Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Deep Energy

Nowy etap w życiu- dieta warzywno-owocowa, ktora odmieni moje zycie na zawsze.

Polecane posty

czesc:) u mnie tez fajniusio:) jak narazie salatka z pomidorow i ogorkow,lisc salaty i dwa jabluszka:)pozdrawiam

Hejka! tylko czekam az bede juz po pierwszym etapie mojej diety, poniewaz nie moge sie doczekac efektow:) wiem, ze uda nam sie i beda super:) a jak narazie nic juz nie jadlam od godziny bodajrze 16-16.30... ciesze sie, ze pierwszy dzien tak latwo minal:) a jak tam u was? :)

Dzien juz prawie za mna :) hihi czy jeszcze ktos oprocz mnie i Deep Energy walczy? ja jeszcze dzisiaj zjadlam dwie duze marcheweczki :) i jak narazie jest dobrze,juz mam zamiar nic nie zjesc:) moim problemem jest jedynie to,ze wiem ze musze pic wode a nie moge sie zmusic:( moze jutro bedzie lepiej

Nicole nie tylko Ty nie mozesz sie zmusic... ja to nawet nie probuje...po prostu nie pije ;) hehe ale juz jutro zaczne ;) hehe bo sie jescze odwodnie i bedzie :( schudniemy kochana:0 schudniemy:) i w swieta pokazemy klase ;) hehe Tobie takze na tym zalezy? ;)

A oto co znalazlam \"W czasie kuracji oczyszczającej zaleca się spożywać warzywa ubogie w substancje odżywcze, takie jak: • korzeniowe (marchew, burak, seler, rzodkiew, pietruszka, chrzan) • kapustne (kapusta biała, włoska, kalafior) • cebulowe (cebula, czosnek, por) • dyniowate (ogórki, zwłaszcza kiszone, kabaczek, dynia) • psiankowate (pomidory, papryka) • liściaste (sałata, seler naciowy, zioła przyprawowe) • owoce (jabłka, grapefruity, cytryny). Nie należy spożywać wtedy zbóż, orzechów, ziemniaków, strączkowych, chleba, mięsa, mleka, oleju ani słodkich owoców - są zbyt odżywcze i hamują spalanie wewnętrzne. Dodanie ich do diety przestawia odżywianie na tor spalania zewnętrznego, co może spowodować szereg niedoborów pokarmowych wynikających z niewystarczającego dowozu składników pokarmowych w proponowanej diecie warzywno-owocowej. Nie należy pić mocnej herbaty, kawy, alkoholu ani palić papierosów. Warzywa zaleca się spożywać w postaci soków, surówek, warzyw duszonych i zup gotowanych na wodzie bez tłuszczu. Ilość pokarmu jest dowolna. Kolejność jego spożywania - nie. Najpierw (20 minut przed posiłkiem) pijemy świeży sok (roślinne enzymy trawienne w nim zawarte ułatwiają trawienie), potem owoce, surówki i warzywa gotowane lub duszone. Po kilku dniach uczucie głodu znika, co sprzyja ograniczeniu ilości pokarmów. Szczególnie zaleca się spożywać pokarmy zawierające bakterie kwasu mlekowego np. kiszone ogórki, kapustę, sok z kiszonych buraków oraz czosnek i chrzan (zabójczy w stosunku do bakterii gnilnych), co sprzyja rozwojowi prawidłowej flory bakteryjnej w jelicie grubym. Rośliny zielone (pietruszka, sałata, koper, pokrzywa, kapusta) są źródłem m.in. dobrze przyswajalnego wapnia, co zapobiega odwapnieniu organizmu, a także zawierają cenny magnez i żelazo. Zaleca się również picie wysokozmineralizowanej wody (np. Muszynianka).Wolno używać soli z mikroelementami.\"

Hey! ja dzisiaj juz zjadlam 3 jablka, ogorka zielonego duzego;), papryke i teraz jescze zjem dwa duze jabluszka:) to by bylo na tyle:) no i zaczne wode pic :)a gdzie Wy sie kobitki podzialyscie? mam nadfzieje, ze walczycie nadal, bo wiadomo do czego dazymy:) razem razniej:) ja trwam ;) pozdrawiam ;*

