Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pixi0dixi

Kilka pytan odnosnie domu dziecka.

Polecane posty

Witam mam 18 lat i chciałabym zacząć prace jako wolontariusz w domu dziecka. Mam dużo wolnego czasu który chciałabym ofiarować dziecią które potrzebują rozmów itd. Czy ktoś może mógłby mi opowiedzieć jak to jest i czy mam szanse dostania sie tam jako wolontariuszka ? Jakie są plusy i minusy. Prosze o poważne potraktowanie tego tematu.

Gość did
sama zobaczysz

myślę ze dam rade ;-) poza tym chcialabym tam uczeszcac z moim chlopakiem jestesmy oboje odpowiedzialni jak na swoj wiek.. mamy chyba inny poglad niż reszta naszych rowiesnikow

pixi0dixi - też byłam wolontariuszką, zresztą zorganizowaliśmy w szkole całą akcję z tymże zwiazaną. zastanów się, do jakiej grupy dzieci chcesz trafić (wiekowo), bo to równie ważne, jak sama chęć wolontariatu :) weź też pod uwagę czas, jaki chcesz poświęcić dzieciom. nie może być tak, że deklarujesz np. przychodzenie 2 razy w tygodniu, a po miesiącu jednaj stwierdzisz, ze to nie dla ciebie i, jak radzi ksenofaryna, porozmawiaj z dyrekcją placówki.

dzikuje bardzo pomoglas mi w podjeciu tej decyzji :) W najblizszym czasie sie tam przejdę :)