Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaki_smoczek

Jakie smoczki do mleka zageszczonego kleikiem ???

Polecane posty

Gość jaki_smoczek

Probuje Avent 3, ale maly placze, a ja mam wrazenie jakby kleik przytykal dziurki w smoczku i nic z niego nie lecialo. Pomozcie mamy !

Gość kurczaczek77
ja, na poczatku podaje butelke, jak widze ze nie leca bombelki albo leca slabo to odkrecam butelke i przeplukuje smoczek pod kranem. powodzenia. Ja uzywam smoczka z 3 dziurkami chicco.ale musisz uwazac bo czasami jak zmienisz smoczek to moze nie chciec jesc.Davide nie chce jesc ani ze smoczkow ani z butelek aventu bo przyzwyczail sie do chicco..pozdrowienia

Gość to nie zawsze tak jest bo
sa specjalne z aventu do kaszki nie z dziurkami tylko z taka kreseczka ja stosuje i jest ok-polecam

Gość avent wieloprzepływowy
zamiast dzikurek jest kreseczka i zależnie od jej położenia można regulować szybkoś i iloś gęstego pokarmu

Gość kurczaczek77
..ja tesz probowalam uzywac z jedna wieksza dziura ktora mozna regolowac ale nawet na najmniejszym Davide sie dlawi

Najlepszy jest smoczek trójprzepływowy z Aventu. Mały pije i je z tego smoczka mleczko, kaszke i kleik. Natomiast herbatke pije przez smoczek 2 w 3 za szybko płynie.

Gość ozimka
A ja polecam w miarę możliwości karmienie łyżeczką. Mój synuś uwielbia kleik kukurydziany + owoce leśne gerbera i właśnie przy takim sniadanku nauczył się posługiwac łyżeczką. A w nocy daję mu tylko pierś, żadnych kaszek ani kleików...

Najlepsze do mleka z kleikiem są łyzeczki i warto do niej przyzwyczajać jak najwcześniej

Gość MamaKornelia

Gość MamaKornelia
Jak to lyzeczka do mleka z kleikiem ? Przeciaz takie mleko jest bardzo zadkie, tylko troche platkow tam plywa. Wydaje mi sie, ze do takiego tylko butla. a do bardzo gestej kaszki lyzeczka :)

Mój Kubuś nauczył się jeść łyżeczką jedząc deserki :) z początku trudna była ta sztuka, ale teraz zamiata aż miło patrzeć. Kaszke raz próbowałam mu podawać łyżeczką, ale jeszcze nie chce przyjąć w ten sposób jej konsystencji smoczek na razie jest odpowiedni.

Gość Jaki_smoczek
Dziekuje za wszystkie odpowiedzi 🌻 Chyba zdecyduje sie na ten trojprzeplywowy Avent :) Jak jestesmy w temacie kaszek, deserkow i kleikow to ja mam pytanie : czy kleiki i kaszki traktowane sa jako posiliki ( typu zupki itp) czy to po prostu bardziej "zaawansowane" mleko ? Kasiak - mamy dzieci w podobnym wieku, moje troche mlodsze... :) Mozesz mi podac przykladowy jadlospis twojego Kubusia ? Od czego zaczynac ?

Jasne :) Koło 6 rano Kubuś się budzi ok 6 am- mleko z kleikiem ryżowym 150ml ok 10-11am - mleko z kleikiem ryżowym 150ml ok 13 -14pm deserek 130ml (cały słoiczek) ok 17pm - mleko. Przeważnie Kuba ma wtedy drzemke i nie chce za dużo mleka wypić około 100ml ok 20pm - kaszka 180ml O 19pm jest kąpiel i Kuba około godziny 20 - 21 idzie spać i spi do rana :) Godziny napisałam \"około\" bo czasem jest dłuzszy odstep między posiłkami czasem mniejszy. W między czasie podaje mu soczek do picia średnio wypije 100ml na dzień. Zupek jeszcze nie wprowadziłam bo Kuba bardzo ich nie lubi :( tak więc poczekam jak bedzie nieco starszy. Wcześniej jadał co 3 godziny 150ml, ale od jakiegoś tygodnia je co 4 - 5 godzin :O

A jeżeli chodziło Ci od czego zacząć to najlepiej od kleiku ryżowego który jest łagodny i będzie idealnym wprowadzeniem do kaszek. Deserki wprowadzałam z początku jednoskładnikowe. Zaczynałam od pół łyżeczki jabłuszka i z dnia na dzień zwiększałam porcje. Później była marchew, marchew z jabłkiem. Teraz już wszystkie deserki zjada "po 4 miesiącu" :) na szczęście nie ma na nic uczulenia.

Kleik ryżowy możesz przygotować razem z deserkiem i będzie idealny właśnie na przykład na podwieczorek :) a kaszke i kleik traktujesz jako jeden z posiłków.

Gość ozimka
Kaszka albo kleik może być rzadki (do butelki) albo gęsty do jedzenia łyżeczką i można to traktowac jako oddzielny posiłek, np. sniadanie albo kolację. Polecam tez kaszkę ryżowo-kukurydzianą Bifidus.

Gość łypcia
Ja zdecydowanie daję kaszkę i kleik łyżeczką - rozrzedzam je trochę dodając owocki gerbera ze słoiczka i wtedy nie jest ani za gęsta ani za rzadka, poza tym ma bardziej wyrazisty smak