Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pchlasachrajka

kto cos wie na ten temat ?

Polecane posty

Gość pchlasachrajka

Gość pchlasachrajka
za szybko poszedl enter - chodzi mi o skurcze stop, codzienne, bardzo silne, od czego to moze byc ?

Gość magnezu brak

Gość a ja sie zapytam
zazywaj magnez i potas

Gość pchlasachrajka
magnez, potas, wszystko w normie, to zostalo przez lekarzy wykluczone :(

Idź do rodzinnego, niech zrobi Ci morfologię i będziesz wiedziała czy i czego niedobory

Gość pchlasachrajka
dodam, ze generalnie ulge przynosi mi jak wloze stopy do goracej wody - skurcze przewaznie sa rowno na obu stopach, trwaja okolo 5-10 minut, boli jak cholera, najczesciej sa pod wieczor, ale dzis np pierwszy atak mialam o 15 :(

Gość pchlasachrajka
kylie_m - takie badania juz dawno mialam robione, znam sie troche na medycynie i naprawde wykluczane juz bylo wiele rzeczy, mi.in. borelioza i wszystko z krwi bylo robione, i nic zerwo pomyslu od czego to moze byc

wapń też w normie? jego brak jest podstawową przyczyną skurczy np. u kobiet w ciąży (tylko nie pisz że ciebie to nie dotyczy bo nie jesteś ;) ) a jak wszystko ok - to do neurologa

Gość pchlasachrajka
canberra - wapn tez w normie :( u neurologa bylam, nic nie stwierdzil :( wszystkie odruchy prawidlowe, czucie w stopach zachowane powiedzial, ze moze dac jakies leki zeby skurcze byly mniejsze, tylko ze mnie interesuje przyczyna tego, bo mysle ze to nie jest normalne zeby miec cos takiego kazdego dnia

Gość pchlasachrajka
juz nawet nie wiem do jakiego specjalisty z tym isc, ortopedy moze ?

może? może masz jakiś ucisk czy coś na nerw, cholera wie? :O

Gość pchlasachrajka
no wlasnie tego sie obawiam, sprobuje z tym ortopeda ;)

a nie bierzesz przypadkiem jakiegos leku moczopednego np. furaginum? Albo pijasz kawe czy herbatki przeczyszczajace? Najczesciej przyczyna skurczy sa niedobory potasu. Lekarz w takiej sytuacji zapisuja np. Kalipoz i bolesne skurcze ustaja. pozdrawiam :)

Gość Oprócz wapna i magnezu
Witamina B1 - mi pomogła na skurcze łydek.

Gość pchlasachrajka
rewelacja - biore furagin bo choruje na przewlekle zapalenie pecherza spowodowane zastojem moczu, ale potas mam w normie wszystko co bylo z krwi to sprawdzilam, a kawe pije sporadycznie Oprócz wapna i magnezu - a czy witamine B 1 mozna dostac sama ? bo z tego co ja widzialam to byla tylko w polaczeniu z magnezem, a magnezu brac nie moge bo mam w normie, a nadmiar tez moze zaszkodzic

Gość Oprócz wapna i magnezu
Witamina B1 jest w apece bez żadnych dodatków - http://www.aptekawdomu.pl/produkt-2834-manufacturers_188.html A na zapalenie pęcherza polecam Nefrosept: Skład: Etanolowy wyciąg z liści mącznicy lekarskiej 10 cz. i ziela nawłoci pospolitej 6 cz. Stosunek surowiec/wyciąg 1:2 (preparat zawiera 50% etanolu). Zawartość w preparacie hydrochinonu w przeliczeniu na arbutrynę nie mniej niż 1,5% oraz flawonoidów w przeliczeniu na kwercetynę nie mniej niż 0,1%. Działanie: Preparat o skojarzonym działaniu składników: bakteriostatycznym w stosunku do większości drobnoustrojów wywołujących zakażenia dróg moczowych; nasilającym wydalanie jonów sodowych i w mniejszym stopniu jonów chlorkowych oraz moczopędnym i przeciwzapalnym. Działanie bakteriostatyczne jest silniejsze przy alkalicznym odczynie moczu. Wskazania: Uzupełnienie lub kontynuacja leczenia stanów zapalnych dróg moczowych, przewlekłych zakażeń lub kamicy układu moczowego. Dawkowanie: Dorośli: 4 razy dziennie 10 ml, obficie popijając wodą. Kurację można prowadzić przez 7 dni i powtarzać do 5 razy w roku.

Gość pchlasachrajka
oprocz wapna i magnezu - sprobuje z ta witamina b1 w takim razie, dziekuje za wskazowke ;) a nefrosept bralam i niestety na mnie nie dziala, na mnie nic nie dzialalo musialam brac przez miesiac doxycycline bo zadne leki ktore mi podawali w szpitalu nie dzialaly, teraz mam przez jakis czas brac furagin i jak znowu cos zlapie to powrot do doxycycliny