Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Carrie Happy

Korekta nosa za darmo.

Polecane posty

Gość Carrie Happy

Cale zycie mialam krzywą przegrodę nosowa najwyzszego stopnia(i krzywy nos w parze)Mialam problemy z jedzeniem i piciem, ale przyzwyczailam sie i teraz sobie dobrze radze.Czesto mialam infekcje gardla.Skonczylam 18lat i lekarz laryngolog chce mi wypisac skierowanie na opercaje przegrody nosa, a w trakcie rownierz jego korekte.Zabieg jest na koszt NFZ czyli ja nie place nic.Po zabiegu mialabym lezec trzy dni w szpitalu, a zasinienie mialoby zniknac po ok.3-4tyg.(tak dlugo poniewaz mam maloplytkowosc).I teraz mam dylemat.Skozystac z zabiegu czy nie.naprawic nos czy nie...Boje sie ewentualnych konsekwencji.No i przyzwyczailam sie do mojego kinolka.Moze ktoras z was doradzi co mom zrobic...Lekarz kazal szybko podejmowac decyzje, poniewaz ze wzgledu na podwyzki dla lekarzy i pielegniarek, niektore zabiegi nie beda juz refundowane, wiec i za ten mozliwe ze trzeba bedzie placic.Co ja mam robic?

Gość Carrie Happy
zadna mi nie doradzi?

Gość m_argarita
moim zdaniem zrób sobie te zabieg bo mozesz mniec problemy ze zdroweim w przyszłosci. I im bedziesz strasza twój wygląd tez bedzie sie zmieniał a do tego jeszcze krzywy nos bedzie ci dodoatkowo przeszkadzał:/ ja bym sobie to zrobiła bedziesz sie o wiele jespiej czuć z prostym ładnym noskiem

Gość Carrie Happy
wyliczylam sobie za i przeciw i wychodzi na tak.czyli zebym zrobila, ale dalej nie mam przekonania

Gość mikrodermabrazja
krzywa przegroda koniecznie rob zabieg...koleanki corka wciaz chorowala na gorne drogi oddechowe przez to:) teraz jest oki

Gość Carrie Happy
ja wciaz choruje.Ciagle mam zapalenie gardla i dro oddechowych.jak jem w pospiechu lub cos suchego,np.czipsy czy bulki to okruszki mi wchodza miedzy nos a gardlo i infekcja murowana.Do tego ciagly bol gardla...koszmar... A corce kolezanki dlugo sie goil nos? tez miala korekte czy tylko przegrode?

Gość mikrodermabrazja
z tego co wiem to tylko przegrode miala...niestety szczegolow nie znam (jesli chodzi o czas dochodzenia do siebie) :) Jesli chorujesz to nie zwlekaj, to na pewno Cie uwolni od klopotow zdrowotnych z gornymi drogami oddechowymi