Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asdfghjklzxcvbnm

___do czego moze byc jej potrzebne?___________

Polecane posty

Gość asdfghjklzxcvbnm

Mam znajomą, która pracuje w Anglii. Ostatnio napisała do mnie, czy mogę poswiadczyć, ze w jakichś tam latach nie pracowała. Że moga do mnie zadzwonić z Anglii. Nie zdązylam jeszcze sie zapytać do czego jej to potrzebne, wiem tylko, ze coś z pracą czy zasiłkiem. O co moze chodzić? Ma ktoś w tym doswiadczenie?

Gość asdfghjklzxcv

Gość jak nie wiadomo o co chodzi
to chodzi o PINIONŻKI :D

Gość asdfghjklzxcvbnm
no na pewno. Tylko ze ja się już amrtwię, ze to moze niezgodne coś z prawem :D W sumie naprawdę wtedy nie pracowała, ale jakoś głupio mi tak, jak sobie pomyślę, ze jacyś ludzie z Anglii będa do mnie dzwonić i pytać o nią :O A jak nie odbiore?

Gość asdfghjklzxcvbnm

Gość asdfghjklzxcvbnm
a mozesz mi coś wiecej powiedzieć na ten temat?

teoretycznie-pracuje w uk na czarno chce brac kase-zasilek potrzebuje alibi ze niby bezrobotna jest wiesz ja to znam z opowiesci brata, jego koles robil podobno takie numery ale nie wiem czy to prawda to mowie teoretycznie.

Gość asdfghjklzxcvbnm
to chyba nie to, bo ona jest zarejestrowana, a ja mam poświadczyć, ze tutaj jak w Polsce jeszcze była, to nie pracowała, tylko opiekowała się dzieckiem, które dopiero się urodziło. a drugie pytanie- podała mnie i jeszcze jakąś osobę. Gdybym nie odebrała, to pewnie zadzwonią do tej drugiej prawda? Wiem, ze to głupie, ale nie lubię takich sytuacji, żałuję, że się zgodziłam :O

czasem ludzie podaja tez twoj kontakt jako referencje z poprzedniej pracy, tym bardziej w tym przypadku to pasuje... wiec zostaje rozwazyc we lasnym sumieniu czy uczciwym byc i prawde mowic, czy lojalnym i przyjaciolom pomagac :)

Gość asdfghjklzxcvbnm
ale oni mają mnie zapytać tylko o te daty i ja mam powiedziec, ze wtedy NIE pracowałam. A naprawde nie pracowała, tylko że ja nie lubię poswiadczanie za kogokolwiek i mnie to stresuje. A poza tym jak zadzwonią i będą mówic po angielsku to przecież i tak im nic nie powiem, bo nie zrozumiem o co dokladnie będa pytać., Chociaż pewnie zadzwoni jakiś tłumacz.

Gość asdfghjklzxcvbnm
ona mi powiedziała, ze nie muszą dzwonić, ale moga. Ciekawe, czy w takich sytuacjach zwykle dzwonią, czy nie :O

Gość asdfghjklzxcvbn