Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ale problem

Jak oduczyc koty figlowania w nocy?

Polecane posty

Gość Ale problem

Mam juz dosc nie moge spac po nocach bo moje 2 koty w najlepsze bawia sie o 2 nad ranem ,czy jest jakis sposob zeby ich tego oduczyc noca? Zamykanie w osobnych pokojach jest jeszcze gorsze bo tluka sie niesamowicie do drzwi.. ehh A wszyscy mowia ze lepiej miec wiecej kotów niz jednego..

Gość sllaalaa
W jakim są wieku?

Gość sllaalaa
Ja moje nauczyłam bycie zamkniętymi w tym samym pokoju (razem im raźniej), zamykam równocześnie drzwi do swojego pokoju, żebym je mniej słyszała. Trzeba się przemęczyć trochę, po pewnym czasie zrozumieją, że to oznacza "spać" a te drapania nic nie dadzą. Moje mają juz kilka lat i zamykam je tylko jak się obudzą w nocy i mi przeszkadzają, teraz już często przesypiają całą noc.

Gość Ale problem
razem ze szwagrem straszę koty po piwnicach :classic_cool:

Gość Ale problem
kocur ma 1,5 miesiecy a kotka 9 miesiecy w dzien zazwyczaj spia niestety w obu pokojach ktos jest , takze nie da sie ich zamknac w pustym pokoju , a zamkniete u mnie w pokoju sa nie do zniesienia gonia sie biegaja po mojej glowie , skacza z szaf strasznie jest glosno ,budze sie w nocy z 4 razy :/

Gość marcysiankaaaa
Nie dać im za dużzo spać w dzień. Moja kocurka jest budzona co i raz to, bo każdy chciałby ją pomiziać. Jak jest niedospana jeszcze, to przeciągle ziewa. Ale i tak ktoś ją miętosi. Koty zimą śpią dłużej, bo wiadomo, nie lubią zimna. Ale jeśli to koty "niewychodzące", to trzeba ich wymordować :)zabawą przed nocą.