Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zespol luf

zespol luf + torbiel

Polecane posty

Gość zespol luf

mam pytanko kto moze mi pomoc? otoz okazalo sie ze nie pekl mi pecherzyk graffa - co oznacza ze nie bylo owulacji w tym m-cu jest podejrzenie zespolu LUF u mnie i w zwiazku z tym robie sobie badania, ale pecherzyk ktory nie pekl zamienil sie w torbiel 3cm - i teraz mam pytanie czy ktoras z was miala taka sytuacje? kiedy zaszla w ciaze?ja z mezem chcemy miec dziecko i zaczelismy male staranka w sensie takim iz sie nie zabezpieczamy:) ale jak to jest? czy po cyklu bezowulacyjnym jest szansa na cykl owulacyjny? moze mnie ktos pokierowac?

Mi sie tez zrobila torbiel przez niepekniety pecherzyk graffa. Torbiel miała ok 4 cm. W tamtym cyklu orgametril (progesteron) na wydłużenie fazy lutealnej i musiałam go wziąc za szybko wiec zablokowal owulację. O cyscie dowiedzialam sie w nastepnym cyklu. Lekarz powiedzial, ze nic mi sie przepisze bo moze sama sie wchlonie. Miesiac pozniej poszlam do kontroli i juz jej nie bylo. W tym cyklu zaszlam w ciaze. Zrobila mi sie kolejna cysta tym razem w zatoce Douglasa. Wchlonęła się pod koniec I-go trymestru. Musisz pokontrolowac, czy byl to pojedynczy przypadek niepekniecia pecherzyka, czy bedzie sie to powtarzac. Nie martw sie na zapas. Są leki na wywolanie owulacji.

Gość zespol luf
dzieki ci wielkie :)uspokoilas mnie:)mam nadzieje ze to mialo miejsce tylko raz okaze sie:)jutro ide zrobic badania na poziom progesteronu, a potem w 5dc musze zrobic PRL, FH, LH i zobaczymy co mi powiedza...ale powiedz mi czy to niebezpieczne skoro my z mezem sie teraz nie zabezpieczamy? moze powinnismy uwazac dopoki sie nie wylecze co?

Uważam, że lepiej wyleczyć, a później zajść w ciążę, bo torbiel może się obkręcić lub pęknąć i wtedy konieczny jest zabieg. Często w ciazy torbiele sie wchlaniaja, bo jest zmiana natężenia hormonów, ale zawsze jest ryzyko

Gość zespol luf
w sumie masz racje:(kurcze...zobaczymy co mi powie pani doktor..w tym m-cu sie nie martwie bo ten cykl byl bezowulacyjny wiec ciazy napewno nie ma...ale za m-c bym chciala sie juz tak ladnie starac o dzidzie...poczekam na wyniki...ale dziekuje ze mi odpisalas...doceniam to...troche sie boje ale w zeszlym roku mialam badania na poziom hormonow i wszystko bylo dobrze...mozliwe to aby przez niedoleczone przeziebienie tez takie cuda sie dzialy?mam problemy z gardlem od 4 m-cy:(