Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ssący ssak

Ściągacie filmy z netu?

Polecane posty

Gość ssący ssak

Nie boicie się, że Wam służby mundurowe zapukają do drzwi? Ja ściągam średnio 2-3 filmy tygodniowo + 3-4 odcinki seriali, które aktualnie ogladam a nie są wyświetlane w Polsce (lost, supernatural, smallville itp). Nie boicie się, że Wam służby mundurowe zapukają do drzwi? Ja niby nikomu nie udostepniam, filmy po obejrzeniu kasuję, nie ściągam wszytkiego.. hurtowo....a mimo to mam czasem stracha... Kilka dni temu słyszałam w radio, że znów zatrzymali chłopaka i postawią mu ponad 75 zarzutów.

Oczywiście ze ściągam ! Muzykę też ! A jak wpadną to trudno ... mam sporo sposobów na policję :P

Gość ssący ssak
No a ja mieszkam w Polsce i tutaj delikatnie mówiąc terror jest. No ale jak film na dvd kosztuje 50-60 zł, w wypozyczalniach niedostępny... TV polskie woli poraz 1000 powarzac Kevina w Nowym Yorku zamiast puścić coś nowego... :O Ciekaw jestem ile nas jest?

Gość ssący ssak
delisious Jakie sposoby?

Gość ssący ssak
Ja Muzy to nie. Jak sobie chcę cos posłuchac to na YouTubie albo na Wrzucie znajdę. Ale już filmu tam nie moge obejrzeć bo quality do doopy.

Różne :P Poza tym KAŻDY ściąga filmy z neta, uwierz mi :D Nie masz się czego bać :P w wypożyczalniach akurat jest mnostwo tytułów, zawsze znajduje to co chce ale szczeże mówiąc wole iść do kina albo nie ruszając się z domu obejrzeć coś na kompie :D

Gość ssący ssak
U mnie na osiedlu nie ma ANI JEDNEJ wypozyczalni... Taka porządna, gdzie jest w czm wybierać to prawie na drugim końcu miasta... a komu sie chce później to odwozić... C jest waszym zdaniem bezpieczniejsze? Torrenty czy Rapid?

Gość daisy_
ja sciagam tylko przez rapidshare, megaupload i inne serwisy tego typu :-D nie mieszkam w Polsce, a tutaj na razie nikt nie sciga ludzi, ktorzy "zdobywaja" pliki z tego typu stron. :classic_cool:

Ja sciągam najczęsciej z torrentów. Tzn ściągałam do czasu kiedy nie stracilam informacji z kompa i moja pamięc nie wynosiła 6 GB jak teraz :O

Gość ssący ssak
No ja pisałem kilka dni temu słyszałem w radio, że ścignęli kolesia za ściąganie, posiadanie (pewnie nie kasował tylko na dysku czy płytach trzymał) filmów i programów (pewnie przy przeglądaniu zarekwirowanego kompa się przypieli nielegalnego Windowsa i innych)... Facet będzi miał postawionych 75 zarzutów... 22-leteni student. I tak sobie zadałem pytanie ile musiał ssac, żeby go namierzyli... Czy to co ja robie to dużo?? :O

Gość ssący ssak
Ja Rapid. Jak nie ma na rapidzie tego co mnie interesuje wtedy patzrę na torrenty... ale ogólenie wole rapid. Nie wiem dlaczego ale wydaje mi sie bezpieczniejszy...

Gość olooooooooooo
sciagam i w dupie to mam:D

Gość bloo_
Jak dotad nie slyszalam, zeby zlapali czlowieka ktory sciagal z rapid. sendspace itp. :-D :classic_cool:

Gość hmm...hmm...
kilkadziesiąt giga by się u mnie znalazło... a może już dobiłam do setki... :P

Nielegalne jest tylko udostępnianie plików w sieci oraz korzystanie z nielegalnego oprogramowania. Ściągać można do woli, jak i trzymać pliki na dysku (filmy, muza).

Gość eeeeeeoooeeeeeeooo
"torrent jest świetny, ale pozycje szybko umierają a transferami też nie grzeszą" Z jakichs marnych serwisow sciagasz skoro nie grzesza transferami :D

Gość ssący ssak
Wielbiciel 70 B A ja słyszałem, że można ściągac i trzymac na dysku tylko pod warunkiem, że posiada się oryginał w domu.

Nielegalne jest udostępnianie. Nie jest Twoim obowiązkiem sprawdzanie, czy ten, kto udostepnia ma do tego prawo. Tak samo nie musisz sprawdzać, czy piekarnia w której kupujesz bułki ma pozwolenia na wyrób i sprzedaż pieczywa. Może bezkarnie kupować bułki nie zastanawiając się, czy policja zapuka do Twoich drzwi :)

Gość eeeeeeoooeeeeeeooo
to co teraz sciagacie? : D

ssący ssak ---> nie trzeba mieć oryginałów. Prawo autorskie pozwala na przetrzymywanie kopii utworów i nie ma żadnego wymogu co do posiadania oryginałów.

Gość no wlasnie.......
Najbardziej ryzykowne jest udostepnianie dlatego nie siedze juz na DC++, w emule tez raczej niczego nie udostepniam. Zasysam przewaznie z torrentow( te wieksze serwisy),rapida(lipa ze ponownie wprowadzili odliczanie), ewentualnie p2m.

Gość maniek z braamy
tred---wlasnie tak,jak piszesz.Dopoki nie zaczynasz z tymi rzeczami obskakiwac polowy polski,ale masz to dla siebie--jest OK.

Gość wypal paczke fajek
tylko ze lost i smalvil;) sa wyswietlane w polsce.

Gość ssący ssak
No ale nie aktulane odcinki. :P Jesteśmy ileś tam sezonów do tyłu.

Gość fester78
"...Zasysam przewaznie z torrentow..." czyli tym samym rozpowszechniasz, a więc łamiesz prawo. Takie jest działanie torrentów, część pliku który masz zassany jest automatycznie udostępniana.