Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justyna82

suche sianowate wlosy

Polecane posty

Gość justyna82

mam strasznie suche i sianowate wlosy. stosowalam juz wszystkiego co mozliwe, siegam tylko po kosmetyki z gornej polki . profesjoalne kpowane u fryzjera, nic mi nie pomaga a wygladaja koszmarnie. probowalam l'oreala, kerastase i innych. prosze pomozcie mi moze jest cos co sprawi ze moje wlosy nie beda wygladaly jak siano

Gość Masazystka19
ja w styczniu 5 razy fabowałam włosy (dekoloryzator , rozjasmniacz, ciemne farby) myslałam ze mi wypadną, za chiny nie potrafiłam ich rozczesac;/ to co miałam na głowie to był czysty koszmar! kupywałam rozne odzywki i maski, pomagały je niestety tylko rozczesac , włosy po nich niestety nie miały zadnego blasku ani połysku... Kolezanka poradziła mi kupic oliwe z oliwek i nasmarowac nią włosy, w takim kompresie siedziałam 4 godziny (owinieta folią, ogrzana suszarka i zawinieta recznikiem :) nie było trudno zmyc (przynamniej łatwiej od olejku rycynowego) , następnie nałozyłam maske do włósów na 5 min i spłukałam z woda z octem ! rewelacja, moje włosy sa slniace , łatwo sie rozczesują i nie widac sladu zniszczenia ! :) Polecam :)

Gość oliv18
też mam takie włosy;( podobnie jak ty próbowałam kosmetyków z górnych półek ale to nie pomagało. Teraz używam ziołowych kosmetyków;) postawiłam na naturę;P szampon Radical ze skrzypu polnego, odżywka z tej samej serii i ampułki do skóry głowy przyspieszające porost włosów ( ja akurat zapuszczam) cena jest też atrakcyjna, a efekty super;P polecam;D

Gość vbobdv
Henna Wax treatment, uzyc zgodnie z przepisem na opakowaniu

Gość ah te ......
używała któraś z Was odżywki regeenerującej z pantene?

Gość visssssa
a jedwabiu do włosów próbowałaś? mam podobne włosy i używałam naprawdę wielu kosmetyków i dopiero ten jedwab mi pomógł. ja używam z biosilku, można kupić na allegro. za dużą butelkę zapłaciłam ponad 60 zł i mam od października i zostało jeszcze jakaś 1/4 opakowania, włosy mam do łopatek. naprawdę warto bo efekty są super.

Gość odzywki kallos
dzialaja cuda:)

Gość kiki...
vissssa a czy normalnie w sklepie mozna kupic ten jedwab i jak go stosujesz?

Loreala wcale nie sa dobre. Wella jest 100 razy lepsza.

plecam nafta kosmetycna + sok z cytryną + jajko trzymac ok 30 min i spłukac letnią woda

wax wogóle nie pomaga , jedwab tylko maskuje - ukrywa to , ze włosy są zniszczone. ja tez bym radziła popytać w aptece o szampony , stosować tabletki ziołowe a w koncu sie poprawi. pozdrawiam :) 🌼

też miałm proble tego typu i to wlasnie robiłam teraz piekne gładkie błyszczące włoasy

Gość ccc..
myszka jak dlugo to lykalas robilas jakies przerwy i gdzie moge zakupic ten tran i jaki dokladnie?:)

Gość mogito
tran się kupuje w aptece

tran w kapsułkach w aptece do kupienia łykalm od wrzesnia do marca bo tranu nie powinno sie łykac gdy slonce jest wysoko bo słonce to witamina A a tran ja zawiera i nadmiar moze byc przedwkowany co nie jest zdrowe ja łykałm łacznie tran 3 lata ale nie zewzgledu na włosy ( ten efekt pojwił sie po 3 miesiacach )

Gość a czy używała
któraś z Was ozdywki do włsów WAX-MOC NATURY?

Gość ale numerrrr
ja zdecydowanie polecam jedwab!

Gość niebieskooookaa22
Wax Moc natury- to ten polski f-my L'obiotica i ten jest najlepszy, zagranicznego nie kupuj - do suchych włosów będzie idealny moim daniem nafta może po dłuższym czasie wysuszac, więc stosowałabym ją sporadycznie, już dużo lepsza jets oliwa z oliwek, a jeszcze lepszy jest olej kokosowy( do kupienia w sklepach ze zdrową żywnoscią lub przez neta) Jedwab to tylko na końcówki np. Biosilk, chociaż równie dobrze mógłby byc kokosowy lub rycynowy olej, ale naprawde odrobinę

Gość daria11
niebieskooka a czy ten jedwab to nakladam jakos przed myciem glowy i potem splukuje czy jak to ma wygladac?

Gość wax moc natury
tez ma silikony,

Gość niebiesooookaa22
nie zauważyłam w skłądzie silikonu w polskim waxie... ten biosilk to w wilgotne końcówki po umyciu włosów, ale bardzo malutko bo przetłuści