Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poczaaatkujaaaca

Makijaz pierwsze kroki.

Polecane posty

Gość poczaaatkujaaaca

Jak w temacie . Jestem totalnie zielona w tej kwestii. Powiedzcie mi prosze co jest potrzebna. I jak tego uzywac . Jakie kosmetyki polecacie jakich firm prosze pomozcie mi troche . Mam sniada cere zielone oczy brazowe wlosy.

Gość pchlasachrajka
do zielonych oczu - cienie w kolorze musztardowo-zlocistym, mosiadzu, barwy kakao. przy sniadej cerze - szminka w kolorze wiśniowym, odcienie fuksji, chłody róż najpierw podklad w tonie zblizonym do skory - dobierz go nakladajac z testera na podbrodek najpierw krem nawilzajacy a potem 1. zrob male kropki podkladu na czole, brodzie, nosie i polikach. Delikatnie rozgrzej palce, pocierajac je o siebie i poziomymi ruchami wklepuj go delikatnie rozcierajac na calej twarzy, razem z powiekami. Mozesz to robic tez za pomoca malej gabeczki. 2. puder nakladaj grubym miekkim pedzlem. Najpierw ostukaj go o reke, by strzepnac nadmiar pylku. Potem rozporowadzaj go od srodka twarzy, promieniscie na boki. Powieki tez 3. Rozprowadz cienie pacynka lub pedzelkiem. Jasniejszy w wewnetzrnym kaciku oka a ciemniejszy w zewnetrznych. 4. Tusz - wloski w wewnetrznych kacikach tuszuj od nasady po konce, pociagajac po nich szczoteczka w gore, ku nosowi, te na srodku prosto w gore, w zewnetrznych kacikach w gore na zewntarz. To samo na dole. 5. Róż w kremie aplikuj opuszkami palcow. Rob to kolistymi ruchami. Roz w kamieniu nakladaj pedzlem. 6. Potem kontorowka i szminka lub sama szminka, najpierw mozesz przypudrowac usta zeby szminka byla trwalsza

Gość poczaaatkujaaaca
Bardzo serdecznie ci dziekuje ;))