Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość forumowiczka stała

mam problem.....

Polecane posty

Gość forumowiczka stała

Witam - co mogło sie zdarzyć wew mostu jeżeli na wstecznym (ale przede wszystkim gdy jest jeszcze zimy) huczy? Gdy przełączy sie na D jedzie cichutko...

Gość forumowiczka stała
nadmienie iż chodzi o glebogryzarkę samojezdną produkcji Spomasz Rydułtowy

Nie wiem jak bardzo ci huczy, ale to naturalne, że do tyłu jest trochę głośniejszy- to przekładnia hipoidalna, więc z jednej strony powierzchnia ślizgu jest inna niż z drugiej. Jako że służy głównie do jazdy w przód to zęby wyprofilowane są właśnie tak, żeby lepiej się zazębiały \"do przodu\".

Gość pomarańczko.............
jak się nagle pogorszyło i to zauważyłeś to coś jest chyba nie tak. Zaglądałaś czy masz w moście olej? ;-)

Gość tez mam kłopot
witam. przy dodawaniu gazu na biegu i na hamulcu oraz przy przyspieszaniu slychac stukanie gdzies przy gruszce.na poczatku myslalem ze to panewki i mi wymienili ale stukalo dalej i sie okazalo ze to wlasnie przy skrzyni. czy ktos mial cos takiego??? cy to grucha sie rozpada??? dziwne bo biegi zmieniaja sie idealnie i rusza idealnie. prosze o pomoc!!!!!!!!! pozdrawiam

Gość tez mam kłopot
natomiast kiedy minę już gruszkę i dojeżdżam do sliwki, która rośnie u dziadków wszystko wydaje się być już ok. Zastanawiające :o

Gość tez mam kłopot
idioto, krzyżacy wyginęli pod Grunwaldem :O

Gość technik samouk
nie bo to stuka nawet jak auto stoi na biegu i na hamulcu jak ma obciążenie i stuki iwzrastaj rowno z dodawaniem obrotów.jak na gaz tak stuk się przyśpiesza.