Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _ilona_27

zmywarka dla 2 osób TAK czy NIE

Polecane posty

mezalinas3--> no coz tak sie robi, sa nawet jakies specjalistyczne pochlaniacze zapachow do takich zmywarek, gdzie naczynia sie skladuje:P

Gość ciotka z ameryki
zawsze mozna kupic mniejszą zmywarkę i wtedy nie będa naczynia brudne stały 4 dni, tylko co drugi dzień będą myte a tyle to zdarza sie i w zlewie postac, czy moze się mylę ?

mezalinas3 to ty chcesz wkladac do zmywarki szklanke z fusami??? gratuluje pomyslu! do zmywarki wklada sie oplukane z resztek naczynia. u mnie jest 4 osobowa rodzina a zmywarka od 15 lat! wlasnie bedziemy kupowali nasza 3 juz z kolei bo dwie poprzednie zostaly zuzyte do ostatniego tchnienia. ps. na 4 osobowa rodzine zmywarka jest uruchamiana codziennie.

mniejsza sie nie oplaca...bo jesli rodzina si epwoiekszy to malow nia wejdzie naczyn :P

Gość nas jest trójka
mam dużą zmywarkę i codziennie ja włączam, czasem nawet 2 razy dziennie, nie rozumiem wypowiedzi typu "trzeba kupić więcej sprzętów" :P słówko do Mańka z bramy - fakt, trzeba jeszcze te gary i talerze wyjąc ze zmywarki i poukładać w szafkach, tego te france nie robią :P

Gość ciotka z ameryki
jak rodzina ma sie powiększyc, to sie nie opłaca; jak nie ma sie powiększyc, to nie ma to wtedy znaczenia - mniejsza zmywarka-częstsze mycie, wieksza - rzadsze

zmywarki nie mam, ale z tego, co widziałam i wiem, fusy wywala sie przed wstawieniem do zmywarki, tak samo wszelkie resztki jedzenia i z tego co mówią szczęsliwi posiadacze zmywarek ;-) co drugi dzień je odpalają

Gość ciotka z ameryki
nas jest trójka -> no jak ktoś ma 4 talerze płytkie i 2 głębokie, to chyba jednak będzie musiał dokupić sprzętów, chyba że będzie razem z naczyniami prał tam jeszcze brudne gacie

nas jest trójka "trzeba kupić więcej sprzętów" tzn. jeśli są dwie osoby, to musisz tych talerzy nabyć wiecej niż dwa, żeby nie było tak, ze masz 2 talerze, wstawiasz do zmywarki i puszczasz prawie pusta, a w tym czasie nawet nie masz na czym zjeść

Gość nas jest trójka
jak ktoś ma w domu tylko 2 talerze i dwa kubki, to i nie posiadając zmywarki bedzie musiał sie doposażyć :P

Gość Maniek z braamy
Powiedzcie mi co za sens jest plukac,jak mowicie naczynia,po to,zeby pozniej je wyparzyc w tzw.zmywarce?Przeciez to urzadzenie tylko wyparza,a nie zmywa po obiedzie.Zmywac trzeba tak czy inaczej samemu.Gdzie tu zatem jakies oszczednosci pradu,czy juz kompletnie niezrozumiale-wody?

wyparza to chyba sama woda? skoro wkladasz tam kosteczke to chyba jednak mycie:o zreszta, kto nie ma zmywarki to chyba nie zrozumie:P

Gość nas jest trójka
Maniek, widziałeś ty kiedyś zmywarkę w czasie pracy a nie tylko w sklepie ?

dokladnie, ludzie nie wiedza o co chodzi i potem gadaja glupoty. Maniek z bramy - wiesz o tym ze tluszcz doskonale schodzi pod wplywem goracej wody? -

Gość oczywiscie ze warto
Kup i sie nie zastanawiaj, musisz jednak posiadac wieksza ilosc naczyn.

TAK, TAK I JESZCZE RAZ TAK !!! Nie przesadzajcie (niektorzy) bo dwie osoby w dwa dni zmywarke zapelnia spokojnie. My jestesmy we dwoje, mamy normalna duza zmywarke na 12 nakryc i wlaczamy ja minimum co dwa dni a jesli mam w niej tylko szklanki, filizanki i taleze po sniadaniu (obiad poza domem) to wystarczy wlaczyc krotki cykl na 45°... bez przesady, pastylki nie sa znow takie drogie zeby przez tydzien \"kisic\" naczynia w zmywarce. A oszczednosci w zuzyciu wody w stosunku do mycia recznego sa duze. A co do pradu... woda do mycia recznego tez jakos musi byc podgrzana...? i tez za to placicie ...? A co do tego plukania naczyn przed wlozeniem do zmywarki... przciez przed recznym myciem tez chyba resztki zrzucacie do kosza ?

