Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Heeejjj

Kolorowe soczewki

Polecane posty

Gość Heeejjj

Hej. Od wczoraj noszę szkła kontaktowe, na początek zwykłe, ale chciałabym je zamienić na kolorowe w jak najszybszym czasie... Tylko, że Okulista powiedział mi, żeby raczej używać ich okazjonalnie a nie na co dzień... Co Wy możecie powiedzieć o soczewkach kolorowych?? znalazłam takie coś na allegro : http://www.allegro.pl/item289099599_kolorowe_soczewki_discon_3mies_wysylka_4_zl_.html Co sądzicie o tej firmie? O tych soczewkach? I wogóle co sądzicie o kupowaniu soczewek na allegro? Ja za swoje bezbarwne u optyka zapłaciłam 110zł (soczewki 3 miesięczne) firmy J&J a takie same na allegro kosztują ok 80 zł!!! No i jeszcze małe pytanko... Okulista kazał mi czyścić soczewki, oprócz tego, że na noc do płynu, to miałam je jakoś pocierać w dłoni z płynem czy jakoś tak.... Nie zrozumiałąm dobrze.... Więc jak mam czyścic te szkła? I w czym powinnam czyścić ten pojemniczek na szkła? Pisze, że jakimś specjalnym płynem.... Tylko jakim??? Proszę o odpowiedź ;)

kolorwoe szybko mecza oczy, bo widac przez nie b.niewyraznie, jak przez mgle. Zreszta, jesli masz ciermne oczy, to zmiana nie wbedzie wyrazna, chyba ze uzjesz mocno kryjacych soczewek. A im bardziej kryjace, tym bardziej mecza oczy. Sama sie przekonasz. Jesli chodzi o czyszczenie, to wyjmujesz soczewke, kladiesz na dloni, polewasz plynem i opuszkiem placa delikatnei pocierasz. Zadna filozofia. I raczej nie polecam 3-miesiecznych. Najlepsze sa miesieczne, a ejsli cie stac, to 1-dniowe (rewelacja) 🖐️ :)

Gość Heeejj
A co z tymi soczewkami z allegro? No i czy mogę robić tak: kupię soczewki olorowe i nosić je na zmianę ze zwykłymi....? Tylko czy jak te kolorowe miesięczne będę nosić 15 dni, a drugie 15 dni będą leżeć w pódełeczku to czy mogę je później używać? Czy po otwarciu mają tylko miesiąc przydatności.....????