Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozpaczonaa

pomozcie czy moge byc w ciazy???????????

Polecane posty

Gość zrozpaczonaa

biore od grudnia tabletki antykoncepcyjne mercilon okres dostalam 31 to byl poniedzialek a skonczylam tabletki na sobocie niewiem jak to sie stalo ale zabrakło mi tabletki 1 z niedzieli moze coos pomylilam w kazdym razie prawidłowo dostalam okres w ciagu 7 dni od skonczenia opakowania teraz biore reguralnie co do min wczoraj wspołzylam z mezem i on..skonczyl w srodku z obliczen wychodzi mi ze to 13 dzien cyklu czyli dni płodne!!zstanawiam sie czy moglam zajsc w ciaze??????????????czy isc do lekarza po tabletkie \'\'72 godz po\" prosze odp bardzo sie martwie mamy juz dziecko i nie mozemy pozwolic sobie na nastepne

Podczas brania tabletek wszystkie obliczenia idą w łeb. owulacja może wystąpić w KAŻDYM dniu jeśli zabezpieczenie nie jest pełne. Zależnie od dnia zapomnienia tabletki - stosuje się dodatkowe zabezpieczenia, bądź nie. Robi się przerwę, bądź nie.Jakkolwiek rozpoczęcie nowego opakowania, gdy minęło już sporo czasu od zapomnienia tabletki (bo zakładam, że zapomniałaś w poprzednim opakowaniu, nie napisałaś jasno) - przy nowym w 13 dc jesteś zabezpieczona.

Na przyszłość - czytaj ulotkę, tam masz wszystko wyjaśnione.

Gość zrozpaczonaa
no wlasnie ja na ulotce nie mam takiej opcji opisanej ze zapomnialam z poprzedniego opakowania jedej zrobilam 7 dni przewrwy i nowe opakowanie rozpoczelam regulanie od 8 dnia po 7 dniowej przerwie codziennie o tej samej porze!! chodzilo mi o to czy zapomniana jedna tabletka z porzedniego opakowania ma wplyw na zabespieczenie pomimo rozpaczecia opakowania biore tabletki od niedawna( to jest moje 2 opakowanie) dlategio sie boje i jestem niedoinformowana!! dziekuje za kazde odp

Gość agagag
pewnie jesteś

Tabletka z poprzedniego opakowania nie ma wpływu na aktualny.