Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MxxMxxMxx11111

JAK PRZYRZĄDZIĆ POPCORN MAŚLANY?

Polecane posty

Gość MxxMxxMxx11111

Nie mam mikrofalówki, zawsze robię popcorn na patelni. Ale dzisiaj mam ochotę coś zmienić i zrobić popcorn z dodatkiem masła. Nasuwają mi sie dwie możliwości: 1) po przyrządzeniu popcornu, rozpuścić na patelni masło i polać nim popcorn lub 2) usmażyć popcorn na maśle, od czasu do czasu dodając cząstki masła. Która opcja jest lepsza? A może jest jeszcze inna? Pozdrawiam :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
baaaardzo proste bierzesz duży gar z pokrywką, sypiesz na dno popkorn (jedna warstwa ziaren) dodajesz 1/5 kostki masła, dajesz mały ogień żeby stopniowo dochodziło, gdy masło się rozpusci mie4szasz aż każde ziarenko bedzie miało kontakt z tłuszczem, przykrywasz pokrywką i cierpliwie czekasz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość MxxMxxMxx11111
Dziękuję, tak też uczynię :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Próbowałam oby sposobów i nigdy nie wyszedł tak dobry jak ten popcorn maślany z torebki, który przyrządza się za pomocą mikrofalówki :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość popcornoholik D
siemka podam moj sposob na maslany popcorn lepszy niz z torebki wiec tak: smazymy popcorn normalnei na oleju na osobnej patelni rozgrzewamy masło z solą wsypujemu popcorn do sporej miski i mieszamy z maslem i sola wazne bo wtedy sól dobrze obkleji popcorn. pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość c0lina
Ja wam powiem tak; jak macie specialny garnek do mikrofali, smazymy popcorn + roztapiamy maselko. Na koniec polewamy ;] imo najszybszy sposob i tanszczy, gdyz kupujac ten specialny popcorn do mikrofali dluzej sie go robi no i jest drozszy niz same ziarna. A wracajac do smnazenia, ja sole maslo jeszcze przed rozpuszczeniem i idealnie smakuje bez dodatkowego dosalania popcornu gdzie samo maslo w sobie jest juz mdle. Oprocz tego doddaje tez chilli, troche pikanterii ; > a wzielo mi sie to z tvnStyle co ta babeczka gotuje ;] Ona kiedys wlasnie zrobila popcorn i polala go maselkiem rozpuszczonym + dodala jakies przyprawy ale nie pamietam dobrze i chilli (tak mi sie wydaje, ze to chilli bylo) fajnie nawet to wygladalo, taki zaczerwieniony i jeszcze podala to w specialnych kartonikach do popcornu =] W kazdym badz razie ja robie na swoj sposob i mi smakuje, a lubie pikantna kuchnie ;] Pozdrawiam!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja mam garnek calutki pokryty teflonem(dostępny w każdym markecie) na małym ogniu rozpuszczam masło i stopniowo zwiększam ogień,sypię ziarna,mieszam i czekam.Potem posypuję solą.Popcorn się nie przypala,a kupuję w auchanie za 4 zł/1kg ziarenek :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość barti84
Należy położyć popcorn na maśle w garku . I tyle

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Szukacie sprzętu do granity czy też popcornu? Zdecydowanie wybierzcie tę ofertę - https://gastrorent.pl/ Dają możliwość wypożyczenia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×