Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _ilona_27

zmywarka dla 2 osób TAK czy NIE

Polecane posty

Gość _ilona_27

hej własnie urzadzamy sobie kuchnie no i zastanawiam się czy dla dwóch osób warto kupować zmywarkę?? dla tych dwóch talerzy po obiedzie co o tym sądzicie??

Gość _iedek 21
no to zależy czy wam się chce myc czy nie

Gość ada--krk
kupcie bo warto

Gość no i czy
lubicie gosci

Gość jeśli jecie to samo
to się chyba nie opłaca. U mnie w rodzinie to by się przydała, ale niestety nie mamy. Mama musi robić mi i tacie co innego, więc trochę tych talerzy jest, ale jak jecie to samo to chyba nie ma sensu.

moim zdaniem się nie opłaca...znajomi mają to myją w niej naczynia raz na tydzień bo za duże rachunki za wodę i prąd mieli...i przez cały tydzień składują w tej zmywarce te brudne naczynia...

Gość _ilona_27
no nie chce tez jej kupic po to zeby sie nazywało ze mamy a używana w ogole nie bedzie bo dl tych dwóch talerzy to się nei będzie opłacało jej puszczac

Gość _ilona_27
no nie chce tez jej kupic po to zeby sie nazywało ze mamy a używana w ogole nie bedzie bo dl tych dwóch talerzy to się nei będzie opłacało jej puszczac

Gość mezalinas3
Absolutnie nie warto!

ja bym nie kupiła...no chyba że masz tyle kasy że nie wiesz co z nią robić to kup...

Gość bassi77
Zmywarkę naprawdę warto mieć,nawet dla 1 osoby.To tak jakby zrezygnować z pralki!

no właśnie...a moim zdaniem to bezsensu...ci znajomi musieli talerzy dokupić...

Gość _ilona_27
w sumie nie chodzi mi o te rachunki tylko o to żeby ten sprzęt był wykorzystany bo kupić coś bo jest moda na zmywarki to istna głupota

Gość jeśli jecie to samo
Moi sąsiedzi to kiedyś przyszli do mnie szklanki i talerze pożyczyć, bo wszystkie swoje mieli w zmywarce, a przyszli do nich goście :-O

Gość _ilona_27
a to chyba sie zdecydujemy, może za chwilę będzie nas troje :D

bassi77--->no nie przsadzaj że zmywarka jest tak samo potrzebna jak pralka

ja jestem na TAK talerzy nigdy za duzo, i tak trzeba kupic na nowe mieszkanie i tak, a zmywanie w zmywarce to oszczędność i czasu i kasy po samym gotowaniu są brudne garnki, miski i talerze, to juz troche, a jeszcze do tego dojdą brudne talerze, sztućce, szklanki itp i juz cała zmywarka zapełniona

Gość ciotka z ameryki
TAK TAK TAk dla zmywarki to nieprawda, że zmywanie w zmywarce jest nieoszczędne - no chyba , że włączacie ją, żeby umyć 3 talerze żeby zmywarka miała sens, musicie mieć naczyń na tyle, żeby wam starczyło na parę dni my mamy zmywarke, jest nas dwoje i mycie jest co 4 dni, jak zmywarka już jest pełna

niestety do zmywarki trzeba kupic wiecej sprzętów, bo żeby użyć zmywarki, to trzeba ja zapełnić, a jak sie zapłęni to tez trzeba miec jeszcze z czego jeść i pić

te tabletki do zmywarek są drogie i ludzie dlatego też rzadziej używają zmywarek

Ilona - myślałam tak, jak Ty, a pół roku temu przebudowywać troszkę musiałam kuchnię, żeby wstawić zmywarkę. Zawsze jest co zmywać. Mam taką węższą, połówkową. Jest nas dwoje, a zmywarka pracuję\\e co drugi dzień, a czasem częściej. W końcu w kuchni nie pałętają się \"gary do mycia\", bo wszystko od razu ląduje w zmywarce. :)

ja i mój facet mieszkamy razem i jemy to samo ale\" brudzimy \" duzo naczyc wiec zmywara jak dla mnie jest a tak często jak robimy obiadek to mamy połowe garnków, talerzy, talerzyków, szklanek sztućców wybrudzonych i na suszarce po wymyciu sie nie mieszczą :-)

Gość ciotka z ameryki
jak sie kupuje te tabletki nie wiadomo jakie, to moze i są drogie, ja kupuję z tip-a i też sa dobre

Gość Maniek z braamy
Przede wszystkim,zmywarka nie myje tak,zeby nie trzeba bylo juz z tym wszystkim niczego robic.Sa to raczej wyparzarki.Wiec po co?Tymbardziej dla kilku osob?

Ja mam zmywarke ale rzadko uzywam, wlasciwie tylko po wiekszej imprezce ja wlaczam

Gość mezalinas3
Trzymać brudne gary i naczynia przez kilka dni? eby śmierdziało w domu? Zeby wszystkie zarazki miały dobrze w syfie i pleśni? Dziękuję bardzo. Chyba zacznę omijać znajomych mających zmywarki, bo nie mam odwagi nawet szklanki herbaty wypić, nie wiedząc, ile dni stały poprzednie spleśniałe fusy! Świństwo!

Gość _ilona_27
dzięki za odpowiedzi, teraz już jestem zdecydowanie na tak, kupimy taką mniejsza :)

zmywarka dobra rzecz ale dla wiecej niz dwoch osob... moja mama kupila 2 lata temu gdy bylo praktycznie co najmniej 4 osoby a w wakacje 5. bylo co zmywac, wlaczalo sie ja nierzadziej niz co dwa dni... teraz w domu urzeduja 2 osoby...i szczerze mowiac wiecej sie zmywa recznie niz w zmywarce...