Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalamarniczka

4 dniowy noworodek i ciągle by ssała, czy podać już smoczek??

Polecane posty

Gość kalamarniczka

Je z piersi i dokramiam butelką ale często potem szuka cycka i płacze, nie da się jej uspokoić dopiero jak dostanie pierś zasypia cmokając co jakiś czas, raz trwało to..... 4 godziny :o Czy coś można zrobić? Podać juz smoczek??

Gość mamusienka
niektore matki daja smoczka jeszcze w szpitalu wszystko zalezy tylko od ciebie bylebys tylko nie dawala smoczka za czesto

Gość aleee
dlaczego dokarmiasz juz butelką?

Gość zbliża się wiosna
ja dokarmiam butlą, bo pokarmu mam za mało.

Gość kalamarniczka
dokladnie, pkarmu za mało... tylko sie boje bo z butli je jak szaloa a z piersi sie musi nameczyc, zeby nie zaczela traktowac piersi jak smoczka.

ja dalam, bo mala tez lubilla po prostu polezec przy cycu. Niestety czasami nie da rady jej oszukać :P

Ja podałam smoczek bo mały też cały czas chciałssać - jednak nie pozwalałam mu tak długo. Staraj się przystawiać często dzieciątko żebyś nie musiała dokarmiać a wszystko się ureguluje. A potem jak wprowadzisz w miarę regularne jedzonko (np co 3 godziny) to zje ci i pójdzie spać. czasem trzeba trochę przestrzymać dzieciątko żeby było bardziej głodne. Acha no i oczywiście budzenie . Jak ci przysypia i nie je to najlepiej chwycić rączkę i łaskotać kciukiem wewnętrzną stronę rączuni albo pod paszką po żeberkach - przyjemnie i delikatnie. U mnie to się najbardziej sprawdzało. powodzenia

jesli masz pokarm a uwazasz ze za malo to im czesciej dokarmiasz to tym go mniej bedzie,a to normalne ze przy piersi szybciej malec sie meczy ale jesli bedziesz tak butla dokarmiac to z piersi ci wogole zrezygnuje bo stwierdzi ze po co sie przy cysiu meczyc! sama mowisz ze szuka piersi wiec ma potrzebe czucia twojej obecnosci! a smoczek jesli dobrze dobierzesz to dlaczegonie? ja przy biźniakach mialam taki problem ze non stop byprzy piersi lezaly a tylko odkladalamto placz wiec wzielam smoczki i jak sie najadly piersi to dawalam i spaly spokojnie, sprawdzczy wogole zatoleruje smoczek.niektore dzieci go nie chca!

Ja podałam małej smoczek już w szpitalu, mała ma bardzo silny odruch ssania dlatego lekarz powiedział że nie widzi innego wyjścia.

Gość wiki1234
NIE DOKARMIAJ! maluszek ma dopiero 4 dni, pokarmu masz na pewno wystarczająco , a im częściej przystawiasz do piersi tym bedziesz miała go więcej. Twój organizm bedzie go więcej produkował. Maluszek musi nauczyć się ssać , a to że lubi być przy piersi jest normalne, jest mu ciepło , czuje bicie twojego serca, twój zapach. Jest mu po prostu dobrze. Spróbuj, ze smoczkiem ,ale nie z butlą. Wiem co mówie wychowałam 3 dzieci, dwójke dokarmiałam bo też się mamie wydawało ,że nie mam pokarmu bo małe płakały. Z trzecim się zaparłam i karmiłam 18 mies. Do roku nie dostawał nawet picia. Rósł w oczach . Dziś ma 9 lat i tylko raz brał antybiotyk . Nie było żadnych chorób, jelitówek, kolek itp.