Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajacy

politechnika - problem

Polecane posty

Gość pytajacy

witam wszystkich. mam drobne pytanko. zastanawiam sie nad pojscie na studia, na politechnike. mechanika i robotyka (czy coś podobnego ) z tym ze zaocznie... wiem ze na studiach dziennych studenci maja oprócz zajec teoretycznych z pewnoscia jakieś zajecia praktyczne... tworza jakieś prototypy maszyn, szblony, itd... a jak sprawa wyglada na studiach zaocznych? tam tez trzeba wykonywać podobne projekty, makiety itd...czy zwyczajnie uczy sie samej teorii robi tylko notatki i to wystarczy na zaliczenie. czy w takich szkołach technicznych na zaocznych tez są zajecia pratkyczne?? jak ktoś wie był bym wdzieczny za odpowiedz.

Gość pytajacy

Gość są zajęcia praktyczne
laborki itp

Gość pytajacy
czyli idą na jakiś kierunek wypadało by mieć chociaż wzgledne pojecie o temacie który sie bedzie studiowało... ;) a nie wiecie czy cieżko jest dać sobie rade na takich studiach zaocznie??

Ja wlaśnie skończylam Politechnikę i teraz czekam na obronę :) Wierz mi, jeśli Ci sie nie chce uczyć lub nie jesteś przekonany co do kierunku Politechnika to co najmniej kiepski pomysl..... Zajęć praktycznych masz tak samo na zaocznych i na dziennych (z tym że na zaocznych troszke mniej godzin). Idziesz na takie laborki np. z robotyki, dostajesz robota lub jakąś obrabiarkę, opis programu w jakim języku się to programuje i masz sam to zrobić... Czasami jest ubaw po pachy ;) Ale żeby nie bylo, jak zalapiesz początek programu to potem już leci :)