Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lleatitia24

tc a rozwarcie

Polecane posty

Gość lleatitia24

słuchajcie mam problem jestem w 19 tc a lekarz mi powiedział że mam ujscie szyjki 0.5 cm, to znaczy ze tyle wynosi rozwarcie??? dlaczego tak sie dzieje jakie sa tego przyczyny..i jak temu zapobiec..

lleatitia24 - tak to oznacza rozwarcie na pol cm.Radzilabym ci wiecej lezec bo mozesz za szybko urodzic:(Ja tak mialam w pierwszej ciazy ale w 8mcu i zaczal sie porod.Powstrzymali go w szpitalu ale przez miesiac mialam zalozony\"krazek\".

Gość lleatitia24
dzięki tak właśnie podejrzewałam cóż jak tżeba leżeć to bedziemy leżeć

Gość azorek82
jestem w 25 tc, rozwarcie zewnętrzne mam na 1 cm, szyjka sie nie skraca, a ujscie wewnętrzne zamknięte. Współżyć nie możemy, ale czy pieszczoty są dozwolone?

Gość hub
ja mialam w 29 tyg rozwarcie na 1 cm , wyladowalam w szpitalu , bylam na podtrzamniu i wytrzymalam tylko 2 tyg:( dobrze ze syzjka sie nie skraca

Gość azorek82
hub... ale co wytrzymałaś 2 tyg...leżałas w szpitalu już do porodu?

Gość hub
nio lezalam 2 tyg i w 31 tyg urodzilam ale nie przejmuj sie , ja miualam czesto skurcze brucha tzn twardial mi bardzo czesto i lekarze juz nic nie mogli zrobic , ale byly tez dziewczyny co milay rozwarcie 1 cm i wytrzymaly normalnie do 38 tyg wiec glowa do gory na pewno bedzioe dobrze , tylko staraj sie nie przemeczaj i odpoczywaj:) jezli masz dobrego lekarza to sie nie przejmuj

Gość azorek82
za tydzień mam wizyte, to zobaczymy czy nie jest gorzej. Do szpitala mnie nie wysyłała, tylko kazała duzo leżeć, nic nie robić. A te Twoje twardnienie brzucha było bolesne? W 31 tyg urodziłas naturalnie czy zrobili Ci cesarke?

Hej, ja jestem w 23 tc i mam rozwarcie na 1 cm. Mam tylko leżeć i oczywiście zero sexu...czasem łamię ten zakaz. Pesar jeszcze nie zalecaja , biore po prostu duzo leków. Trzymaj sie ciepło i pozdrowienia z łóżka!

Gość azorek82
mi nie dali żadnych leków... a Ty tak leżysz plackiem? bo ja chodzę normalnie po mieszkaniu, od czasu do czasu się położę, odpocznę. A skraca Ci sie szyjka, czy tylko rozwiera? Bo na same rozwieranie chyba nie zakładają tego krążka.

U mnie w 27 tc stwierdzono rozwarcie na 0,5 cm i skróconą szyjkę. Leżałam plackiem 3 miesiące. Brałam kaprogest na zatrzymanie skurczów. Udało się urodziłam w 38 tc. Będzie dobrze pozdrawiam

Gość hub
u mnie twaerdial brzuch po 20 tyg , poprostu brzych byl twardy , tylko wtedy nie wiedzialam ze to jest cos zlego:( mowilam lekarzowi a on to zlekcewazyl, wiec myslalam ze oki, w 29 tyg wyladowalam w szpitalu i 2 tyg byalam na kroplowkach, pozniej ordynator zrezygnowalal z feneterolu i zaczal dawac mi tylko magnez i po tym mnie ruszylo za 2 dni odeszly mi wody i maila cesarke bo dziekco nie zdazylo sie oczywiscie obrocic:)

Gość gość
Ja jestem w 41 tyg ciazy i rozwarcie na pol cm

Gość gość
Ja jestem w 40 i rozwarcie na 2

Gość gość
Ja od 20 tygodnia miałam rozwarcie na pół cm + skurcze i skracająca się szyjka. Lezalam do końca ciąży łykając leki na podtrzymanie i przeszlam całą sterydoterapie. W 32 tc leżałam na patologii ciąży z rozwarciem na 2 cm. Tylko dzięli lekom i lezeniu donosilam ciąże do 40 tc.