dziara
Nie jestem idiotką, studiowałam antropologię, chętnie na ten temat z tobą podyskutuję. Autorka topiku wyraźnie wspominała o typie urody w pierwszym poście, stąd moja odpowiedź. A to,że Slowianie południowi śa ciemni to wynika raczej z czegoś innego - migracja genów z Grecji i Turcji.

Południowi Słowianie kilkaset laty byli pod tureckim panowaniem i częściowo się z nimi wymieszali, więc nie są czystej krwi Słowianami

widze ze sporo sie pomieszało, moze południowi łowianie i sa pomieszani ale nikt nie kwestionuje ze nie są słowianami - zauważ jak dzeilimy i klasyfikujemy jezyki indoeuropejksie , z ta Uroda to taka mini prowokacja ;-)

Gość oj dziara dziara
Z kolei Słowianie pólnocni podlegali wpływom germańskim i skandynawskim (te w mniejszym stopniu). Dlatego nadal twierdzę,że nie ma czegoś takiego jak słowiański typ urody. Nikt nie wie , jak wyglądali Prasłowianie w okresie migracji indoeuropejskich.

Gość TAK I W.Y.P.I.E.R.D.A.L.A.J.
:d

apropo Słowian - gram w Rome Total War - Barbarian Invasion i dziś na mapie osiedliła się horda Słowian. Wiem, że to niepatriotyczne, ale czy powinienem eksterminować?

Gość oj dziara dziara
NIE !

dal Rzymian wszytkei ludy celtyckie, słowiańskie i germańskie uzanwane były za bardbarzyńców ;-) haha nie graj w tą gre ;-)

Gość oj dziara dziara
A Rzym i tak upadł. Zniszczyć to siedlisko zgnilizny moralnej!!!! Niech raz zrobią to Słowianie a nie jacyć Hunowie!

a czy kosciół RZYMSKO -katolicki , którego wielu słowain jest wyznawcą też reprezentuje zgnilizna moralną ;-O

Gość Cikiki
na pewno wwszyscy co ty tutaj lepszy masz się czuć

Rzymianie mieli ku temu powody, by nazywać germanów i inne tałatajstwo barbarzyńcami. Poziom życia w Cesarstwie stał na bardzo wysokim poziomie podczas gdy inne nacje mieszkały na drzewach. A Galia, która była uznawana za czasów Cezara za barbarzyńską, po podboju, stała się najwierniejszą prowincją Rzymu Hunów rozbiłem w 4 bitwach przedwczoraj, mam ich z głowy. Teraz czekam na Słowian :classic_cool: