Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zainteresowana domkiem

Czy w domu z drewna może być ciepło???????

Polecane posty

Czy lepiej postawić dom z cegieł? Jakie minusy może mieć posiadanie drewnianego domu? Bo ja na razie widzę same plusy - szybkość budowy i niską cenę :D Niech mnie ktoś oświeci, żebym potem nie ryczała :D

Gość łatwo się pali

Gość szybka budowa i jeszcze
szybsze płonięcie drewnianego domu....

W drewnianym zimą jest cieplej niż w murowanym, a latem chłodniej. Szybkość budowy OK, ale ceny nie są aż takie znowu niskie...

dziękuję za odpowiedzi :) Wielbicielu - z tym ciepłem i zimnem to w takim razie idealnie :) a powiedz mi, bo zawsze ceniłam Twoje opinie - co sądzisz o takich domkach, które są "składane" gdzieś w hali i stawiane na działce w jeden dzień? (tak czytałam) ... to jakaś ściema? w miarę niedrogie są ... no i z tym pożarem - da się to drewno zabezpieczyć jakimś preparatem, czy czymś innym, żeby nie był az tak łatwopalny?

zainteresowana domkiem ---> to nie ściema, są takie domki, choć nie wiem czy do nabycia w PL, pewnie tak. Ale z tym bym nie ryzykował, klimat się zmienia, przyjdą jakieś huragany i wiesz... zdmuchnie Ci tą lepiankę ;) Preparaty oczywiście, że są... - jak sądzę - drewno jest specjalnie przygotowywane, ale na ile jest to skuteczne - nie wiem.

zdmuchnie lepiankę :D uwielbiam Cię :) http://www.mazurskiedomy.com.pl/technologie-z-jakich-korzystamy.html myślałam o czymś takim, jak w powyższym linku - sądzisz, że to brzmi rozsądnie? niby są porządne fundamenty, itd. tyle że ja ciemna baba jestem, mało kumam z tego, co tam napisane :(

Gość Dugi
a zobacz sobie Unibud.pl

już patrzę, dziękuję

Te mazurskie domy wyglądają na dość solidne. Jednak trudno mi coś radzić, nie miałem okazji pomieszkać w takim nawet paru tyg. nie mówiąc o pełnym roku - bo dopiero to by dało jakiś obraz. Może poszukaj na forach budowlanych ludzi (np. murator.pl), którzy takie domy mają, na pewno wiele się dowiesz :)

dziękuję serdecznie, kochany Wielbicielu! :) 🌻