Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TylkoOnaCzyliJa

Owsiki? Jak sie ich pozbyc?

Polecane posty

Gość TylkoOnaCzyliJa

Od jakiegos czasu pobolewa mnie brzuch przewaznie bol odczuwam w okolicach zoladka, bol przypomina takie wiercenie i sciskanie. Rzadziej klocie. Do tego ciagle boli mnie cala glowa z tylu i z przodu,oraz kreci mi sie w glowie. Dzis przed chwila mialam kolejny atak, kilka razy wyladowalam w toalecie. Zauwazylam ze mam w kale biale robaczki. Czy to owsiki? Jak sie ich pozbyc?

pójść do lekarza,wyda receptę na antidotum,a prywatnie pic sok z kiszonych ogórków

Gość TylkoOnaCzyliJa
Próbowałam juz wszystkiego, piłam sok z pod ogórków kiszonych, przegryzałam ząbki czosnku podczas oglądania redtube i wwiercałam sie w odbyt grubym ołówkiem kreślarskim mojego taty....Wszystko na nic ,jestem załamana!!:-(

Gość pyrantelum na receptę
owsiury to wcale nie jest rzadka przypadłość.;) tylko wiele osób wstydzi się iść do lekarza.

Gość maasterbrodea
idz do lekarza powiedz, ze chcesz lekarstwo dla corki i po problemei ;D a jak nie masz dzieci to powiedz, ze to dla Ciebie i tyle.. chyba wolisz chwilke zawstydzenia od setek owsikow w Twoim ciele :O

Pyrantelum w tabletkach trzeba dobrze pogryź i popić dużo ilością płynu kupisz w aptece nie wiem czy na recepte czy bez lecz jest skuteczny, można wziąć jednorazowo i po trzech tyg. mozna powtórzyć kuracje nie jeść słodkiego przez co najmniej miesiac.

Gość kjuigyufgtyf
Brałam tez nie pomogło bardzo prosze do lekarza nie pojde za chiny ludowe jestem obrzydliwa!!!

Gość zabencja
Dziwie sie, ze nie chcecie isc z tym do lekarza.To taka sama choroba jak kazda inna, nawet lekarz moze sie nia zarazic.Dla nich to nic zlego, choroby sie leczy.Owsikow nie dostaje sie z powodu braku higieny.Ja bylam juz nie raz, bo z owsikami mam problem cale zycie i stwierdzilam juz ze chyba moj organizm ma do tego szczegolne predyspozycje.Wystarczy, ze powiesz lekarzowi, ze masz owsiki i prawdopodobnie lekarz od razu przepisze ci leki, albo najpierw zleci badanie kalu.

Gość Laliitaaaa
ja milam te robale jak bylam dzieckiem i kilka lat temu. nie wiem od kogo sie zarazilam moze od wspollokatorow(czy to prawda ze jak ktos ma owsiki to zgrzyta zebami??wlsnie moja wspolokatorka zgrzytala) Wstydzilam sie ale poszlam do lekarza nie chalaima zrazic nikogo.bylo wsyd ale juz po pierwszej tabletce mialam spokuj.

Gość mimimi imi
mam taka sama sytuacje,,pupa mnie swedzie i w kupie widze mase owsików, białych robaczków,jestem wstretna