Gość Maniek z braamy
Dokladnie,moze dokladniej wiem co to jest tzw.zmywarka,niz wy.Jest to urzadzenie,ktore wyparza wlozone tam przedmioty.A zatem czynnosc mycia ich was nie omija.Na jej koncu,chyba tylko dla komfortu psychicznego--wkladacie statki do "zmywarki"...... Powtarzam raz jeszcze:to urzadzenie nie myje.Usuwa jedynie resztki tluszczu,ktore mozna usunac podczas czynnosci zwanej przez was:plukanie.

zeby pozbyc sie tluszczu musisz uzyc plynu do mycia na naczyn - czyli jest to MYCIE, a nie plukanie.

Gość maniek idąc tokiem twojego
rozumowania, to pralka automatyczna nie pierze, tylko moczy i wyżyma :P chłopie, jeżeli o mnie chodzi, to ty se możesz prać w rzece i gary myć w misce, ale pewnie to robi twoja baba :P

Gość Maniek z braamy
tak,tak,a karabin nie zabija,tylko uderza kulami i powoduje smierc.Rozmawiajmy powaznie.Nie mieszajcie tutaj pralki,bo przed wlozeniem prania do pralki-nie musze go prac recznie.Wiec prosze o powage.

ale przed wlozeniem do zmywarki nie myje si enaczyn:o

a ja maniek nie myję garów, ani talerzy przed włożeniem ich do zmywarki a wyjmuję je czyste, czyżby cud?

Gość Maniek z braamy
Potrafie zrozumiec,zeniektorzy a wlasciwie niektore z was nie potrafia sie przyznac do niepotrzebnego zakupu.Ja potrafie. Tzw.zmywarka nie usuwa nawet resztek przylepionych do talerza,a co dopiero rzeczy grubszych.Talerze i garnki musza byc wlasciwie juz uprzednio umyte,zanim zostana wlozone do "zmywarki".Chyba ze ktos lubi jesc na brudnych talerzach.

Gość Maniek z braamy
To zostaw na talerzach niedojedzone resztki i wloz takie do tej twojej "zmywarki".

w mojej rodzinie zużywamy już trzecią zmywarkę, i chłopie jemy na CZYSTYCH talerzach, pijemy z CZYSTYCH kubków, szklanek i filiżanek a garnki lśnią jak nowe, jak wytłumaczysz ten fenomen? Cud czy każda (twoja) reguła ma wyjątki a może twierdzisz, że mówię nieprawdę?

ale w zlewie tez nie wkladasz niedojedzone resztki tylko najpierw je wyrzucasz do kosza...? wiec nadal nie wiem ocb?

dajmy juz spokoj facetowi, ignorancja na technike i przywiazanie do tradycji u niego siega zenitu. tego typu ludzi sie nie przekona. to tak jak powiedziec, ze wieliczka jest daleko od krakowa ( znam ludzi ktorzy tak mowia i przekrzykuja jak sie da ironizując cudze argumenty )

Gość Maniek z braamy
Nawet zmywarki przemyslowe uzywane w restauracjach nie dzialaja tak,jak wy tu piszecie,tzn.ze nie trzeba naczyn wkladac czystych,juz uprzednio umytych.Tam jest specjalna linia z woda pod cisnieniem.To wlasnie w tej fazie usuwane sa resztki.Chyba nie chcecie mi powiedziec,ze wy macie w domach lepsze zmywarki,niz te przemyslowe,czy profesjonalne?

no maniuś, jak ty do zmywarki rypiesz talerze z niedojedzoną kapustą i gary z zawartością, to faktycznie, nie spodziewaj się cudu :P Jak myjesz ręcznie gary, to niedojedzony obiad wpierdzielasz do wody, w której myjesz naczynia? Przeczytaj se instrukcję obsługi zmywarki, tam do takich bystrzachów jak ty są wskazówki, łacznie z taką, żeby nie pić nabłyszczacza i nie solić kartofli sola do zmywarek :P