Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość holii

pomocy, udzial w przetargu na mieszkanie ze spoldzielni wadium itp jak to dzila?

Polecane posty

Gość holii

jak w temacie jestesmy para studentow z miasta gdzie ceny za jakiekolwiek klity sa horrnedlane jak tak dalej pojdzie to rzuce chyba studia przy moich studiach nie mam szans zeby gdziekolwiek na razie pracowac... w kazdym razie u nas w bliko wisi info o przetargu na mieszkanie z tym ze ja nie mam zielonego pojecia jak to dzila wiem z etzrreb azdzwonic i sie spytac ale zanim to zrobie chce wiedziec cokolwiek bo wszyscy wiemy ze panie wielkie urzedniczki traktuja ludzi o znikomej wiedzy jak wyrzutki:) wiec co rzeczy.... jak dziala taki przetarg? czy trzeba spelniac jakies warunki tzn. miec stala prace? zameldowanie w danym miescie? czy zwracaja wadium? moze krtos w czyms takim uczestniczyl i wiec o jak duzo z reguly wzrasta poczatkowa kwota? prosze pomozcie to pilne!!!

Gość kaczka dziwacza
wadium zawsze jest zwracane!! jesli nie wygrasz przetargu to oddaja Ci te pieniadze. A jesli wygrasz, to przechodzi ona na poczte pierwszej raty. W kazdym badz razie-jest zaliczana do kwoty za mieszkanie. Zglaszasz sie do odpowienidniego urzetu i tam juz oni weryfikuja oferty! Sa rozne przetargi, ustny ograniczony, nieograniczony. Tak sAMO jest z pisemnym przetargiem. Skladasz oferty i oni wybieraja kto zakwalifikowal sie do przetargu

Gość kaczka dziwacza
mialo byc na poczet:)

Gość serpentyna martyna
jak nie przystąpi do przetargu to nie jest zwracane ;)

Gość piszesz
pisemko, na ktorym : kto, co i za ile, wkladasz do koperty, wplacasz wadium (dowod wplaty rowniez do koperty) i zjawiasz sie juz na rozstrzygnieciu przetargu

Gość serpentyna martyna
u mojego znajomego była ustna licytacja , siedzieli i licytowali :D

Gość holii
wiec tak jeste to przetarg ustny NA WYNAJEM MIESZKANIA glownie mi chodzi o to czy ja jako studentka bez stalych udokumentowanych dochodow mam w ogole po co stawac do takiego przetargu?? bo jak zadaja stalych dochodow to odpadam:o

Gość holii
serpentyna a wiesz moze o ile wzrosla kwota poczatkowa? haha juz widze siebie jak tak siedze i licytuje:D ale stress :D

Gość serpentyna martyna
wiem ,że to była okazja nawet jak na katowice zapłacił około 100 000zł ale miał słabych partnerów ;) tydzien później identyczne mieszkanie poszło za 150 000 ,więc zależy kto licytuje

Gość holii
i wlasciwie to co sie licytuje?? jezeli cena wywolawcza w tym przypadku to 15 zl za metr , powiedzmy zupelnie teoretycznie ze dobije do 20 zl razy te 40 metrow to wynosi niech bedzie 800 zl czy dobrze rozumiem ze place normalny czynsz do spoldzielni plus te 800 zl( a do kogo one ida ?? w takim razie?) czy tez tylko place wylicytowana kwote?? prosze o informacje i dzikei za to co juz napisaliscie:D

Gość holii
dzieki ludzie ale ja zaznacze jeszcze raz ze chodzi O PRZETARG NA WYNAJEM NIE NA KUPNO wiec zasady sa tez moze troche inne? plis pomozcie

Gość serpentyna martyna
aaaaaaaa a to sorry :p 🖐️ pierwsze słyszę o czymś takim ;)

Gość holii
hmmm notak jest na ofloszeniu:D haha nawet w marzeniach nie stac mnie na kupienie czegos:D ktos jeszczer cos wie?? prosze:)

Gość upppp
upupup

Gość holii
uppppppppp

Gość holii
prosze napiszcie cos !!!!

Gość klaudynaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu ---> http://is.gd/Vin