Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedomówiona

Czym jest rozmowa w związku?

Polecane posty

Gość niedomówiona

Mam problem – mój mąż ze mną nie rozmawia! On twierdzi oczywiście że nie mam racji, bo rozmawia i to dużo ale... ale według mnie to nie są rozmowy. Bo on nie jest milczkiem, jak wielu innych, bardzo chętnie i dużo mówi, czasami aż za dużo ale czy każda wypowiedź do drugiej osoby to rozmowa? Jak mu coś wpadnie do głowy to powie, jak sobie coś przypomni to opowie, jak chce coś wiedzieć to zapyta. Niby wszystko jest jak trzeba ale mi brak właśnie wymiany zdań, wspólnego planowania, uzgadniania działań. Ja wiem że mężczyźni nie lubią „bić piany” ale tak zupełnie wszystko robić po swojemu, bez jakichkolwiek wspólnych ustaleń? No i nie wiem co robić, bo mi brak czegoś w rodzaju wspólnej strategii w naszym małżeństwie. Bo mi nie zależy na tym by wybierał ze mną kolor kanapy do salonu ale już kwestię czy ta kanapa jest nam niezbędna już czy z powodu innych wydatków lepiej to odłożyć chciałabym mieć wspólnie rozwiązaną.

Gość niedomówiona
Co to? Nikt nie ma problemów takich jak ja? Może ktoś sobie z czymś takim poradził, albo próbuje poradzić?

Ojeju! Przeciez to normalne męskie zachowanie. Ja mojemu suszę głowę aż w koncu sam powie: dobra, to o co chodzi" i gada wyedy jak najety. Ale to trwa.... Dzis już jest lepiej po 11 latach juz wie, ze go nie ominie :P

ja też mam takie problemy... mój partner właśnie dużo i chętnie mówi, czasami wręcz sie czuję przytłoczona ilością opowieści ale jak przychodzi do rozmowy, prób planowania... to kicha! nic z tego albo jest tak jak ja chcę i nie zamierza ani słuchać ani rozmawiać albo jak osioł upiera się przy swoim,nie słysząc nawet moich argumentów.