NIe pozwolcie mi w Was zwatpi i szybciutko wpisujcie postepy;) przywolywanie telepatyczne ;) hehe a tak na marginesie to bardzo dobrze sie czuje na owej dietce :) trwam :0 jutro juz 3 dzien- podobno najgorszy ale wydaje mi sie ,ze spokojnie go przezyje ;) hehe

Hey! dzisiaj juz 3 dzien dietki:) trwam i wytrwam do konca, bo jestem silna;) ale widze, ze prowadze ze soaba monolog :( gdzie jestescie? :(

koniec dnia 3 a ja sie czuje wysmienicie:) wiem, ze uda mi sie:) trwam i wytrwam :) czekam na odzew:)

Gość tlenofon
ceść dziewczęta.Od dzisiaj też jestem na diecie warzywno-owocowej.Mam sporo do zwalenia tj kg.Myślę,że uda mi się dotrwać te 6 tygodni, oczyścić się potem stosować zdrowe odżywianie. dzisiaj zjadłam 3 jabłka 1 marchewkę surową i 1/2 brokuła.

Tlenofon-------------hey! jak narazie to ja sama trwal, dziewcztea sie gdzies zagubily:( to ile wazszysz i ile chccesz schudnac?:) mam nadzieje, ze przetrwamy;)

Hey! u mnie juz 5 dzien:) czuje sie bardzo dobrze, trwam i wytrwam;) hehe... bardzo mi przykro , ze nikt nie pisze na topiku, a kobitki, ktore pisaly w ogole sie nie odzywaja... nawet jesli przytylyscie i w ogole nie trzymacie diety to zagadajcie chociaz :) moze poradzimy sobie razem z tym problemem:)

Gość anetha
Szkoda, że wątek "umarł".....Może reaktywacja??

Gość marta:)
tak!!! ja jestem na diecie 4 dzień. jeśli tu zajrzysz napisz do mnie na e-mail - marcia1549@onet.pl :))

Gość alka24
witam kochane!tez planuje te diete i mam nadzieje ze sie uda, planuje od jutra:)dzis szukam wszelkich materialow dotyczacych diety zeby sie przygotowac!przyjmuje tabletki anty mam nadzieje ze to nie wplywa na to zle???

Gość szuuu
hejka planuje zacząc tą diete napiszcie jakie macie efekty :) ja startuje z 63kg do 52kg :)

Gość joo :)
hej jest tu jeszcze moze ktos??? mam zamiar zaczac dietke ale samej tak smutno troche:( moze ktos juz ja stasowal i napisze jakie efekty?

Gość agad25
Hej wszyscy na diecie. Ja jestem 3 dzień i czuję się świetnie. Ktoś jest obecnie na tej diecie?:)

Gość klaudia..
Hej:) Wiem ,ze pózno pisze ale dopiero wasze dyskusje czytam i jak wam poszlo?schudłyście? prosze o odpisanie bo nie wiem co mam robic..

Gość gośćczarniutka
chętni na wspólne oczyszczanie?

Gość gość
Może reaktywacja wyzwania postu dr dąbrowskiej ?

Gość Zuzolina
Jestem niezadowolona z tej diety,calkiem nie schudlam,tylko bardziej sie nawodnilam!Bo te wszystkie warzywa,owoce,zawortosc duzej ilosci plynow!I jeszcze picie wody! Bylam przez caly czas glodna i zestresowana,bo organizm nie dostarcza tego co jest potrzebne! To jest moja opinia. Ale potem trafiłam na IQgreen i w końcu schudłam :)

Gość gość
IQgreen ? Możesz coś więcej napisać na ten temat ?

Gość gość
a kapustę kiszoną można?

Gość JudytaSss
Ja dziś jestem 3 dzień na tej diecie w ogólnie 4 tydzień zaczęłam po świętach ;) wiek 30, wzrost 176, waga początkowa 80,3 teraz 75,4. Pierwsze dwa dni były ciężkie bolała mnie głowa ale dziś już jest Ok

Gość gość
Ja już jestem na tym poście 25 dzień ale zastosowałam go bardziej ze względów zdrowotnych a nie dla samego schudnięcia. Czuję się świetnie i nigdy nie miałam tyle energii co teraz.